Anthropoid - atentát na Heydricha
|
|
---|---|
xfish5: výstava je v armádním muzeu na Žižkově | |
|
|
xfish5: V objektu VHÚ pod Žižkou... Výstavu mohu jen doporučit... | |
|
|
xfish5 napsal v č. 170: BINGO!!! "Neni v Praze?" |
|
|
|
curahee napsal v č. 169: Neni v Praze? "Prolistuj si toto téma,je to tu psáno snad 4x." |
|
|
|
xfish5 napsal v č. 168: Prolistuj si toto téma,je to tu psáno snad 4x. "A kde je ta výstava?" |
|
|
|
Polata napsal v č. 167: A kde je ta výstava? "Výstava Atentát končí po prázdninách a ne jak jsem někde četl až koncem roku 2004." |
|
|
|
Výstava Atentát končí po prázdninách a ne jak jsem někde četl až koncem roku 2004. Podle dnešním MF poputuje poté do Anglie. |
|
|
|
xfish V Resslově ulici. Jestli nejsi z Prahy, tak bude nejjednoušší jet metrem "B" (žlutá) na Karlovo Náměstí, vystoupit východem směřujícím na Karlovo náměstí (ne na Palackého!!!) a pak jít směrem dolů k Vltavě k tančícímu domu. Je to barokní kostel napravo cca v půli. Naproti je ještě kamenný gotický kostel. | |
|
|
Nevíte někdo, kde je v Praze ten Kostel Cyrila a Metoděje? | |
|
|
Už jsem tam byl. Musel jsem tam vzít ještě svojí mladou starou... Teď nevím, jestli to bylo pošesté nebo posedmé. Johny: žádné podrobnější informace o Kindlovi jsem se bohužel nedozvěděl. |
|
|
|
Fuky napsal v č. 162: Ty seš blázen "Nepochybně. Chystám se tam asi posedmé." |
|
|
|
Nepochybně. Chystám se tam asi posedmé. | |
|
|
nejlepší je to haydrichovo auto. | |
|
|
Ona ostatně z něj mnoho exponátů i pochází... | |
|
|
Výstava "Atentát" je ve VHÚ prodloužena do konce roku 2004 a jedná se o tom, že by většina exponátů byla později umístěna v lidickém památníku. | |
|
|
Johny: Ve vzpomínkách nějakého dalšího bývalého agenta, na jméno si nevzpomenu, nicméně něco blíže snad zjistím v průběhu týdne. | |
|
|
s tím plně souhlasím, kolaboranti se do práce komunistů zapojili s naprostou bravůrou | |
|
|
Fuky: To je zajímavé. Kde je tato zpráva uvedena? Nicméně z hlediska poválečné situace to je reálné, KGB a sověti všeobecně měli k dispozici archívy gestapa z protektorátu a většina gestápáků pracovala pro ně i po válce. Zrádce a spolupracovníky využili na všech místech v československu a i v zahraničí. Není ochotnějšího spolupracovníka než toho, na kterého existují kompromitující materiály o spolupráci s gestapem. |
|
|
|
Dnes jsem se dozvěděl poměrně zajímavou (ovšem bohužel asi nijak extrémně nepodloženou) informaci, že npor. Václav Kindl přežil válku a působil v Londýně jako agent KGB. V oficiální literatuře se dozvíme verzi, podle níž byl Kindl omylem zastřelen jedním z Gestapáků při zátahu na jeden paravýsadek. (jak je jistě všem známo, Kindl zradil a nabídl své služby Gestapu. to je využilo a právě při jednom ze zátahů mělo dojít k údajnému zastřelení.) Pro mne je tato informace novinkou, je však pravděpodobné, že o Kindlovi ví někdo více. Máte tedy někdo nějaké bližší informace? |
|
|
|
To je "novinka" akorát tak pro novináře z ČTK... |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Československo, protektorát
- > Anthropoid - atentát na Heydricha