Moje oblíbená střelná zbraň
|
|
---|---|
Ahoj, má oblíbená střelná zbraň je kulometná pistole (samopal) vz.38. Nevíte někdo, ve kterém muzeu je vystavena? Díky moc. |
|
|
|
pardon,moc se omlouvám ale já se nevyjádřil přesně..nebo spíš sem se naopak vyjádřil úplně blbě...myslím Thompson M1 A1...ještě jednou se omlouvám..sem totiž úplný laik a tak sem nevěděl když řeknu klasickej thompson ze to neni to co myslim.. | |
|
|
Bobrýsek XD napsal v č. 796: Jediný "klasický thomson", který znám, má ráži 81 mm a je to poměrně účinný minomet starší francouzské výroby Thomson-Brandt používaný i v jiných státech. No, při troše dobré vůle se jistě dá pokládat za střelnou zbraň - parametry střelné zbraně splňuje - ale že by byl něčí NEJ, to slyším poprvé "klasickej thomson" |
|
|
|
moje nej je klasickej thomson =) | |
|
|
Moje nejoblíbenější střelná zbran je StG 44 | |
|
|
Moby napsal v č. 792:
"Je handgranát ruční zbraň? "
Téma: Moje oblíbená střelná zbraň
Pokud někdo míní v diskusi o amerických zbraních první světové války vhodných nebo nevhodných k čištění zákopů, za každou cenu pokračovat, nebudu mít problém si vzpomenout na brokovnice, nicméně bych dal jednoznačně přednost tomu, kdybychom se drželi tématu, jímž jsou zde střelné zbraně.Případně je možné se přesunout např. do tématu První světová válka, kde bych např mohl poukázat na to, že BARem byly jako první kompletně vybavené až v době argonnské ofensivy (konec září a říjen 1918) 79. a 36. divise AEF, a zbraň si v bojích záhy získala takovou pověst, že o ni Doughboys víc než usilovali. |
|
|
|
Ivan1 napsal v č. 786: Je handgranát ruční zbraň? "V arzenáli rúčnych zbraní, ktoré mala U.S. Army počas WW1 k dispozícíi by si len ťažko našiel takú, ktorou by bolo možné efektívne vyčistiť nepriateľský zákop." |
|
|
|
ja_62 napsal v č. 760: Takže abych na to zcela nezapomněl - hmotnost základní varianty Garandu podle manuálu FM 23-5 - (přibližně, tolerance není uvedena) 111/4 libry."Třeba bychom mohli FG 42 porovnat s Garandem (k němu údaje jakž takž mám), případně jinými dobově srovnatelnými poloautomaty. Abychom měli co srovnávat, a neomezovali se na různé výpady a protichůdná tvrzení." (Nabitý, s popruhem, bajonetem, a soupravou na čištění) Prázdná hmotnost: 91/2 libry. |
|
|
|
Ivan1 napsal v č. 789: Možná by nebylo zcela od věci se tím řídit než začneš psát o tom jak moc se BAR osvědčila nebo neosvědčila za Velké války při čištění nepřátelských zákopů. (Nehledě k tomu, že nasazena do akce byla ve větším množství vlastně až téměř těsně před sklonkem bojů)"Dvakrát meraj (v tomto prípade čítaj) a raz rež. Niekedy mám pocit, že na tomto fóre sa tým riadí len málokto." Trochu mi to připomíná, když by někdo začal prohlašovat vidličku za jen velmi málo vhodnou k pojídání polévky. Věcně by dotyčný měl nepochybně pravdu, jen opomíjí fakt, že nejde o úkol k němuž by byla konstruována. |
|
|
|
Ivan1 napsal v č. 786: Dovolím si panstvo upozornit, že ještě počátkem vietnamské války se BAR používala dost běžně, ač je to s podivem, a navíc si ji uživatelé dost hýčkali, protože na rozdíl od M16 dokázala stejně jako třeba M1 nebo M14 prostřelit slušně silný kryt ze dřeva používaný často VC v džungli. Jasně že se postupně vytrácela s příchodem M60, ale svůj díl práce ještě odvedla. "novú, oveľa účinnejšiu zbraň akou bola BARka. " |
