Knihy a časopisy o 2. světové válce a vojenské historii

• Je možné zadat více jmen oddělených čárkou, nebo jen jejich části
Pro přidání nového příspěvku se přihlašte
2781-2800 z 3074
Po
Dzin 19.12.2003 23:11 - č. 341
Dzin Algernon: Add hvezdna pechota. Ale to ja take povazuji film za hroznou slataninu, ale nadruhou stranu, on je presne o tom co od nej clovek ocekava. tzn. spousta mrtvol, krve a strileni plus par hrdinskych kousku. jako ostatne vsechny Verhovenovy filmy. :)) Co se tyka samotne knihy, ja u Henlaina neocenuji, ze on neni tvurci, jeho postavy maji neustale jedny a ty same charaktery at ctes jakoukoliv knihu od nej, nekdy dojde tak daleko, ze vsechny postavy jsou uplne stejne v jedne knize. Proste stejne situace resi stejne a vubec se nevyvyji. Navic predvadi mnohdy "Deux ex machina", ktere jsou casto dost krkolomne. Proto jsem byl od nej velmi mile prekvapen povidkou "Sam sobe v patach", ktera je to nejlepsi co napsal. Podobne tak i jeho ruzna zamysleni jsou nekdy velmi zjednodusujici. Ja osobne mam ve sci-fi radeji kapitoly podobne tem, o kterych pises, ze mi pripadaji dost nudna, nez nejakou bezduchou blasterovou strilecku (muj nejoblibenejsi autor Asimov rozhodne neni predstavitel megagalaktickych bitev :), ale Henlain neni zrovna autor, od ktereho bych je ocekaval.
GermanColonel 19.12.2003 20:29 - č. 340
K ABC: Práve som vyhrabal nejaké čísla a zaspomínal som si. Za zmienku stoja aj Dobyvatelé hlubin, Kapitán Karibského more a Pán vlkú.

Pamätám si aj na komiks o istom doktorovi, ktorý sa dostal do minulosti a bol svedkom bojov o Lasenickú pevnosť, len si neviem spomenúť na meno.
Fra Diavolo 19.12.2003 20:08 - č. 339
Fra Diavolo Četl jste někdo Hrdinové válečného nebe a První doma, jaké to bylo?
guano 19.12.2003 10:13 - č. 338
guano Megola - nadhera, sedel jsem na ni na vystave v Mnichove v 1998 a nemohli me sundat....

ABC - Jo, Vzpoura mozku a Druha vyprava, to byly casy... A pak prisly Strazci a prestal jsem to kupovat.

Jinak skakat s padakem je dobra zkusenost - kdyz to fouklo a tahlo me to nad Skodovku, tak jsem tahal za snury jak pominutej a melounek letel stejne kam chtel...
DuGalle 19.12.2003 00:39 - č. 336
DuGalle No jo, ale pak třeba někdo v tom Gigantu blbě upevní náklad a pilot si vyzkouší manévry o několika G...
V těch čtyrmotorech to taky asi vypadalo po odhození nákladu a rozhození vyvážení. Takový Grand Slam musel po odhození s Lancasterem pěkně zacvičit (pokud nebyl v těžišti, kdo ví)...
Jdu chroupat, zítra ještě musím do roboty a pak hurá dlouhé volno. Stejně už jsem zvyklej na 6h spánku denně
DuGalle 19.12.2003 00:24 - č. 333
DuGalle Co si tak vzpomínám, tak vlastně i Me 321 neměl posilované řízení, navíc snad ani dvojité. To si pilot taky užil...
DuGalle 19.12.2003 00:13 - č. 331
DuGalle Jinak před časem jsem si taky užíval adrenalinové sporty, u mě umocněné strachem z výšek. Takový let na padáku za motorovým člunem byla paráda do té doby, než mistr ve člunu zkoušel moje nervy a nechal mě snést se až nad hladinu. A mě nenapdlo nic lepšího, než na něj dělat opičky že jako chci níže. Náraz na vodu v té rychlosti spolu se sprchou stál opradu za hodně, doteď se směju filmům, kde někdo "lyžuje" za člunem bez lyží. Aby toho nebylo dost, mistr mi to udělal ještě jednou a finále završil tím, že mě nechal vystoupat do největší výšky (30-40m), pak to prudce zastavil. Moje první myšlenka byla, že klesám nějak rychle, ta druhá že je mořská voda slaná a třetí jak se dostat na hladinu a né pod padák
A Bungee Jumping také stál za to. "Chceš dopadnout až do vody?" "Nechci" "Dobře, dal jsem to co nejkratší". No a byl jsem tam až po kolena, být to nad betonem tak jsem dneska pojízdnej...
DuGalle 19.12.2003 00:07 - č. 330
DuGalle Algernon: Jasná pravda, v těch dobách to muselo být něco. Žádná hydraulika, žádné super navigační přístroje, žádný přebytek výkonu, prostě všechno nadoraz a hlavně na náhodu Pilotovat takové stroje jako byl Dornier Do X musela být opravdu pakárna, na druhou stranu takový hydroplán zase mohl relativně bezpečně přistát na moři (za určitých podmínek) a vyčkat pomoci od nějaké lodě...

