Sudetoněmecká otázka, odsun sudetských Němců
|
|
---|---|
ja_62 napsal v č. 2718: Opět, zřejmě z neznalosti, hrubě zkresluješ skutečnost. U šlechty nelze hovořit o "Češích" v etnickém významu. Šlechta v českých zemích patřila mezi "Böhme" (nikoli "Tscheche" což nelze zaměňovat), tedy obyvatele českých zemích u nichž etnická příslušnost nehrála roli (i když většina šlechty v českých zemích po roce 1621 a po konfiskacích Valdštejnova majetku ve 30. letech 17. století patřila etnicky nezpochybnitelně mezi Němce, část pak mezi románské národy, skutečně etnicky českou šlechtu spočítáš na prstech jedné ruky) " že třeba šlechta mluvila německy, ale z dobového pohledu to stejně byli Češi?" |
|
|
|
Johny napsal v č. 2719: Snad poprvé s tebou souhlasím, tu českou reklamní kampaň v Rakousku vymýšlel skutečně primitiv.
"Jen primitiv či mentálně zaostalý jedinec může mít jakýkoliv problém s Mozartem v Praze."
Johny napsal v č. 2719: Jistě Franz Kafka byl přece Čech jako poleno "tvrzení jakýchsi ubožáků, že F. Kafka byl sudetský němec" ![]() ![]() |
|
|
|
ja_62 napsal v č. 2715: Opět jen k zopakování - vývoj divadla v českých zemích, kdy a kde se hrály hry německe a kdy a kde česky, proč se tzv. čeští obrozenci snažili o založení vlastního "českého" divadla apod. Ale to je střední, či snad základní škola... "z jakého pramene jsi načerpal informaci, že šlo o německé divadlo? " |
|
|
|
Honza napsal v č. 2714: "Milý Podivene, jsi podle mého názoru ubohý debil." Honzíku, prozrazuješ o sobě skutečně hodně ![]()
ja_62 napsal v č. 2715: To je hrubé zkreslení problematiky. Prostuduj si poměry v Praze, potažmo Čechách konce 18. století. Němčina nebyla pouze otázkou sociálně-ekonomickou, ale i otázkou prestižní, kdo něco znamenal, hovořil německy.
"kde se sice hrálo hlavně v němčině, což ale byla otázka hlavně sociálně-ekonomická"
ja_62 napsal v č. 2716: A já znovu tvrdím, že zatímco tzv. Česko vzniklo v roce 1993, tak Rakousko existovalo již v 18. století, stejně jako existovaly země Čechy, Morava apod.
"Mimochodem, prostě jen říkám, že tvrzení, že Mozart nikdy nebyl v Česku je na stejné úrovni s tvrzením, že nikdy nebyl v Rakousku - oba tyto státy vznikly až po jeho smrti."
ja_62 napsal v č. 2717:
"Ernsta Wagemanna neznám, takže se pouze zeptám, zda tu předmluvu napsal Funk před odsouzením, ve Špandavě, nebo až po propuštění?"
Honza napsal v č. 2722: Typická reakce českého rádoby-znalce "Na konkrétní otázku ohledně své publikační činnosti odpoví odktazem na knihu od pronacistického ekonoma, k níž napsal předmluvu odsouzený zločinec. " ![]() ![]() Pánové víte alespoň, kdo to byl dr. Walther Funk? Jistě, právem odsouzený člověk, podílející se podle názoru norimberské obžaloby na některých zločinech. Ale především odborník s nezpochybnitelnou erudicí. Znáte snad jiného německého ministra financí s takovou bilancí? |
|
|
|
![]() |
Honza napsal v č. 2722: To neřeším, kdoví, co by mi odepsal, ber to aspoň jako pokrok, že vůbec něco odpověděl"Na konkrétní otázku ohledně své publikační činnosti " ![]() |
|
|
![]() |
Johny napsal v č. 2719: Mě to baví, rozhodně. Na konkrétní otázku ohledně své publikační činnosti odpoví odktazem na knihu od pronacistického ekonoma, k níž napsal předmluvu odsouzený zločinec. Skvělé, bezchybné."Hoši, že vás to baví. " ![]() |
|
|
![]() |
Johny napsal v č. 2719: Baví mě zjišťovat jak vůbec nic nevím. Jak ten chudáček nedokáže snad půl roku rozumně odpovědět na jediný jednoduchý dotaz "Hoši, že vás to baví. " |
|
|
![]() |
Podiven napsal v č. 2710: Já se bavím, já se bavím....."Na tvém místě bych s úrovní tvých "znalostí" také raději mlčel, takže děláš jenom dobře " ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Hoši, že vás to baví. Jen primitiv či mentálně zaostalý jedinec může mít jakýkoliv problém s Mozartem v Praze. Je to stejně směšné jako tvrzení jakýchsi ubožáků, že F. Kafka byl sudetský němec a nebo plácání o temelínském šrotreaktoru. |
|
|
![]() |
Podiven napsal v č. 2711: Jen doufám, že máš alespoň zhruba představu, že třeba šlechta mluvila německy, ale z dobového pohledu to stejně byli Češi? "většina návštěvníků německého divadla byli lidé hovořící německy " |
|
|
![]() |
Podiven napsal v č. 2710: Ernsta Wagemanna neznám, takže se pouze zeptám, zda tu předmluvu napsal Funk před odsouzením, ve Špandavě, nebo až po propuštění?"Kniha Ernsta Wagemanna "Odkud tolik peněz?" s předmluvou W. Funka ti nic neříká? Že se ptám " ![]() |
|
|
![]() |
Podiven napsal v č. 2712: To je možné, ale oficiálně nic toho jména neexistovalo."Opět nesmysl, do kterého tě zavedla tvá nepříliš zdatná argumentační ekvilibristika. Habsburská monarchie je v diplomatických pramenech 18. století naprosto běžně označována jako Rakousko - stačí studovat dobové prameny" Mimochodem, prostě jen říkám, že tvrzení, že Mozart nikdy nebyl v Česku je na stejné úrovni s tvrzením, že nikdy nebyl v Rakousku - oba tyto státy vznikly až po jeho smrti. |
|
|
![]() |
Podiven napsal v č. 2711: Já ti nic nevložil do úst -
"víš lépe než já, s jakým účelem jsi mi to vložil do úst. O existenci "Česka" může v 18. století hovořit pouze historický analfabet, o žádné etnicitě návštěvníků divadla není v tomto směru vůbec třeba hovořit."
