Sháním, sháníš, sháníte
|
|
---|---|
Prosím Vás, máte někdo k dispozici popis pořadových cviků se šavlí vz. 24. Pokud ano prosím o zaslání v nascanované nebo nafocené podobě. Děkuji |
|
|
|
vie niekto kde by som mohol zohnat niektoru z tychto knih : AUTOR - NAZOV neznamy - Partizánske hnutie a SNP v okrese Košice-mesto a vidiek Michálek, Ján - Protifašistický odboj na Slovensku v rozprávaniach ľudu Bosák, Pavel - Z bojových operácií na fronte SNP Kállay, Karol - Spomienky na Slovenské národné povstanie neznamy - Národnooslobodzovacie hnutie na východnom Slovensku; Súpis literatúry k 20. výročiu SNP Nosko, Július - Takto bojovala povstalecká armáda neznamy - SNP; mapa pamätných miest a bojov Nesvadba, Frantšek: Na Dargovskom fronte (približný názov) mailto:[email protected] |
|
|
|
djbeat napsal v č. 1464: ZOO. "Nejlepší modelářství kde zakoupím Tigery?" |
|
|
|
Nejlepší modelářství kde zakoupím Tigery? | |
|
|
Ero napsal v č. 1454:
"Jak vypadala ? dik" Více zde www.galerie-historie.cz/ |
|
|
|
pánové, sháním přísahu slovenské armády z let druhé války a zdá se, že je to úkol nad lidské síly. Už jsme přemýšlel o napsání žádosti na Slovensko do tamního vojenského historického ústavu. Neznáte náhodou někdo tu slovenskou přísahu? pro informaci, tady jsou čsl. přísahy: www.army.cz/scripts/detail.php?id=6766 |
|
|
|
Ero napsal v č. 1460: www.mujweb.cz/www/ps.vmv/shanim.htm "mbbb napsal v č. 1432: "pak jsem kdysi na webu našel stránky sběratele stejnokrojů četnictva a SNB a mám na něj myslím i mejl," To by mě docela zajímalo Máš ho ještě. " |
|
|
|
mbbb napsal v č. 1432: To by mě docela zajímalo Máš ho ještě. "pak jsem kdysi na webu našel stránky sběratele stejnokrojů četnictva a SNB a mám na něj myslím i mejl," |
|
|
|
Ero napsal v č. 1458: Hledej, Azore, hledej "A nebyla by někde lepší fotečka ?" |
|
|
|
Worchester napsal v č. 1457: To jo, ale dění v pohraničí hned po válce mě taky dost zajímá "Mimochodem myslel jsem, že kompletuješ pohraniční útvar SNB - 9600 a ne NB? "
Worchester napsal v č. 1457: A nebyla by někde lepší fotečka ? "jedině samovýroba. " |
|
|
|
Chlapče zlatej, tohle, když se někde objeví, tak je to za chvíli pryč za několik tisíc. A repliky .... Kde nic tu nic, jedině, že by sis vzal do ruky jehlu a niť... Mimochodem myslel jsem, že kompletuješ pohraniční útvar SNB - 9600 a ne NB? |
|
|
|
Worchester napsal v č. 1455: A nevěděl bys kde ji sehnat, třeba i repliku. "Nášivek nebo nadloketních pásek bylo více, ale tahle je neznámější.... " |
|
|
|
Ero napsal v č. 1454: Jak vypadala ta nášivka? Koukni na tuhle celkem známou ilustraci. Nášivek nebo nadloketních pásek bylo /prý/ více (třeba páska s nápisem 1.NB a podobné, žádnou další jsem již neviděl) ale tahle je neznámější.... Snad kolegové doplní či poopraví "Jak vypadala ? dik" sweb.cz/peters.h/1nb |
|
|
|
Worchester napsal v č. 1448: Jak vypadala ? dik "PP 1NB (existoval 1945-46) měl stejnokroje zejména německé (afrikakorps), ale i sovětské. Od ostatních složek se lišili nášivkou v nadloktí. " |
|
|
|
evicka: Zmínku o náletu na Holice 6. května 1945 najdete v časopise Letectví a kosmonautika (L+K) č.10, ročník 1985. | |
|
|
ahoj lidi, sháním co nejvíc informací o holickém povstání na konci války, pokud někdo něco máte, byla bych moc vděčná. jinak kdybyste náhodou věděli o nějakém německém vojákovi, který byl na konci války v čechách (lépe v holicích, ale to asi neseženu) a ještě je naživu, dejte mi prosím vědět, moc by mi to pomohlo. ocením i rady kde ho sehnat nebo tak něco. předem moc díky | |
|
|
Saly napsal v č. 1442: Pletou se Ti dva rozdílné pojmy PP 1NB (pohotovostní pluk) a PÚ SNB-9600 (pohraniční útvar)."Jak moc se liší uniforma PP NB 9600 od armádní té doby?" PP 1NB (existoval 1945-46) měl stejnokroje zejména německé (afrikakorps), ale i sovětské. Od ostatních složek se lišili nášivkou v nadloktí. PÚ SNB-9600 (ten vznikl z 1NB a existoval 1946-1951) používal stejnokroje německé (afrikakorps, lámaná skála,..), sovětské a stejnokroje SNB. Stejnokroje SNB se od armádních lišili barvou (?) a barvou výložek a okolku čepice. Barva okolku a výložku byla červená, podobně jako u četnictva a policie... Hodnosti nalezneš zde- uniforminsignia.net/index.php?p=state&id=92 |
|
|
|
sisa napsal v č. 1441:
"shanim jakkekoliv informace (weby, knihy, mapy ...) o pohybech nemecke armady na nasem uzemi koncem roku 1944 - 12.5. 1945"
Honza M. napsal v č. 1443:
"Co takhle navštívit knihovnu? - bude tam všechno, nebo aspoň možnost to sehnat "
sisa napsal v č. 1444: Knihy, v knihovně najdeš knihy.... "a co tam najdu? muzu si precist mozna nejakou kroniku(a ani to spise ne). tezko tam budou mit mapy s rozmistenim jednotek, jejich pohyby, vybaveni atd..." |
|
|
|
zdarvim vsechny chci se zeptat estli tady nekdo nema zkusenosti s cestou do Osvetimi....pac s kamaradem se tam chceme jet podivat este do Vanoc...diky |
|
|
|
sisa napsal v č. 1444: Malá nápověda: Knihovna není jen sklad kronik. "a co tam najdu? muzu si precist mozna nejakou kroniku(a ani to spise ne). tezko tam budou mit mapy s rozmistenim jednotek, jejich pohyby, vybaveni atd..." |
- Home
- > Diskuzní forum
- > WWII všeobecně
- > Sháním, sháníš, sháníte