Modelářství - figurky, technika, RC
|
|
---|---|
Hoď to do brzdové kapaliny a nastříkej to znovu, už jenom podle názvu té barvy v tom moc zelené asi nebylo. I když - můžeš-li o tom tvrdit že je to výroba z března 45, tak by se to dalo unést... | |
|
|
Viděl jsi někdy Dunkelgelb od Testorsu?Tak to je k popukání,je to světle zelené!!!Mám tím nahozenej Stugg(můj druhý model),opravdu lahůdka.. | |
|
|
To jsou všechno kecy, originální barva pokud se zachovala je značně vyšeptalá a odstín se z toho brát nedá. Jediné z čeho se dá vycházet, jsou normy RAL. A stejně je to subjektivní, tatáž barva od Agamy a od Humbrolu je úplně jiná. Tamiya zase nevyrábí odstíny RLM, takže tam je to také na nic. Důležité je si jednu vybrat (subjektivně) a pak u ní zůstat. Já jako Dunkelgelb používám zásadně Agamu... | |
|
|
Tyhle debaty o kamuflážích mě dost unavujou,hlavně v časopisech nebo na soutěžích,maník na frontě vzal štětku,nabral barvu o nějaký přechody a linky se absolutně nestaral(mám na mysli polní upravy a dílny). A dnes se vedou spory o odstíny,a jestli tenhle flek byl tady,nebo tam...hnus! |
|
|
|
Každý správný Maultier má být v Dunkelgelb, před přechodem na tuhle barvu jich moc vyrobených nebylo. Z hlavy ti neřeknu kdy naběhla výroba Maultieru, ale před rokem 42 to určitě nebylo a pak už rychle přišel ten přechod na žlutou. A ta úprava s Flakem byla tuším z druhé poloviny války, takže tam bych neváhal... | |
|
|
DG:Dunkelgelb,nebo v šeďi ho máš? | |
|
|
curahee napsal v č. 1505: Ne ne, to musel být někdo jiný. Já mám leda obyč Maultiera, polopásy mám rád takové jaké jsou, bez těch různých lafetovaných zbraní... "DuGalle:Ty jsi dělal Maultiera 1/35 with 20mm flak(aspoň doufám)?Jakou jsi udělal kamufláž?" |
|
|
|
to xfish5: A co to vlastně lepíš? Slepit celej model a pak to teprv barvit, to je to nejhorší co znám (moje vlastní první zkušenost při lepení Prostějovácké Avie-199 ) | |
|
|
DuGalle:Ty jsi dělal Maultiera 1/35 with 20mm flak(aspoň doufám)?Jakou jsi udělal kamufláž? | |
|
|
Glynwed: Akorát nemam barvy | |
|
|
Glynwed napsal v č. 1502: Ano, vyfotim, pro tebe všechno! "Pak mě bude určitě zajímat fotka !!!" |
|
|
|
to xfish5: Pak mě bude určitě zajímat fotka !!! | |
|
|
BRUNNER napsal v č. 1498: Už to mam hotové +jěště barvy "Ty to tuším staviaš na čas chlape" |
|
|
|
Brunner:Co ten Hanomag v 35ce,je hotov? | |
|
|
UF, tak už mam první část těch pásů!!! | |
|
|
Ten Konigstiger bych nerad pouštěl, takže to fakt vypadá až na důchod - už se těším jak se budu snažit spolu s Alzhaimerem přilepit dvě půlky korby k sobě . | |
|
|
Glynwed napsal v č. 1490: Nepřehnal jsi to? Liptonko by zajisté poznamenal, že jsi to celé určitě postavil jenom proto, abys zesměšnil chudáky z SS (viz Band of Brothers) "Takový maličký dioráma na ploše cca 10x10 cm - PAK 40 zakopaný v zemi, vedle něj díra od minometného granátu (dělostřelecký by mě zabral celý dioráma ), vedle leží dva roztrhaný SS, jeden se zraněnou nohou zůstal na místě a poslední zdrhá co může ." |
|
|
|
Takový maličký dioráma na ploše cca 10x10 cm - PAK 40 zakopaný v zemi, vedle něj díra od minometného granátu (dělostřelecký by mě zabral celý dioráma ), vedle leží dva roztrhaný SS, jeden se zraněnou nohou zůstal na místě a poslední zdrhá co může . | |
|
|
Já už nelepím cca 8 roků - doma mě zbyl jen PAK 40 s prchající obsluhou, jeden JgPz IV/70 a plno vojáků 1:72. Jinak ve skříňce tiše čekají neslepený Panther, Konigstiger, StuG a Jagdpanther, v krabici pak má dcera (4 roky) celou jednu desítku letadel na "hraní" (už zlikvydovala Corsair a Clostermannův Tempest). | |
|
|
to ja mam hangar:2 modely od miga:23 a 29.dalej mil mi 24 a jedneho amx 30.vsetko v mierke 1:1.....nevie niekto ci vyraba nejaka firma nejake rezinove doplnky? Inak sekundak nie je zly na zliepanie modelov.v novinkach(cca 15)urobil jeden chlapik humera tak ze si vecsie diely nafarbil a zaspinil a az tak to dal cele dokopy. Co sa tyka mierky.1:72 je prilis mala na to aby si urobil napr.kluciky do zapalovania,pohyblive panty,....ale ked chcete byt ozaj machri,tusim ze dragon sa chysta na mierku 1:144. |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Modelářství, muzea
- > Modelářství - figurky, technika, RC