Sudetoněmecká otázka, odsun sudetských Němců
|
|
---|---|
Mbbb: protože zdaleka nekonal tak tvrdě, jak mohl a měl...a nebo jsem tě špatně pochopil | |
|
|
Johny napsal v č. 2554: - že jsem si nevšim... Tady musím odkázat na příspěvek (1559) a doplnit: vyhánění Čechů (úředníků atp.) ze zabraného území, razie gestapa, zatýkání emigrantů, kteří nestihli utéct do čs. vnitrozemí, perzekuce "méněcenných ras", např. tzv. Křišťálová noc a další projevy tak typické pro nacistický režim v éře '38-39, kterou SdLM veřejně označuje nejen jako dobu "osvobození", ale jako nejlepší období v (sudeto)německých dějinách vůbec."Sudeťáci se od třetí říše a Hitlera alespoň veřejně distancují, " P.S. Konečně i na zbývajícím období Třetí říše jim vadí pouze to, že museli rukovat do války a byli nespravedlivě bombardováni Spojenci, zatímco Češi si prý váleli šunky za pecí a užívali si ekonomického boomu v protektorátu. |
|
|
|
YAMOTO: co je na tom demagogického:
mbbb napsal v č. 2558: ???? ?????????????????????????? "jo, jo, president Beneš byl prozíravý................" |
|
|
|
Mbbb, 2558: nedělej demagoga, takový nejsi. Samozřejmě nelze srovnávat situaci ve 30 letech, kdy naopak mělo být tvrdě zakročeno a nebylo, se situací dnes. Dnešní SDL je v úplně jiné situaci a my také. Blitz: snůžka nesmyslů, demagogie a občas pravdy, která je však v tvém podání naprosto otočena. |
|
|
|
Tom napsal v č. 2560: ano, tak nějak se to dá kulantně říci! "Víš, ona tehdy byla taková divná doba. Jedni vyhnali druhé a stanovili tak normy chování. Pak přišli ti druzí nazpátek a protože vyhánění bylo tehdy v očích prvních i druhých normální, tak zase vyhnali ty první. No a dneska po šedesáti letech ti první jsou ukřivdění a ani je nenapadne, že oni sami naučili ty druhé vyhánět a odsouvat." |
|
|
|
blitzi - naše pohraničí znám, co však myslíš pod pojmem "sudety"? Toto slovo neznám.
blitz napsal v č. 2559: "Odsoudit kolektivní vinou sudetské němce za válku je s odstupem 60 let asi špatné." z dnešního pohledu asi je to diskutabilní, tehdejším pohledem ale ne
blitz napsal v č. 2559: "Byl jste se někdo podívat po okolí pohraničí do sudet. Tam kde byly samoty sudetských němců je dnes mrtvá opuštená krajina s torzy vyrabovaných domů a stavení. Není kdo by obdělával políčka ,opravoval lesní cesty,čistil lesy atd." co to je "pohraničí do sudet"? Jinak je špatně, nebo dobře, že krajina je tam po x desítek let netknutá. Možná dobře, ne?
blitz napsal v č. 2559: "Já vlastně ani nechápu na co si vůbec stěžují. " já také ne
blitz napsal v č. 2559: "Vždyť jsme je jen vyhnali z jejich vlastních domů,okradli o veškerý majetek,nacpali do sběrných lágrů a nakonec do dobytčáků ať táhnou do Reichu. No a trochu toho násílí či šikany nebo pár tisíc smrtelných nehod by je nemělo rozhodit...." šli tam, kam chtěli
blitz napsal v č. 2559: kecy "Možná je problematické soužití s romy pomsta nám čechům za odsun sudeťáků...." |
|
|
|
Němci tedy s námi žili několik století a jako důledek C.K. mocnářtví jsme v česku mnohonárodnostní stát. Odsoudit kolektivní vinou sudetské němce za válku je s odstupem 60 let asi špatné. V každé národu jsou lidé dobří a špatní. Byl jste se někdo podívat po okolí pohraničí do sudet. Tam kde byly samoty sudetských němců je dnes mrtvá opuštená krajina s torzy vyrabovaných domů a stavení. Není kdo by obdělával políčka ,opravoval lesní cesty,čistil lesy atd. No jó ale vždyť my češi jsme přece "vyhráli" válku a vítězové si mohou dělat s poraženými co uznají za vhodné.Vlastně měli sudeťáci velké štěstí,že nejsme jako Rusáci (většinu-děti a starce jsme mohli postřílet a práce schopné poslat do lágru upracovat k smrti). Já vlastně ani nechápu na co si vůbec stěžují. Vždyť jsme je jen vyhnali z jejich vlastních domů,okradli o veškerý majetek,nacpali do sběrných lágrů a nakonec do dobytčáků ať táhnou do Reichu. No a trochu toho násílí či šikany nebo pár tisíc smrtelných nehod by je nemělo rozhodit.... My jsme "odsunuly" sudetské němce a nastěhovali si "Romy". Možná je problematické soužití s romy pomsta nám čechům za odsun sudeťáků.... |
|
|
|
YAMATO napsal v č. 2557: jo, jo, president Beneš byl prozíravý................ "Hm, tvrdě...to jim jen mediálně pomáhá a přidává na podpoře. Mnohem účinnější by byl pravý opak, naprostá ignorace..." |
|
|
|
Hm, tvrdě...to jim jen mediálně pomáhá a přidává na podpoře. Mnohem účinnější by byl pravý opak, naprostá ignorace...jenže to by si mnozí naši politici museli přihřívat svou polívčičku na tomto ohníčku. | |
|
|
Johny napsal v č. 2554: jak kteří, stačí si přečíst pár jejich knížek a internetových stránek - revanšismus na pochodu."Sudeťáci se od třetí říše a Hitlera alespoň veřejně distancují" Na sudetoněmecké pohrobky nacismu se musí tvrdě, což se u nás bohužel neděje. |
|
|
|
Asi tak. | |
|
|
No určitý rozdíl zde je. Sudeťáci se od třetí říše a Hitlera alespoň veřejně distancují, komunisti se bolševickou tyranií chlubí a Stalina zbožňují. Dokonce kvůli oslavě stalinismu nebyli přijati mezi "evropskou levicovou stranu" kde jsou i trockisti. | |
|
|
Věc názoru. | |
|
|
hm, aháá tak pro mě tam rozdíl je |
|
|
|
Myslím to, že máme v parlamentu komunisty...podle mě není rozdíl mezi těmito ideologiemi co do škodlivosti. | |
|
|
YAMATO napsal v č. 2549: "Že Němci v parlamentu nácky nemají? " my máme nácky v parlamentu? hm, to se na ně budu muset přeptat známejch co poslancujou
YAMATO napsal v č. 2549: si dělej/stopuj co chceš "Jakmile se začneme moc hádat (a pokud budem pokračovat, tak asi jo), tak se stopnu " |
|
|
|
Jo? Jaký? Že Němci v parlamentu nácky nemají? Ano, to je rozdíl. Jakmile se začneme moc hádat (a pokud budem pokračovat, tak asi jo), tak se stopnu |
|
|
|
to je snad rozdíl |
|
|
|
jestli já někoho nemám rád, tak to jsou sudeťáci! | |
|
|
No většina těch organizovaných jsou opravdu přesvědčení nacisti. Tohle tvrdí i sudeťáci, kteří se jinak těchto akcí neúčastní. |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Československo, protektorát
- > Sudetoněmecká otázka, odsun sudetských Němců