Sudetoněmecká otázka, odsun sudetských Němců
|
|
---|---|
ja_62 napsal v č. 2718: Opět, zřejmě z neznalosti, hrubě zkresluješ skutečnost. U šlechty nelze hovořit o "Češích" v etnickém významu. Šlechta v českých zemích patřila mezi "Böhme" (nikoli "Tscheche" což nelze zaměňovat), tedy obyvatele českých zemích u nichž etnická příslušnost nehrála roli (i když většina šlechty v českých zemích po roce 1621 a po konfiskacích Valdštejnova majetku ve 30. letech 17. století patřila etnicky nezpochybnitelně mezi Němce, část pak mezi románské národy, skutečně etnicky českou šlechtu spočítáš na prstech jedné ruky) " že třeba šlechta mluvila německy, ale z dobového pohledu to stejně byli Češi?" |
|
|
|
Johny napsal v č. 2719: Snad poprvé s tebou souhlasím, tu českou reklamní kampaň v Rakousku vymýšlel skutečně primitiv.
"Jen primitiv či mentálně zaostalý jedinec může mít jakýkoliv problém s Mozartem v Praze."
Johny napsal v č. 2719: Jistě Franz Kafka byl přece Čech jako poleno A své knihy psal přece také česky "tvrzení jakýchsi ubožáků, že F. Kafka byl sudetský němec" |
|
|
|
ja_62 napsal v č. 2715: Opět jen k zopakování - vývoj divadla v českých zemích, kdy a kde se hrály hry německe a kdy a kde česky, proč se tzv. čeští obrozenci snažili o založení vlastního "českého" divadla apod. Ale to je střední, či snad základní škola... "z jakého pramene jsi načerpal informaci, že šlo o německé divadlo? " |
|
|
|
Honza napsal v č. 2714: "Milý Podivene, jsi podle mého názoru ubohý debil." Honzíku, prozrazuješ o sobě skutečně hodně
ja_62 napsal v č. 2715: To je hrubé zkreslení problematiky. Prostuduj si poměry v Praze, potažmo Čechách konce 18. století. Němčina nebyla pouze otázkou sociálně-ekonomickou, ale i otázkou prestižní, kdo něco znamenal, hovořil německy.
"kde se sice hrálo hlavně v němčině, což ale byla otázka hlavně sociálně-ekonomická"
ja_62 napsal v č. 2716: A já znovu tvrdím, že zatímco tzv. Česko vzniklo v roce 1993, tak Rakousko existovalo již v 18. století, stejně jako existovaly země Čechy, Morava apod.
"Mimochodem, prostě jen říkám, že tvrzení, že Mozart nikdy nebyl v Česku je na stejné úrovni s tvrzením, že nikdy nebyl v Rakousku - oba tyto státy vznikly až po jeho smrti."
ja_62 napsal v č. 2717:
"Ernsta Wagemanna neznám, takže se pouze zeptám, zda tu předmluvu napsal Funk před odsouzením, ve Špandavě, nebo až po propuštění?"
