Knihy a časopisy o 2. světové válce a vojenské historii
|
|
---|---|
Tom: Jsi si jisty, ze to neni Melouny? | |
|
|
To Dzin: S tema bojema v jednom baráku je to taky dobrý. Líbilo se mi taky cvičení se zlatym rounem. Asi se vykašlu na To bylo Dachau a taky se do toho znova pustim, už asi po pátý. | |
|
|
Četl tady někdo knihu Jochen Peiper - Hitleruv muž od vydavatelstva Jota? | |
|
|
Pravda, bitva o flašku byla taky super (...Maloney ve své marťanské přilbě s anténkama... ). Hlavně jak obsadil zbytky mostu a dostal čouda za to, že mu spojenci vypili nějakou vesnici. | |
|
|
Tom: U Monte Casiina se mi nejvice libilo, jak obyvali s Nemci spolecne jeden dum. Ona cela ta kapitola (mapy Alamein) je dobra. Kurna, jsem se zvedl a jdu si ji zase precist! | |
|
|
Dobře se čte kniha ,,Dějiny druhé světové války"od Lidella Harta. | |
|
|
To Dzin: nejlepší je celá část o Monte Cassinu a celé Řecko. Taky mne dost zaujalo to o mapách v bitvě u El Alamejnu | |
|
|
Neprodal by někdo Na nebi hrdého Albionu 1. a 2. díl? | |
|
|
"Jak jsem vyhral valku" tvori, podle me, zaklad literatury o WW2. Je opravdu super. Nejlepsi je cela scena se zuby a kri-ketova anabaze v Recku. Podle kamarada neni nic v te knize vymyslene a vse se urcite stalo. Docela bych tomu i veril. |
|
|
|
Supr je válka o flašku a ten výcvik. | |
|
|
Jak jsem vyhrál válku je jedna z největších klasik. | |
|
|
Jo o tom mi už někdo něco říkal. | |
|
|
Pro Fra Diavolo : Já jsem se teď trochu začetl do "Hitler a Stalin - paralelní životopisy". Tuším to napsal Allan Bullock. Je to tam všechno dobře popsáno a není potřeba kvůli tomu vlastnit spoustu jiných knih. | |
|
|
Humorně zpracovanej příběh jednoho důstojníka britské armády za války (vyprávění začíná v důst. školy, pak následuje odvelení na frontu v Africe,pak Balkán a další, a končí to koncem války) | |
|
|
O čem to je ? | |
|
|
Četl jste někdo vynikající knihu od Patricka Ryana Jak jsem vyhrál válku? | |
|
|
FUJ06 napsal(a) v č. 258: "Poraďte nějakou dobrou knížku o bojích na východní frontě.Dík!!!" www.fronta.cz/index.php?kniha=27 |
|
|
|
FUJ06 napsal(a) v č. 258: "Poraďte nějakou dobrou knížku o bojích na východní frontě.Dík!!!" Z jaké oblasti konkrétne? |
|
|
|
Poraďte nějakou dobrou knížku o bojích na východní frontě.Dík!!! | |
|
|
Ondík: Vďaka za upozornenie, pomýlil som sa - u Nordland som nemal na mysli kruh , ale kružnicu. Inak s Tebou súhlasím. Len ešte raz by som chcel upozorniť na to, že tá kružnica u Nordlandu sa vyskytuje aj na oficálnom (?) znaku 11. SS divízie (v tom štíte), kďežto Wiking má v tom štíte iba ten Sonnenrad/Sonnenkreis/sun wheel . Na toto je tiež možné prihliadať pri identifikácii označenia na bojovej technike. |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Knihy a časopisy o 2. světové válce a vojenské historii