Sudetoněmecká otázka, odsun sudetských Němců

  • Je možné zadat více jmen oddělených čárkou, nebo jen jejich části
Pro přidání nového příspěvku se přihlašte
1681-1700 z 3044
<< 82 83 84 85 86 87 88 >>
Po
Podiven 15.5.2005 11:56 - č. 1524
mbbb: a on náš prezident nebo předseda vlády už někdy uctil památku třeba tisíců obětí brněnského pochodu smrti?

Naše politické strany se vezou na komunistické demagogické vlně a otravují vzduch. Výjimkou je snad KDU-ČSL a několik senátorů. Jsem zvědav, kdo se bude odhalování Benešovy sochy účastnit. Aby to nedopadlo jako v tom hotelu v jižních Čechách, kde pamětní desku Benešovi odhaloval Klaus se zjevným provokačním záměrem. Jak by se vám líbilo, kdyby se v Německu odhalovaly třeba sochy K.H. Franka? Ruce má od krve stejně jako Beneš, v počtu obětí je to možná i naopak...
Johny 15.5.2005 10:29 - č. 1523
Johny
Cassius Chaerea napsal v č. 1520:
"protože ostatní strany se zrovna moc nezastavaj protisudetské mínění."


To není pravda. Obě nejsilnější strany několikrát vystoupily proti sudetoněmeckým provokacím.

Dialog s tou částí sudetských němců kteří stojí o skutečné smíření a dohodu je ale nutný a vzhledem k tomu, že jsme v EU i nezbytný. Nesmí to být ale stylem "tuhle sochu tady mít nesmíte".
mbbb 15.5.2005 08:51 - č. 1522
mbbb
curahee napsal v č. 1514:
"Nemyslíš,že by pieta a položení věnců na místa sudetského běsnění a vraždění,mohlo také ukázat cestu,né pořád vést namířený prst na ty zlé Čechy?!"


Tak Podivene, to je slovo do pranice! Až vepřík P. položí věnec v Krajkové, Srbské, Habartově, Dolním Podluží, Habarticích, Liptáni nebo na podobných místech, pak mě opravdu nahlodáte tím směrem, že chcete smíření.

Kolem 22. září, jako každý rok, se bude konat vzpomínková akce v Dolní Světlé - můžete začít tam.
mbbb 15.5.2005 08:47 - č. 1521
mbbb
Johny napsal v č. 1475:
"No ona sudetoněmecká verbež protestuje proti čemukoliv: www.ceskenoviny.cz/svet/index_view.php?id=129782 Nejdříve jsem dle řevu tlustýho Posselta soudil, že chtějí postavit sochu Beneše v nadživotní velikosti přímo před jeho domem v Mnichově ale pak po přečtení jsem zjistil, že jde o sochu na Loretánském náměstí v Praze."


V pondělí se jedu do Prahy podívat na to dohalení. Takovouhle významnou věc si nemohu nechat ujít!

U nás v Mladé Boleslavi magistrát taky chce postavit sochu - TGM a EB dohromady, dokonce vyhlásili veřejnou sbírku, ale přípravy jim jdou zoufale pomalu
Cassius Chaerea 15.5.2005 08:24 - č. 1520
Cassius Chaerea
Johny napsal v č. 1519:
"Bohužel i nenávistné výstupy sudeťáků přinášejí u primitivnější časti české populace body především pro komunisty."
Ano, protože ostatní strany se zrovna moc nezastavaj protisudetské mínění. A někteří a to část z lidovců je více méně podporuje.
Johny 14.5.2005 22:03 - č. 1519
Johny
Podiven napsal v č. 1506:
"I státní tajemník německého ministerstva zahraničních věcí letos na Sudetoněmeckých dnech prohlásil, že Češi nakonec ustoupí, přijmou německou interpretaci poválečného vývoje a přejdou na cestu smíření. "


No spíše to vypadá, že ustoupit budou muset zejména někteří sudetští němci (ne všichni jsou tak nesnášenliví). V EU takové nenávistné výroky nemají místo. Navíc si tito lidé musejí uvědomit, že v evropě je nakonec většina těch, kteří byli německým národem nějakým spůsobem poškozeni.

Většina němců si to také uvědomuje a stále více sudetské spolky kritizují.

Jinak nejostřeji postupují vůči česku především neonacistické spolky sudetských němců z rakouska - je to bohužel důsledek zaměňování oběti a pachatele u rakušanů a nedokonale provedená denacifikace u těchto sousedů.

