Norimberský proces
|
|
---|---|
Jasan: moment, to zřejmě byla armáda USA, ne? Mám dojem že se zde bavíme o zajatcích z britské strany. U těch bylo zacházení se zajatci(z evropské a africké fronty) podstatně slušnější, než u kohokoli jiného. "Britové byli jiní. Většina našich vojáků dostala při výslechu maximálně pár kopanců do zadku, aby nezapomněli, že jsou zatracenými nacistickými parchanty, o nějakého maršála zlomili jeho ozdobnou hůl(Milch) jinak jejich chování nevykazovalo obdobnou dávku brutality jako u američanů, o rusech nemluvě." |
|
|
|
To Honza: mně to povídej, půlka mojí Familie sloužila ve Wh, tak to mám celkem z první ruky a shodou okolností padli všichni do spojeneckého zajetí. Mohli by ti vyprávět jak je nejlépe zásobovaná armáda nechala v Kriegsgefangenlagerech chcipat hlady.Jeden znich padlo do zajetí v Itálii a druhý v Písku, a jejich vyprávění je nármně podobné. | |
|
|
Johny napsal v č. 41: Johny, tak tohle ti podepíšu - a to se netýká jen Spojeného království! "Zaplaťpánbu, že proti nacistům bojovala jiná sorta lidí než je dnes, to bychom dnes byli všichni někde na sibiři jako otroci." |
|
|
|
Jasan: zkus si zjistit něco od přímých účastníků z německé strany. Bude to fajn. | |
|
|
to Johny:hmm nějak pokrucuješ spravedlnost...odsuzuješ jedny za mučení a po válce je soudíš a druhé, co provozovali stejné prasárny tak vychvaluješ Zvláštní, nemyslíš? | |
|
|
Takže další hon na čarodejnice. V anglii se revizionisti snaží rozpoutat aféru, která má za úkol zostudit britskou tajnou službu i za činost proti německu za WW2. www.guardian.co.uk/secondworldwar/story/0,14... Tajná služba MI5 údajně mučila nebohé německé zajatce aby z nich dostala informace. Zaplaťpánbu, že proti nacistům bojovala jiná sorta lidí než je dnes, to bychom dnes byli všichni někde na sibiři jako otroci. |
|
|
|
Dzin 39: nechtěj to slyšet ani číst | |
|
|
Honza M.: Tak povídej. | |
|
|
A to ještě nevíte, co se dělo s vojenskými archívy po velké povodni - já když slyšel vyprávění kolegů z VHÚ, tak mi bylo do breku | |
|
|
No Motl je dobrý ale své zásluhy zase trochu přehání. O všech případech většinou psal už předním někdo jiný, on o tom natočil reportáže a dal to do celostátní televize. Tím ale jeho roli v publikování nacistických zločinů nijak nesnižuji, minimálně vyhledal ty osoby a zveřejnil jejich současný život. Co se týče bývalého úřadu pro vyšetřování zločinů nacismu tak tam žádná velká škoda nevznikla, v posledních 20 let ten úřad neudělal už skoro nic. To Motl udělal podstatně více než tento úřad, který by se spíše měl jmenovat "náborová kancelář agentů stb pro německou oblast". |
|
|
|
Add Na vlastní oči. Byl tam zase Motl, ten reportér, co se zabívá válečnými zločinci na našem území. Bylo to o to, že policie zahájila stíhání proti 3 válečným zločincům, na které on upozornil ve svých reportážích a našel je. Ohledně archivu, člověk se dověděl, že po roce 89 udělala naše vláda to, že zrušila (nevybavím si přesně název) úřad pro vyšetrování zločinů nacismu na našem území. A udělala to opravdu skokem, takže celý archiv tohoto úřadu se prostě ocitl "na ulici". Přesněji, byl prý jen tak dán do nějaké chodby, ať si s tím udělá kdo co chce. 2/3 zachránila dvě ministerstva nebo někdo takoví a 1/3 se ztratila. V archivu na stránkách novy to bohužel ještě nemají. |
|
|
|
škoda, že takových lidí není (nebylo) na světě víc.Zasra. . .Němci | |
|
|
nevěděl jsem kam to napsat, tak jsem to dal sem. www.novinky.cz/zahranicni/65474-zemrel-prona... |
|
|
|
rozsudek nad Dönitzem si přečti tady: www.yale.edu/lawweb/avalon/imt/proc/10-01-46.htm a z čeho byl viněn: www.yale.edu/lawweb/avalon/imt/document/nca_... |
|
|
|
dík | |
|
|
www.uboat.net/men/nuremberg3.htm | |
|
|
Já taky napsal ASPOŇ NĚCO. Myslim si, že jich zase tolik nebylo a že mu dali zbytečně moc. | |
|
|
Napsal jsem jsem přece, že to byl jen jeden z přečinů. Ostatní neznám zpaměti. | |
|
|
Dík, aspoň něco, ale za to se nedává 20let | |
|
|
Jeden z předmětů obvinění bylo pokud vím pronásledování diverzantů z Norska na švédské území, kde se chtěli zachránit a jejich dovlečení zpět do okupovaného Norska. |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Válečné zločiny
- > Norimberský proces