Knihy a časopisy o 2. světové válce a vojenské historii
|
|
---|---|
To Bart: V tej To bylo Dachau je ze začátku strašně zbytečnejch keců | |
|
|
to mato:Přeji pěkné počtení, bohužel ani jednu knihu z těchto zmiňovaných neznám. | |
|
|
prave citam "Ako umierali diktatori","Hitlerovi bojovnici" a "velke bitky ww2" -mozem asi len odporucat | |
|
|
Hofi: Bohužel, tuto knihu neznám | |
|
|
Samozrejme ma zujíma aj názor čet. Hrada a ďalších, ktorí sa touto problematikou zaoberajú, a túto knižku poznajú. | |
|
|
Určite ju poznáš, taká pomerne tenká knižka menšieho formátu hnedej farby s veľkým čs. odznakom na obale. Zaujímalo by ma, či je použiteľná pre získanie základných informácii o čs. armáde (pre laika, ktorý sa touto problematikou podrobnejšie nezaoberá, ale chcel by mať aspoň základný prehľad). | |
|
|
david gore + ďalší: Čo si myslíte o knižke Československá armáda 1918 - 1938 od A. Pokornej, P. Hofmana a E. Stehlíka, vydalo federálne MNO v roku 1991? | |
|
|
Algernon: (359) No jeje, a navic, kdo si precte treba od Lema Solaris (nebo Kyberyadu ) tak ten ma doslova intelektualni orgie. | |
|
|
Hlava 22 (kniha), po jejim precteni jsem mel rozporuplne pocity. Rozhodne si ale nemyslim, ze by to byla nejaka komedie, jak je casto prezentovana. Spise je velmi vazna o dost vaznych vecech. | |
|
|
Me se z "filmu podle knih" libil film vice nez kniha treba "Duna" (stara). A stejne se mi libila treba Solaris (kupodivu take stara :). Podobne i Vladci loutek byly jako film vs kniha dobri. Ja si myslim, ze clovek musi jit na film s tim, ze bude jiny nez kniha, protoze film pouziva jine postupy a stvarneni a z tohoto pohledu ho pote musi hodnotit. | |
|
|
Algernon: (345) Ja bych to seradil jako Sam sobe v patach, Vladci loutek, Hvezdna pechota a pak uz se to ani neda cist. Cizincem jsem se prokousal, ale chtelo to nervy a bylo to az napodruhe a na vojne, kde byla silena nuda. Napoprve jsem se dostal tak do pulky. Ted se chystam na Kocka, ktera prochazi zdi, pry je to plagiat Asimovovy Konce vecnosti, takze by to mohlo byt dobre. :) Jo, to jsem nekde cetl taky. Clark v "tvrde" scifi patri k absolutni spicce. Takze je celkem logicke, ze pripadnemu vyvinu postav nevenuje tak velkou pozornost (ikdyz ten pocit nemam). Ti radobykritici by si take napred meli uvedomit, co ctou...:D Ja uz jsem od nej docela dlouho nic necetl, naposledy v roce 2001 hadej co...:))) |
|
|
|
K tomuhle názoru se musím také přidat... | |
|
|
karaya1 napsal(a) v č. 349: "filmy podle knih jsou většinou blbosti " Platí to oboustraně, knihy podle filmů bejvaj ještě horší. |
|
|
|
Film byl docela dobrej, ale kniha byla mnohonásobně lepší. Moc mě nenadchlo pokračování Hlavy 22. | |
|
|
Co takhle Hlava 22 - troufnete si říct, že to není super film i super knížka ? | |
|
|
Algernon: filmy podle knih jsou většinou blbosti a akorát mi knížku znechutí... Viz právě třeba Hvězdná pěchota... Proto když si přečtu dobrou knihu, zásadně se na filmové zpracování nedívám | |
|
|
Algernon: Hvězdná pěchota se mi dost líbila, možná i proto, že to byla jediná knížka od Heinleina, co sem četl Báječní muži na létajících strojích: mno, stejně nejlepší byl ten Němec, co dělal všechno podle příručky P.S:kdo si chce přečíst fakt dobré sci-fi, ať si půjči Pošťáka (autora sem zapomněl ) |
|
|
|
Algernon: Me osobne se jeste krome "Dedecek automobil" z podobnych filmu moc libi "Bajecni muzi na letajicich strojich". | |
|
|
"Vzpoura mozku" ABC special rocniku 86, "Prihody maleho boha", "Prichod Bohu" a "Kruanova dobrodruzstvi" ABC special rocnik 85. Ty byly moje oblibeny. A diky 86 jsem si v knihovne pujcil knihu "Souboj mozku", protoze jsem se domnival, ze to je neco podobneho a ono ne. :) Ja mam doma krome prvniho (Jim Carter) snad vsechny. | |
|
|
GermanColonel: Jmenuje se "Tvrz". A ja stejne tvrdim, ze se mu to zdalo. :) |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Knihy a časopisy o 2. světové válce a vojenské historii