Podiven napsal v č. 2638: neexistenci Česka v 18.století dokazuješ hlavně výše uvedeným.
"Mozart v 18. století nejel za žádnými Čechy do "Česka". Mozart jel do německého města v německé monarchii, přivítali ho němečtí obyvatelé Prahy, po celou dobu pobytu v Praze zde hovořil německy, v divadle mu tleskali opět pražští Němci... "
Podiven napsal v č. 2711: To je dost zajímavý postoj - z jakého pramene jsi načerpal informaci, že šlo o německé divadlo? Dosudd jsem asi žil v mylné představě, že šlo o Stavovské, tj. zemskou instituci, kde se sice hrálo hlavně v němčině, což ale byla otázka hlavně sociálně-ekonomická, protože Češi si v té době divadlo dovolit nemohli, a proto se česká představení - např. Odběhlec z lásky synovské, a podobné, hrávaly jen zřídkakdy, když se podařilo naplnit sál. Jinak např. árii Meta di voi qua vadano si tam asi vychutnaly obě jazykové skupiny stejně. Mimoto, i kdyby byla v publiku většina Čechů, z německých pramenů by se to člověk nedozvěděl - (česky hovořící) Češi prostě nezaujímali takové místo ve společnosti, aby stáli za zmínku, ledaže by někdo z nich vypadl z bidýlka (čemuž bych se při stavebním provedení Stavovského zas tak moc nedivil"(ovšem, že většina návštěvníků německého divadla byli lidé hovořící německy je fakt nezpochybnitelný)" ![]() |
|
|
Pánové, kdybych vám tady měl zopakovat, na co vše jste mi neodpověděli, tak bych toho popsal skutečně hodně. Pročpak stc neodpověděl na můj příspěvek 1688? Došly argumenty? ![]() |
|
|
|
ja_62 napsal v č. 2701: Opět nesmysl, do kterého tě zavedla tvá nepříliš zdatná argumentační ekvilibristika. Habsburská monarchie je v diplomatických pramenech 18. století naprosto běžně označována jako Rakousko - stačí studovat dobové prameny. " v tom případě W.A. Mozart (+ 5.12.1791) za svého života v Rakousku nikdy nebyl." |
|
|
|
ja_62 napsal v č. 2703:
"s existencí či neexistencí Česka a národnostním složení publika ve Stavovském to však nemá moc co do činění "
ja_62 napsal v č. 2702: To co píšeš je nesmysl a víš lépe než já, s jakým účelem jsi mi to vložil do úst. O existenci "Česka" může v 18. století hovořit pouze historický analfabet, o žádné etnicitě návštěvníků divadla není v tomto směru vůbec třeba hovořit. (ovšem, že většina návštěvníků německého divadla byli lidé hovořící německy je fakt nezpochybnitelný) "Když ty zohledňuješ existenci či neexistenci "Česka" mimo jiné i na základě etnicity návštěvníků divadla (a udávané vlastně kým? )" |
|
|
|
Pavel Šrámek napsal v č. 2706: Tak to je chvályhodné, oni ovšem jistě dobře vědí, proč je pomník zastrčen na téměř neviditelném místě....
"je na Městském hřbitově v Přerově"
čet.Hrad napsal v č. 2708: Kniha Ernsta Wagemanna "Odkud tolik peněz?" s předmluvou W. Funka ti nic neříká? Že se ptám "si tak jako já jsem zvědav co (nebo spíš zda vůbec) odpoví na Honzovu "makroekonomickou" otázku" ![]()
čet.Hrad napsal v č. 2708: Na tvém místě bych s úrovní tvých "znalostí" také raději mlčel, takže děláš jenom dobře "Já už mu prostě ani nic rozumného napsat nemůžu, protože vím, že je to všechno lež" ![]() |
|
|
|
![]() |
čet.Hrad napsal v č. 2708: Kdyby se tím Herr Másílko sám neholedbal, vůbec bych na něj nenarážel. Jenže pokud je někdo lhář a demagog, musí mít své tvrzení řádně vyfutrované. Což dotyčný nemá. Pokud by mi totiž milej zlatej Podiven dodal jen některé zcela jistě "odborné" poznatky, nemohl by mlžit o ptákovinách, ale odpovídat na konkrétní otázky. Což jak vidno neumí a nechce."Asi tak jako já jsem zvědav co (nebo spíš zda vůbec) odpoví na Honzovu "makroekonomickou" otázku" Btw, pamatujete si, jak dopadla moje slavná anketa? ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
mbbb napsal v č. 2707: "Tak Pavle, taď jsem zvědav, co ti na to Podiven odpoví " Asi tak jako já jsem zvědav co (nebo spíš zda vůbec) odpoví na Honzovu "makroekonomickou" otázku ![]() A to mě Herr Podiven sprdnul za smajlíky a hle jak se jimi ohání ![]() |
|
|
![]() |
Tak Pavle, taď jsem zvědav, co ti na to Podiven odpoví ![]() |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Československo, protektorát
- > Sudetoněmecká otázka, odsun sudetských Němců