Modernizovat Panthera nebo vyrobit Tigera II
|
|
---|---|
FRANKIE-15 napsal v č. 798: Ale tri maju aj vacsie prevadzkove naklady nez jeden "Ale tři je víc než jeden" |
|
|
|
A proč začínáš mím ménem??? Bych radši vyrobil tři Pantery než Tigra...No ale u Tigra II bych přemýšlel a u JagdTigra trochu víc....Ale tři je víc než jeden...stejně uprostřed vřavy se zasekne a je hotovo...a posádka má po dovolený.... |
|
|
|
Pro Rusy byla opravdu každá samohybka Ferdinadn, ale rozdně bych podle tohoto, více méně podružného údaje nesoudil úroveň a hodnotu ruských pramenů a memoárů(viz Pawlik). O službě na JS-2 jsou velmi zajímavé vzpomínky na battlefieldu v ruské verzi. Velmi doporučuju. Například zde dotyčný vzpomíná, že situaci s malým množstvím munice jednoduše vyřešili naložením naložením dalších kusů, jež jednoduše položili na podlahu. |
|
|
|
BRUNNER: (777)+(778) Určitě, nebo něco podobného. Ohledně ráže kanonu to opravdu nemusíme tak detailně brát. Pochybuji že řadoví vojáci dokázali přesně jen z pohledu určit, co je to za kanon a tak klidně mohl udat ráži jinou. | |
|
|
to ani nevím, že zrušil své články, ale s kým se teď mám štouchat o pívu | |
|
|
Co s ním vůbec je? Zrušil své tankové stránky...velká škoda , patřily k mým nejoblíbenějším... | |
|
|
hoši, tak si to tu čtu, nejsu odbornik, ale chybi vam tu DG | |
|
|
Takze to co jsem psal. Znicilo se obrnene vozidlo, ale co to bylo? Vot german.. | |
|
|
Až na ráži...splést si 88 a 128. No, stejně to může být nějaký překlep nebo něco...něco jako Bf 109 G-16...znám lidi, co je mají slepené!!! | |
|
|
BRUNNER: (733) V tom případě bych si dovolil zaspekulovat, že se mohlo jednat třeba o Nashorn. Protože ten je zmíněným strojům po vizuální stránce podobný. | |
|
|
BRUNNER: (765) Königy bych věřil. Tigery bych bral z rezervou, za ně označovali Sověti každý druhý stroj. | |
|
|
No však právě | |
|
|
Pawlik: těžce přeháníš a zbytečně si zavíráš cestu k mnoha zajímavým informacím... | |
|
|
No ještě tu byl Sturer Emil...neboli 12,8 cm Sfl L/61 (Pz.Sfl.V), čili podvozek VK 3001 (H) s kanonem 12,8 cm v nástavbě. Vyrobeny 2 kusy, v 1942-43 bojově používány na východě, jedno na jaře 43 ukořistěno Sověty... | |
|
|
Brunner: No vyraz rezignace vuci ruskym pramenum.. Protoze je to fakt nezajimalo.. | |
|
|
Jak by soudruzi došli k ráži 128mm, to bylo(pokud se mýlím, opravte mě) první vozidlo s touto ráží na frontě, ne? | |
|
|
Což ovšem stěží přispívá k důvěryhodnosti, že? Pak se nelze divit mnoha lidem, že nevěří ani počtům atd...bohužel | |
|
|
Stejně jako onen Ferdinand nemusí být zrovna Ferdinand, ale klidně obyčejny StuG-III. | |
|
|
YAMATO: Píše se tam o "128mm samohybném dělu". Může to být defakto jakýkoliv těžký samohyb, Sověti při označování moc na konkrétní ráži děla nehleděli (pokud je mi známo, měli třeba v hlášeních 105mm či 150mm Ferdinandy). | |
|
|
A co dělal na frontě? Vždyť sériovka se rozjela mnohem později... |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Obrněná technika
- > Modernizovat Panthera nebo vyrobit Tigera II