Knihy a časopisy o 2. světové válce a vojenské historii
|
|
---|---|
www-cgsc.army.mil/carl/resources/csi/Wray/wr... | |
|
|
Glynwed: velmi dobrá stránka Dobrý zdroj je taky tady: carlisle-www.army.mil/usamhi/DL/chron.htm#AW... (hlavně ten Handbook on German Forces) |
|
|
|
Docela lahůdka www.lonesentry.com/intelbulletin/index.html |
|
|
|
Ty knihy co radíte mi bohužel nepomohou, protože tam o nasazení Luftwaffe u Leningradu v roce 41 moc není. | |
|
|
John: To má být vtip? | |
|
|
Dzin: F. Kurowski - Kříž proti hviezde - Naše vojsko - 2001 | |
|
|
FUJ06: Musím říct, že Thomasovy argumenty ohledně existence Hessova dvojníka znějí dost přesvědčivě, zejména ty informace o Hessově zdravotním stavu a nesrovnalosti ohledně trase Hessova letu do Británie. Autorovi se nicméně nepodařilo zjistit, kdo a proč takový komplot ( pokud opravdu šlo o komplot a ne o pouhou řadu náhodných nesrovnalostí ) zorganizoval. Faktem je, že po přečtení této knihy se mi oficiální verze Hessova příběhu zdá přinejmenším podežřelá. | |
|
|
Lidi, ted jsem dostal knizku od Enigmy RUDOLF HESS od Hugha Thomase. Podle me skvele napsana knizka, skvele se cte. Jakej je Vas nazor :c) | |
|
|
Patton: V knize Janusz Piekalkiewicz: Letecká válka 1939 — 1945 se o nasazení Luftwaffe nad Leningradem v roce 1941 nic nepíše... Dodám ještě zbytek údajů: Mustang, Plzeň 1995, ISBN 80-85831-75-9 Ovšem pohled do Piekalkiewiczovy bibliografie napovídá třeba G. Feuchter: Der Luftkrieg, Frankfurt am Main 1964 |
|
|
|
Patton napsal v č. 1175: Divil bych se,že by tyto tituly Dzin neznal. "ale zkus leteckou válku od Janustze Pieklavitze(To jméno je trošku jinak, polsky moc neumim) nebo je publikace Východní fronta, jenže na autora si teď nevzpomenu" |
|
|
|
Přímo knihu o nasazení neznám, ale zkus leteckou válku od Janustze Pieklavitze(To jméno je trošku jinak, polsky moc neumim) nebo je publikace Východní fronta, jenže na autora si teď nevzpomenu. | |
|
|
Potřebuji poradit. Nějakou knihu(y) v jakémkoliv jazyce (ideálně samozřejmě čeština ), která je v ČR k dostání, o nasazení Luftwaffe u Leningradu v roce 1941. | |
|
|
Kreon: Hmmm, tak to jak si čtu, abych si jí půjčil. | |
|
|
Dzin: takže o víkendu jsem to dočetl. Nemohu však posoudit, zda tak kniha přináší něco nového, protože to byla první o repatriacích, co jsem četl. Ale mě se moc líbila, bylo tam vše důkladně popsáno, co ,proč, kdy, kde, kdo. Britská zahraniční politika v čele s panem Edenem, potažmo americká vyplývající z Jaltské konference , odsoudila násilnými repatriacemi statisíce sovětských občanů k smrti. A to nemluvím o Francouzech, kteří dokonce "tolerovali" na svém území , únosy naplánované a prováděné ruskou Smerší. | |
|
|
Vyšla obsáhlá kniha "Heydrich" od Jaroslava Čvančary. Rozsáhlostí, obsahem, grafickým i polygrafickým zpracováním zastiňuje vše co o Atentátu doposud vyšlo. Pro toho kdo se o tuto problematiku zajímá se jistě stane základním materiálem, ke kterému se bude často vracet. Cena není lidová - 990,Kč- na druhou stranu se jedná o cca 330 stránek velkého formátu se stovkami fotek na křídě. A na dlouhou řadu let jistě nebude jiná tak zásadní publikace. ostatně nemůže obsahovat obsáhlejší dokumentační materiál, protože ten je v této publikaci prakticky celý použit. Takže mé rozhodování v knihkupectví jestli nějaké 3 paperbacky nebo tuto "encyklopedii" bylo jasné. I když jsem si přikoupil další novinku "Muži pro speciální operace" Marie Matušů. Zaměřuje se pouze na vlastní výcvik ve VB. |
|
|
|
Kreon: Tak nezapomeň poreferovat, jaké to je, až dočteš. Já naposledy o tomto, resp. také o tomto, čestl v knize "Kozáctvo", a celkově ta kniha nic moc... | |
|
|
Právě dočítám knihu Oběti Jalty. Je to o repatriacích sovětských občanů z Evropy zpět do SSSR. Moc zajímavé...... | |
|
|
Kreon: Neni zac | |
|
|
Eagle napsal v č. 1165: Jo, četl, typická porevoluční rychlokvaška. Ne, že by byla prosta tehdy neznámých údajů, to ne, přece jenom to bylo krátce po převratu, ale přeci jen by dnes už asi v konkurenci neobstála. "Petr Linda" má být pseudonym Ivana Brože, jinak to protřelého normalizačního kádra, co třeba v knize "říkali mu Ike" (o kom se tam píše, neprozradím ) vydané ještě za bolšána neopomine osvědčná rudá klišé o přípravě druhé fronty a amerických zvěrstvech v Koreji. "Četli jste někdo knihu od Petra Lindy "Patton byl váš nejlepší" ?" |
|
|
|
guano: danke schön |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Knihy a časopisy o 2. světové válce a vojenské historii