Modernizovat Panthera nebo vyrobit Tigera II
|
|
---|---|
zasahy na prednom plate su zasahy po 122mm, fotka je z jednej znamej bitky, T II bol nakoniec vyradeny po zasahoch 85mm do bokov veze |
|
|
|
Inu, bohužel máš s tou pitomostí víceméně (spíš více) pravdu, protože důkazy chybí... Měl jsem na mysli, že stroj s jedním či několika průstřely zničený v boji je něco jiného než totálně rozstřílený "terč"... |
|
|
|
Ale jo, určitě se i na konci války vyrábělo kvalitně...ale to byla menšina výroby a o to mi šlo, že Němci měli určitou motivaci snažit se vyvinout nějakou náhradu za nekvalitní pancíř...zda, co a jak, toť otázka... To "jak řešeto" jsem myslel spíš ve smyslu, že střely šly skrz pancíř, nešlo mi o počet zásahů... |
|
|
|
fotka TigraII: Viděl jsem stejnou fotografii bez horného zásahu, je evidentné, že ji někdo elektronicky upravoval, pouze je otázka kterým směrem... | |
|
|
Tedy dělat nějaké závěry z jedné fotky, když jich máme tolik, kde Tiger II vypadá jak řešeto...to snad ani nepíše Algy? Jinak mé psaní o keramice a pod. je, jak jsem již psal, citace Tank Poweru, nikoli Blesku ...samozřejmě to považuji za velmi vzdálené realitě...ale něco jednoduchého zkoušet klidně mohli, samo že žádný "Chobham"... |
|
|
|
Podle mých zdrojů byly například čelní pláty nástavby StuGu IV betonem opatřeny velmi často. Jistě to mohla být a asi i byla vlastní iniciativa, ale ta mohla ovlivnit výzkum... | |
|
|
BRUNNER: Tedy to podle mého opět není standartní ochrana, ale spíše nějaké provizorium či vlastní iniciativa. | |
|
|
BRUNNER: Ale zase jen některé, tedy se nejednalo o standartní počin, nebo snad ano? | |
|
|
Jako je možné, že německé posádky v rámci věšení na své tanky všeho možného pro zvětšení pancéřování mohli také použít nějaké betonové kusy, ale bude to nejspíše jen nějaká provizorní polní úprava na základě iniciativy dané posádky, než nějaký systematický výzkum a vývoj nového pancíře. Podobně ty ocelové sítě, Sověti také provizorně v polních podmínkách někdy na své tanky věšeli pletené sítě jako ochranu proti kumulativním střelám. A stejně by mohlo jít o další věci, jako olověn pláty. Jen ta keramika mi moc neštymuje. Ale třeba nějaký německý tank projel hrnčířstvím, kusy hrnců na něm zbyly, zachovala se fotka a nějaký "fundovaný odborník" to prohlásil za první verze keramického pancéřování. | |
|
|
Myslím, že tady řešíme něco, o čem stejně nic nevíme...Němci mohli zkoušet to či ono...mohli, nemuseli...kdo ví? | |
|
|
Tak ono asi, pokud se něco takového dělo, šlo spíše o náhradu oceli (jejíž "kvalita" z konce války je pověstná )...ostatně byl znám např. představný pancíř (Schürzen), účinný proti kumulativní munici...ale jsou to bohužel spekulace, aspoň já nevím nic o nějakém důkazu... | |
|
|
Jasně, keramika je hodně nepravděpodobná, to jsem citovat...ten zpevněný beton je možný, snad i něco jiného...zde mohlo být určitou inspirací použití betonu jako přídavného pancíře na např. StuG 40, StuG IV... | |
|
|
No, tohle mi zdaleka tak sci-fi nepřipadá...viz. ony (údajné?) zkoušky Shermanů s vrstveným pancířem. Samozřejmě o nějakém praktickém využití nelze mluvit... | |
|
|
Algernon: Víš že mi to s tou "miniaturizovanou jadernou bombou" připomnělo taky? | |
|
|
Ten druhy by mal podla vsetkeho byt M5 Stuart v tzv. rezavej kamuflazi :) ta sa uplatnila v boji na srotoviskach a v oceliarskych fabrikach | |
|
|
Levant napsal v č. 691: To je Pz IV verzia Twin Top, ma to skladaciu strechu, to je teraz znova v mode :) "co je tohle za tank?Nějak to nepoznám když to není celé" |
|
|
|
Pěkný kousek..mám takovejch obrýzků víc,ale to se sem nehodí jako např: www.warofourfathers.com/war/096saipan_810x54... |
|
|
|
Je to...byl to ...Pz IV | |
|
|
www.dod-g.com/photos/ww2photo/soldier/a83124.jpg co je tohle za tank?Nějak to nepoznám když to není celé |
|
|
|
Brunner, 685: vrstvený pancíř (ocel + křemen?, psal o tom tady někde Béďa) zkoušeli prý Američani už na Shermanech, čili to nelze vyloučit ani u Němců. Výbušný je spíš pohádka... |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Obrněná technika
- > Modernizovat Panthera nebo vyrobit Tigera II