Bohužel i nenávistné výstupy sudeťáků přinášejí u primitivnější časti české populace body především pro komunisty.
Dice 14.5.2005 21:26 - č. 1518
Dice
Podiven napsal v č. 1506:
"I státní tajemník německého ministerstva zahraničních věcí letos na Sudetoněmeckých dnech prohlásil, že Češi nakonec ustoupí, přijmou německou interpretaci poválečného vývoje a přejdou na cestu smíření. "
Hin sa hukáže!!!
rednex 14.5.2005 20:06 - č. 1517
To Podiven: Rozpoutáváte zlo a zlo sklidíte. Česko-německé vztahy jsou nejlepší, jaké kdy byly. Silná obchodní provázanost, výměnná studia, pobyty, turistika, kultura, spousta společných organizací, atd... To je skoro zázrak po těch stoletích nesnášenlivosti. Ale tihle "usmiřovači" rozpoutávají jen nenávist a prudu, protože na tom chtějí politicky profitovat. Stejně jako Hitler a spol.

Je zcela zásadní rozdíl mezi českým a sudetským Němcem. Český Němec se hlásí k českým zemím a k českému státu jako ke svému domovu. Kdežto Sudety existovaly pouze jako nacistická župa a to pouze v severních Čechách a na severní Moravě 1939-1945. I v Habsburkých plánech na nové správní dělení se počítalo s DeutschBohmen a DeutschMahren.

Kdežto Sudetoněmecké hnutí se už svým názvem hlásí k Henleinovu a Hitlerovu odkazu. Jeho předseda se snaží vypadat jako Hitler po výkrmu, čímž ho nechci urazit, ale obvinit, že to dělá schválně.

Jako důkaz mého tvrzení berte také to, že jsem po přečtení vašeho příspěvku pěkně nasraný na Němce, a jejich kolaboranty jako vy bych v afektu střílel. Přitom mi vlastně nikdy nic neudělali a mám s nima jen ty nejlepší osobní zkušenosti a jsem pacifista a mírná povaha.
stanley 14.5.2005 19:53 - č. 1516
Podiven napsal v č. 1506:
"Proces usmíření je sice trnitý, ale je na dobré cestě. Zejména katolická církev dělá mnoho pozitivního v tomto smyslu. Letošních sudetoněmeckých dnů se zúčastnil i mluvčí biskupské konference Daniel Herman a litoměřický biskup Josef Koukl letos obdržel významnou cenu Karla IV."
Před lety jsem se zúčastnil v litoměřickém divadle K.H.Máchy sezení s Rumlovou usmiřovací komisí. Zajímavé bylo, že velmi značnou část auditoria tvořil klérus - samo že katolický - a že byl zjevně dotčen každým argumentem, který Rumlovi a jeho partě nepasoval do krámu. Ona ta jejich pozitivita asi nese diagnózu germanopozitivní, ne? Ostatně, Podivene, toto jméno už jeden Podiven zprofanoval už v samizdatu, pokud si vzpomínám. Další profanace je už jen nadpráce.
Dice 14.5.2005 18:03 - č. 1515
Dice
Podiven napsal v č. 1511:
"mnozí významní historici a publicisté, Panevropské hnutí, hnutí Antikomplex apod."


