Moje oblíbená střelná zbraň
|
|
---|---|
Jestli někdo hrajete Airsoft nebo se zajímáte o zbraně z druhé vojny tak se podívejte na tuhle webovku www.wwiiguns.com/ | |
|
|
Moc plodná zatím néni. | |
|
|
nechci vám přerušovat plodnou diskusi - ale jen tak pro zajímavost - družstvo SOS mělo příděl na Lk vz. 26 1200 nábojů denně. | |
|
|
Worchester napsal v č. 619: A kolik třeba fasovalo jedno družstvo patron při použití MG 42 na dvojnožce - jako LK? " To určitě ano, ale kulometčíci se učili střílet krátkými dávkami po pár ranách" |
|
|
|
Moby: To určitě ano, ale kulometčíci se učili střílet krátkými dávkami po pár ranách Takže žádné minutové dávky jako z filmu Zachraňte vojína Ryana | |
|
|
Worchester napsal v č. 610: To muselo bejt super pro pěšáky, tahat sebou tolik munice aby jim to ňákou chvilku vydrželo. "MG42, modely vyráběné od konce roku 1943 měli kadenci "pouze" 1200ran/min." |
|
|
|
Sorry, já myslel že je výhodné pro SAS sten s tlumičem | |
|
|
Dan612 napsal v č. 615: Až tak, jo?
"Nejlepší zbraň pro výsadkáře je Sten."
Dan612 napsal v č. 615: Tlumič hluku měli pouze verze mk.II S (S jako silencer - tlumič hluku) a mk.VI S
"má tlumič"
Dan612 napsal v č. 615: Že by byla odboji dodávána pouze verze s tlumičem ? A proč zrovna francouzskému, to členům jiného odboje než francouzského nevyhovoval ? "má tlumič,což je výhoda pro parašutisty a francouský odboj." |
|
|
|
Nejlepší zbraň pro výsadkáře je Sten.Snadno se sláží a má tlumič,což je výhoda pro parašutisty a francouský odboj. | |
|
|
Worchester napsal v č. 613: Omlouvám se, já myslel M 53, je to jugoslávský kulomet totožný z MG 42."Co to? " www.bvs.cz/ww_ii_kulomety_jugo_kulomet53_792.html |
|
|
|
Ero napsal v č. 612: Co to? "nebo M 57" |
|
|
|
xfish5 napsal v č. 611: Viděl jsem v akci MG 42 (nebo M 57, těžko říct)."Viděl jste někdo v akci ostré MG? " A u Rozhlasu jich bylo požehnaně |
|
|
|
Viděl jste někdo v akci ostré MG? | |
|
|
Johny napsal v č. 312:
"Válečná produkce MG42 měla cyklickou rychlost střelby 1100-max.1200 ran/s. "
Gryzlov napsal v č. 308:
"Mám totiž několik málo knih na toto téma a více méně se shodují na údaji 1100-1200 RPM. Těch 1550 RPM může být pravda, ale jen částečně. "
Gryzlov napsal v č. 294: Kadence 1550 ran/min. platila u prvních modelů MG42, modely vyráběné od konce roku 1943 měli kadenci "pouze" 1200ran/min. Bylo to dáno použitím lehčího a těžšího závěru. "Chlapi, kde pořád berete kadenci MG-42 1550RPM?" |
|
|
|
Paragraf 5: dlouhé opakovací zbraně, jejichž délka hlavně je menší nebo je rovná 600 mm, a dlouhé samonabíjecí zbraně s hladkým vývrtem hlavně, jejichž délka hlavně je menší nebo je rovná 600 mm A na zbraně kategorie B je nutné mít povolení. |
|
|
|
Streso napsal v č. 596: Ne, blbě čteš.... "Neprotiřečíš si tak trochu?" Povolení k nákupu je nutné, pokud je hlaven do určité délky (600mm) ale po nákupu každé ostré zbraně ji musíš nahlásit a oni ti vydaj ten průkaz zbraně - Je tam číslo zbraně, výrobce, k jakýmu zbrojáku je,... To ukazuješ třeba při kontrole, když tě na honech třeba kontrolujou,... |
|
|
|
xfish5 napsal v č. 588:
"Není pravda... Nutná je pouze registrace, kde dostaneš průkaz té zbraně... "
xfish5 napsal v č. 592: Neprotiřečíš si tak trochu? ". Povolení na krátkého mosina potřebuješ. Jinak ti tu zbran neprodaj (neměli). Myslím ostrou, ne zavařeninu. Takže bych být tebou nastudoval zákon a pak se pouštěl do diskuse. Ale jic ve zlém. " |
|
|
|
Ero napsal v č. 553: Přesněji řečeno SMLE No.1 Mk.III měla oddělitelný zásobník - ale většinou se používal jako schránka, tj. zůstaval na zbrani a plněn pásky. "Nikdy bych neřek, že enfildka měla nábojovou schránku na 10 nábojů. " |
|
|
|
Na každou zbraň která je střelby schopná je nutno míti nákupní povolení od Policie ČR a poté mít zbraň zaregistrovanou, a chystají se něco podobného také zavést na znehodnocené zbraně,tuším že na nákup znehodnocenky bude nutno míti zbrojní průkaz.Mělo by to být v chystané novele zákona. | |
|
|
xfish5 napsal v č. 578: Ten Ero moze mat Mosina znehodnoceneho. Nie je to problem. Takeho zozenies v pohode aj za menej ako za cca 4 000 Kc. Myslim si ze to preplatil. Za taku cenu je mozne zohnat ostreho Mosina...ale ten samozrejme nie je pre deti. Ja si momentalne idem kupit kratku karabinu (polovne ucely) a mozem povedat ze je to jedna z najpresnejsich pusiek...ak je v dobrom stave. Ani nove CZ-ty nevykazuju taku presnost nastrelu ako Mosin"nevěřim někomu, komu je 15, že má doma jen tak ostrého mosina. " Super zbran. Treba vidiet...vyskusat... |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Výzbroj a vybavení
- > Moje oblíbená střelná zbraň