Nejvšestrannější letoun
|
|
---|---|
Messerschmitt napsal v č. 34: "JUNKERS JU-88!!!!" a argumenty pre? argumenty proti uz padli... bolo to len nudzove riesenie |
|
|
|
JUNKERS JU-88!!!! | |
|
|
Co je to "reduktor se sníženým obsahem válce" (32)? To jako místo ozubenejch kol v reduktoru hydraulika a ještě ke všemu "plochá"? Zavání mi tu duch čmeláčka-Peipera... | |
|
|
Nadupaný motor + kvalitní kompresor s nízkým objemem + reduktor se sníženým obsahem válce, to je asi nejvýhodnější kombinace pro Moskito v Británii vyvinuté. | |
|
|
To Algy: snížená výškovost=slabší kompresor s opižlaným průměrem=vyšší výkon pro reduktor v malých výškách=pro mně nadupanější motor, pravda v malých výškách (viz Spit VD). | |
|
|
Teď jsem něco našel - měl by to být FB.Mk.VI (HX922) s kódem EG-F. Souhlasí to? | |
|
|
Díky | |
|
|
Algy, i když je to specializovaná bitevní verze, 500kg+2*250kg=1000kg, což je něco přes 2000 liber, ne? | |
|
|
Algernon - sorry za odbočku, ale nemáš náhodou bližší informace o typu a kamufláži Mosquita, s kterým letěl Charles Pickard během "Operation Jericho"? Předem díky... |
|
|
|
Tome jen tak mimochodem, nějakých 2000 liber tahal můj miláček taky, ne? | |
|
|
Kreon: Pod kazdym kridlem jeden ? | |
|
|
HAHa...no to je zase téma:)) Bude to znít divně ale,ale ode mě uslyšíte to samé co od Honzy .Čili opravdu FW190. guano: nechci ti nic říkat,ale pivní sud (BierBombe) nosil i Bf109 - viz Sachsenberg z JG52. |
|
|
|
Spitfire - ktere jine letadlo nosilo misto bomb sudy s pivem ? | |
|
|
Jednoznačně Fokouš. Co jinýho byste taky ode mě mohli čekat. Torpédo nosil taky. A mimojiné (promiň Tome ) měl podvěšenou VĚTŠÍ bombu. Právě ten Ju-88. | |
|
|
To Algy: AU-1 se od původní konstrukce zase tak moc nelišil: nadupanější motor a víc "těžších" závěsů, takže podle mého to byl stále ten "starý dobrý" F4U PS: ozvu se Ti v týdnu, mám pár zajímavostí a fůru fotek z dovči. |
|
|
|
torpedo a corsair? ja mam pocit ze taku fotku som videl, neviem, klamal by som pozriem sa... | |
|
|
Co takový Po-2? Sice toh moc nesestřelil, ale zase byl více než všestranný. | |
|
|
Ano, Bingo! Můj miláček Corsair mimo jiné unesl s jedním motorem 1800 kg nákladu na skoro 900 km, kdo to ještě uměl? Snad jedině torpéda pod něj nepověsili. | |
|
|
Ju-88 bol je a bude bombarder ktory nudzovo prestavali na nocnu stihacku... To sem mozes zaradit aj Do-17/215/217 Ale co takto Corsair? zo skvelej stihacky sa stal skvelym bitevnikom, nocnym stihacom, aj sa radarom... |
|
|
|
Nádherné argumenty, jako bych slyšel přítele Zimu. Ju-88 je nejlepší, protože je nejlepší... |
- Home
- > Diskuzní forum
- > WWII ve vzduchu
- > Nejvšestrannější letoun