Honza napsal v č. 2722: Typická reakce českého rádoby-znalce Knihu neznám, ale přesto vím, že nestojí za nic Pro vaši informaci, kniha pro úspěch vyšla dokonce v několika vydáních. Mezery v povědomí o ekonomice válečných let by vám mohla alespoň částečně zaplnit."Na konkrétní otázku ohledně své publikační činnosti odpoví odktazem na knihu od pronacistického ekonoma, k níž napsal předmluvu odsouzený zločinec. " Pánové víte alespoň, kdo to byl dr. Walther Funk? Jistě, právem odsouzený člověk, podílející se podle názoru norimberské obžaloby na některých zločinech. Ale především odborník s nezpochybnitelnou erudicí. Znáte snad jiného německého ministra financí s takovou bilancí? |
|
|
|
Honza napsal v č. 2722: To neřeším, kdoví, co by mi odepsal, ber to aspoň jako pokrok, že vůbec něco odpověděl "Na konkrétní otázku ohledně své publikační činnosti " |
|
|
|
Johny napsal v č. 2719: Mě to baví, rozhodně. Na konkrétní otázku ohledně své publikační činnosti odpoví odktazem na knihu od pronacistického ekonoma, k níž napsal předmluvu odsouzený zločinec. Skvělé, bezchybné. "Hoši, že vás to baví. " |
|
|
|
Johny napsal v č. 2719: Baví mě zjišťovat jak vůbec nic nevím. Jak ten chudáček nedokáže snad půl roku rozumně odpovědět na jediný jednoduchý dotaz "Hoši, že vás to baví. " |
|
|
|
Podiven napsal v č. 2710: Já se bavím, já se bavím..... (opět se snižuji pouze ke smajlíkům, viď) Ó já se svými znalostmi se Jeho velkou výsost snažím napadnout, toho budu asi vážně litovat. Já jsem už dávno zjistil, že nemá cenu se zde prezentovat znalostmi, jelikož po Jeho argumentaci vždy zjistím, že nemám pravdu ani v nejmenším, že jednině Herr Podiven má pravdu "Na tvém místě bych s úrovní tvých "znalostí" také raději mlčel, takže děláš jenom dobře " |
|
|
|
Hoši, že vás to baví. Jen primitiv či mentálně zaostalý jedinec může mít jakýkoliv problém s Mozartem v Praze. Je to stejně směšné jako tvrzení jakýchsi ubožáků, že F. Kafka byl sudetský němec a nebo plácání o temelínském šrotreaktoru. |
|
|
|
Podiven napsal v č. 2711: Jen doufám, že máš alespoň zhruba představu, že třeba šlechta mluvila německy, ale z dobového pohledu to stejně byli Češi? "většina návštěvníků německého divadla byli lidé hovořící německy " |
|
|
|
Podiven napsal v č. 2710: Ernsta Wagemanna neznám, takže se pouze zeptám, zda tu předmluvu napsal Funk před odsouzením, ve Špandavě, nebo až po propuštění? "Kniha Ernsta Wagemanna "Odkud tolik peněz?" s předmluvou W. Funka ti nic neříká? Že se ptám " |
|
|
|
Podiven napsal v č. 2712: To je možné, ale oficiálně nic toho jména neexistovalo."Opět nesmysl, do kterého tě zavedla tvá nepříliš zdatná argumentační ekvilibristika. Habsburská monarchie je v diplomatických pramenech 18. století naprosto běžně označována jako Rakousko - stačí studovat dobové prameny" Mimochodem, prostě jen říkám, že tvrzení, že Mozart nikdy nebyl v Česku je na stejné úrovni s tvrzením, že nikdy nebyl v Rakousku - oba tyto státy vznikly až po jeho smrti. |
|
|
|
Podiven napsal v č. 2711: Já ti nic nevložil do úst -
"víš lépe než já, s jakým účelem jsi mi to vložil do úst. O existenci "Česka" může v 18. století hovořit pouze historický analfabet, o žádné etnicitě návštěvníků divadla není v tomto směru vůbec třeba hovořit."
Podiven napsal v č. 2638: neexistenci Česka v 18.století dokazuješ hlavně výše uvedeným.