|
|
|
Ivan1 napsal v č. 784: No tak to je asi něco jako německá MP40.... "Sergej: Predovšetkým bol určený na boj na kratšie vzdialenosti, ako napr. čistenie nepriateľských zákopov, teda úlohu, pri ktorej sa B.A.R. v predošlej vojne vôbec neosvedčila." |
|
|
|
Ivan1 napsal v č. 784: Dovol abych se zasmál - BAR měl poskytovat palebnou podporu za pohybu k zákopům, a potlačovat obranou palbu z nich, neměl je čistit. "ako napr. čistenie nepriateľských zákopov, teda úlohu, pri ktorej sa B.A.R. v predošlej vojne vôbec neosvedčila." |
|
|
|
U mě to vede M1 garand......taky docela thopson m1a1 ale co sem tak čet že ses prej dost zasekával a měl prej velkej rozptyl....ale co na tom je pravdy nemužu posoudit??... | |
|
|
Algernon napsal v č. 779: To je i u jinech - Bundeswehr taky po válce nechal u MG3 lehce snížit tu sůpr-důpr kadenci MG42.
"Už myslím chápu, proč Britové postupně u dalších provedení snižovali kadenci u Brenu?"
Algernon napsal v č. 779: No ale kdysi mě tu celá sjednocená fronta vysvětlvoala, že je to teorie že se nestřílelo na jeden zátah [téma č. 256 - přísp. č. 619]. "20ranný zásobník měl prázdný za 1 a ⅓ sekundy" |
|
|
|
Algernon napsal v č. 776: Česky by se dalo říct, že původně vypadá dost cool, ale blbě se držela. Taky původní kovová pažba měla nějakou tu vadičku, třeba se přehřívala. "Když si tak prohlížím obrázky z odkazu níže (756), tak zbraň časem prodělala poměrně značné změny vnějšího vzhledu — zřejmě i kvůli ergonomii, bych předpokládal?" |
|
|
|
www.panzerworld.net/fallschirmjagergewehr42.html Některý...
Algernon napsal v č. 776: To je další věc - původně 900/min, pak zjistili že to kope jak kráva, a snížili na 600. I to bylo dost. "Jakou třeba měla kadenci, při palbě dávkou? " |
|
|
|
BRUNNER napsal v č. 772: A co si tam tak neohroženě objednal, že za to dostal metál? "Čo sa týka Skorzeneho mám pocit, že do toho hotela kde bol Duce vstupil ako prvý. " |
|
|
|
Moby napsal v č. 756:
"Nějakej pramen by byl?"
BRUNNER napsal v č. 757: Takže nebyl... Já to tušil... "Je všeobecne známe že na takéto podniky sa berú vyhradne zbrane, ktoré nejsu u mužstva oblúbené, sú ťažke,nespolahlivé, majú minimálnu palebnú silu a strielajú na minimálnu účinnú vzdialenosť..." |
|
|
|
curahee napsal v č. 770: "Bruno,jak to,že máš tak málo příspěvku,kam se ztratil zbytek,před pěti lety jsme tu doela statečně debatili?!" Však víš, pálil som mosty... Ty hviezdičky ti slušia. Čo sa týka Skorzeneho mám pocit, že do toho hotela kde bol Duce vstupil ako prvý. Paradoxne to, že sa nacpal potom do toho Storcha ohrozilo Duceho viac než samotné zajatie... |
|
|
|
Skorzeny byl pozér,vždy když se jedná o nějaký RK,tak si vzpomenu na Knispela.Jenže to byl jiný případ,člověk který bojoval jak nejlíp uměl(vojenské chování jej příliš nebralo),aby přežil,nepotřeboval nikoho,kdo by mu řekl:Pojď,ukážu ti kde najít Rytířský kříž...! |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Výzbroj a vybavení
- > Moje oblíbená střelná zbraň