Panevropské hnutí, není v jeho čele Otto Habsburk? To není zrovna kandidát na cenu Objektivita roku...
curahee 14.5.2005 16:41 - č. 1514
curahee
Podiven napsal v č. 1512:
"od akcí komunistů a nacionalistů sdružených v Klubu českého pohraničí se katolická církev zásadně distancovala"
Nemyslíš,že by pieta a položení věnců na místa sudetského běsnění a vraždění,mohlo také ukázat cestu,né pořád vést namířený prst na ty zlé Čechy?!
curahee 14.5.2005 16:40 - č. 1513
curahee Ještě jednu otázku(furt se ptám,jenže ty jsi v tom zběhlí ),proč onen Bernd tak peskuje stavbu sochy Beneše v Praze?
Podiven 14.5.2005 16:40 - č. 1512
curahee: od akcí komunistů a nacionalistů sdružených v Klubu českého pohraničí se katolická církev zásadně distancovala, protože nesměřují ke smíření.
Podiven 14.5.2005 16:38 - č. 1511
curahee napsal v č. 1507:
"Proč přijímat onu "německou interpretaci",ona snad je jediná,jen německá je ta správná?"
To jsem se možná špatně vyjádřil, nejde o německou interpretaci, ale o intepretaci společnou na bázi uznání základní lidských práv a humanity, ke které se náš stát hlásí základní listinou práv a svobod. K této interpretaci se hlásí nejen sudetští Němci, ale řada lidí z České republiky (mnozí významní historici a publicisté, Panevropské hnutí, hnutí Antikomplex apod.). Tato interpretace si postupně razí cestu.
curahee 14.5.2005 16:36 - č. 1510
curahee
Podiven napsal v č. 1508:
"vzpomínkové akce, pamětní desky a pomníky na místech masakrů, podpora usmíření."
Takže to mluvíš o Bublavě,Plesné nebo Habartově?
curahee 14.5.2005 16:35 - č. 1509
curahee
Podiven napsal v č. 1508:
"Konání mší německém jazyce,"
Jsou v Německu mše i v českém,a co je prosím na německých mších tak best?
Podiven 14.5.2005 16:33 - č. 1508
curahee napsal v č. 1507:
"Mohl by jsi prosím ty "pozitiva" vyjmenovat?"
Konání mší německém jazyce, organizace výměnných pobytů mládeže s přednáškovou činností představitelů bývalých českých Němců, setkání bývalých rodáků, vzpomínkové akce, pamětní desky a pomníky na místech masakrů, podpora usmíření.
curahee 14.5.2005 16:29 - č. 1507
curahee
Podiven napsal v č. 1506:
"Zejména katolická církev dělá mnoho pozitivního v tomto smyslu."
Mohl by jsi prosím ty "pozitiva" vyjmenovat?
Podiven napsal v č. 1506:
"že Češi nakonec ustoupí, přijmou německou interpretaci poválečného vývoje a přejdou na cestu smíření. "
Proč přijímat onu "německou interpretaci",ona snad je jediná,jen německá je ta správná?Proč musí být vše podle Němců,co,aby oni přijmuli interpretaci,která vychází z dějin a né jen z jejich lží a polopravd.
Podiven 14.5.2005 16:25 - č. 1506
Pánové, vidím, že komunistické uvažování o "kandelábrech" vám není cizí. Proces usmíření je sice trnitý, ale je na dobré cestě. Zejména katolická církev dělá mnoho pozitivního v tomto smyslu. Letošních sudetoněmeckých dnů se zúčastnil i mluvčí biskupské konference Daniel Herman a litoměřický biskup Josef Koukl letos obdržel významnou cenu Karla IV. Předseda Panevropského hnutí Rudolf Kučera ve vystoupení zhodnotil osobnost Edvarda Beneše.

I státní tajemník německého ministerstva zahraničních věcí letos na Sudetoněmeckých dnech prohlásil, že Češi nakonec ustoupí, přijmou německou interpretaci poválečného vývoje a přejdou na cestu smíření.

Zvláště letos, kdy si připomínáme do značné míry tragické výročí roku 1945 - které se třeba v pobaltských zemích nebáli otevřeně pojmenovat jako nástup komunistické diktatury ve střední Evropě. Těžko by se hledal jiný rok v evropských dějinách, který znamenal tolik tragických osudů v tolika zemích - Estonsko, Lotyšsko, Litva upadly do brutální sovětské okupace, Maďarsko, Rumunsko, Polsko, Bulharsko se staly bezprávnými sovětskými satelity. Československo si částečně mohlo vybrat cestu, ale národněsocialistický Benešův režim místo cesty k demokracii rozpoutal krvavou genocidu třetiny obyvatel českých zemí.

----------------------------------

Před časem jsem zde byl osočen, že neznám rozdíl mezi důsledky a výsledky druhé světové války.
Lidové noviny 4. května 2005: "Komu to připadá odtažité, nechť si vzpomene na debatu o nepřípustnosti revize výsledků druhé světové války, jež vášnivě provozují některé strany. Přitom jen odchod ruských vojsk z území ČSFR či vstup ČR do EU touto revizí bezpečně je."
Fetařina 14.5.2005 16:09 - č. 1505
BRUNNER napsal v č. 1504:
"Prasa.."
Prasa je myslim polsky obchod V Gdaňsku a Wrocl'avi to mají snad na každém rohu ulice.
1681-1700 z 3044
<< 82 83 84 85 86 87 88 >>
Po