"Mozart v 18. století nejel za žádnými Čechy do "Česka". Mozart jel do německého města v německé monarchii, přivítali ho němečtí obyvatelé Prahy, po celou dobu pobytu v Praze zde hovořil německy, v divadle mu tleskali opět pražští Němci... "
Podiven napsal v č. 2711: To je dost zajímavý postoj - z jakého pramene jsi načerpal informaci, že šlo o německé divadlo? Dosudd jsem asi žil v mylné představě, že šlo o Stavovské, tj. zemskou instituci, kde se sice hrálo hlavně v němčině, což ale byla otázka hlavně sociálně-ekonomická, protože Češi si v té době divadlo dovolit nemohli, a proto se česká představení - např. Odběhlec z lásky synovské, a podobné, hrávaly jen zřídkakdy, když se podařilo naplnit sál. Jinak např. árii Meta di voi qua vadano si tam asi vychutnaly obě jazykové skupiny stejně. Mimoto, i kdyby byla v publiku většina Čechů, z německých pramenů by se to člověk nedozvěděl - (česky hovořící) Češi prostě nezaujímali takové místo ve společnosti, aby stáli za zmínku, ledaže by někdo z nich vypadl z bidýlka (čemuž bych se při stavebním provedení Stavovského zas tak moc nedivil ). "(ovšem, že většina návštěvníků německého divadla byli lidé hovořící německy je fakt nezpochybnitelný)" |
|
|
|
Pánové, kdybych vám tady měl zopakovat, na co vše jste mi neodpověděli, tak bych toho popsal skutečně hodně. Pročpak stc neodpověděl na můj příspěvek 1688? Došly argumenty? |
|
|
|
ja_62 napsal v č. 2701: Opět nesmysl, do kterého tě zavedla tvá nepříliš zdatná argumentační ekvilibristika. Habsburská monarchie je v diplomatických pramenech 18. století naprosto běžně označována jako Rakousko - stačí studovat dobové prameny. " v tom případě W.A. Mozart (+ 5.12.1791) za svého života v Rakousku nikdy nebyl." |
|
|
|
ja_62 napsal v č. 2703:
"s existencí či neexistencí Česka a národnostním složení publika ve Stavovském to však nemá moc co do činění "
ja_62 napsal v č. 2702: To co píšeš je nesmysl a víš lépe než já, s jakým účelem jsi mi to vložil do úst. O existenci "Česka" může v 18. století hovořit pouze historický analfabet, o žádné etnicitě návštěvníků divadla není v tomto směru vůbec třeba hovořit. (ovšem, že většina návštěvníků německého divadla byli lidé hovořící německy je fakt nezpochybnitelný) "Když ty zohledňuješ existenci či neexistenci "Česka" mimo jiné i na základě etnicity návštěvníků divadla (a udávané vlastně kým? )" |
|
|
|
Pavel Šrámek napsal v č. 2706: Tak to je chvályhodné, oni ovšem jistě dobře vědí, proč je pomník zastrčen na téměř neviditelném místě....
"je na Městském hřbitově v Přerově"
čet.Hrad napsal v č. 2708: Kniha Ernsta Wagemanna "Odkud tolik peněz?" s předmluvou W. Funka ti nic neříká? Že se ptám
"si tak jako já jsem zvědav co (nebo spíš zda vůbec) odpoví na Honzovu "makroekonomickou" otázku"
čet.Hrad napsal v č. 2708: Na tvém místě bych s úrovní tvých "znalostí" také raději mlčel, takže děláš jenom dobře "Já už mu prostě ani nic rozumného napsat nemůžu, protože vím, že je to všechno lež" |
|
|
|
čet.Hrad napsal v č. 2708: Kdyby se tím Herr Másílko sám neholedbal, vůbec bych na něj nenarážel. Jenže pokud je někdo lhář a demagog, musí mít své tvrzení řádně vyfutrované. Což dotyčný nemá. Pokud by mi totiž milej zlatej Podiven dodal jen některé zcela jistě "odborné" poznatky, nemohl by mlžit o ptákovinách, ale odpovídat na konkrétní otázky. Což jak vidno neumí a nechce."Asi tak jako já jsem zvědav co (nebo spíš zda vůbec) odpoví na Honzovu "makroekonomickou" otázku" Btw, pamatujete si, jak dopadla moje slavná anketa? |
|
|
|
mbbb napsal v č. 2707: "Tak Pavle, taď jsem zvědav, co ti na to Podiven odpoví " Asi tak jako já jsem zvědav co (nebo spíš zda vůbec) odpoví na Honzovu "makroekonomickou" otázku A to mě Herr Podiven sprdnul za smajlíky a hle jak se jimi ohání Já už mu prostě ani nic rozumného napsat nemůžu, protože vím, že je to všechno lež, že jedině on má pravdu atd atd |
|
|
|
Tak Pavle, taď jsem zvědav, co ti na to Podiven odpoví |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Československo, protektorát
- > Sudetoněmecká otázka, odsun sudetských Němců