čet.Hrad: Předem díky...
čet.Hrad 18.12.2003 23:47 - č. 329
čet.Hrad Až mi Fuky vrátí co jsem mu půjčil, tak bych ti mohl něco poslat o čes. technice
DuGalle 18.12.2003 23:41 - č. 327
DuGalle Časem, možná s tím zase pohnu teď o Vánocích, zítra je poslední pracovní den a pak 16 dní klidu
Na ty stránky vždycky dostanu pracovní záchvat a vrnu se na půlku kapitoly najednou. Momentálně mám záchvat lenosti. Nicméně mám připravený nějaký materiál na Kanadu (Ram etc) a částečně na Japonsko, jestli se dostanu i k materiálům o ČR tak v tom nevidím problém...
čet.Hrad 18.12.2003 23:37 - č. 326
čet.Hrad BTW Du Gaulle: Hodláš rozšírit své stránky o českou a slovenskou obrněnou techniku?
DuGalle 18.12.2003 23:34 - č. 325
DuGalle Motor v předním kole musela být nádhera. Ty nevypružené hmoty, odstředivá síla, smrady a olej z motoru stříkající na jezdce, vedení paliva zřejmě vidlicí...
Na tomhle bych se tedy chtěl projet
DuGalle 18.12.2003 23:05 - č. 323
DuGalle Moment, to jako že se těm motorkám otáčel motor v protisměru k náhonu? To muselo být docela o nohy...
DuGalle 18.12.2003 22:56 - č. 321
DuGalle Jo jo, Siemens-Halske. Třeba kdyby na tom pracovali déle, tak by se dostali k pohonu, kdy by vrtule stála na místě a točil by se jenom motor
čet.Hrad 18.12.2003 22:36 - č. 319
čet.Hrad Aspoň dvakrát
DuGalle 18.12.2003 22:35 - č. 318
DuGalle A zatočit s ním dokola...
DuGalle 18.12.2003 22:35 - č. 317
DuGalle Jediná škoda byla, že německá armáda byla zrazená a prohrála válku neporažena. Místo příměří zřejmě měli britišové narvat Ludendorfovi s desátníkem bajonet do řiti
čet.Hrad 18.12.2003 22:26 - č. 316
čet.Hrad Verdun a Jutsko, klasická "řežba". Proč se stavěly všechny ty bitevky za WWII a pak k ničemu jako Skagerak nedošlo, to by bylo taky "maso" Ale ne se stejným výsledkem.
DuGalle 18.12.2003 22:21 - č. 315
DuGalle The Great War mám rád třeba už jenom proto, že člověk může obdivat Albatrosy aniž by byl nařčen či měl výčitky z nějaké stupidní ideologie. A klasické bitvy z této války nemají obdoby. Kam se hrabe nějaký Stalingrad na maso u Verdunu, či třeba potopení Bismarcku na Jutland...
čet.Hrad 18.12.2003 22:19 - č. 314
čet.Hrad Z těch speciálů mám určitě někde 3 čísla- vzducholodě, Titanik (nebo něco obečně o podmořské archeologii), pravěk. Vzpoura mozků je super, ale Příběhy Malého boha jsem měl radši. Rychlé šípy vycházeli i samostaně, děda to hodně sbíral tak snad by se to našlo, asi se podívám a zavzpomínám si
2781-2800 z 3074
Po