Modelářství - figurky, technika, RC
|
|
---|---|
mato napsal v č. 5721: "ja osobne alobal pokladam za dost hnusny material" Před asi miliónem let jsem s ním polepil křídlo vakuformu P-51B z Polska. Každý díl potahu měl vlastní kus alobalu. Ten alobal jsem přejel nějakým hladítkem na skleněné desce - vypadalo to potom jak vyválcovaný kus duralu, takže se to dalo lepit i různým směrem. A hlavně to fakt vypadalo jako plech -dokonce i takové drobné nepřesnosti na krajích panelů. Jenže jsem to lepil nějakou sračkou a opadalo to - znova jsem to nikdy nezkusil Ovšem viděl jsem kdysi fotku s nějakým dopraváčkem 1:48 (myslím, že to byl Viscount, nebo Dakota), který byl polepený nějakou litografickou fólií a vypadalo to naprosto super. Prostě ten povrch byl prostě kovovej plech a žádná barevná imitace. Jenže dělat něco takového - to bych se asi zbláznil |
|
|
|
ja osobne alobal pokladam za dost hnusny material...nielenze sa vobec nepodoba na kozu(nepriknavost po stranach) ale ma aj neprakticke pouzivanie(uz spominane trhanie a lebenie) preto uz velakrat spominanu tamiya pasku... na panzerove vyhrady k plastovym rukam a hlavam:no...z cesti mas pravdu ale nie celkom...ono taky dragon neroby zle ruky a ked trochu skrabnes skalpelom daju sa az zvyraznit kosticky...a tvare...ono olejom sa pri malovani da velaco "dofarbit" i ked kto by nechcel pracovat s hornetom |
|
|
|
Mocny_Fanda napsal v č. 5710: Zkus to žiletkou v CELÉ délce proti měkčí podložce (kousek překližky). Nesmíš s tou žiletkou táhnout - spíš to musí fungovat jako nůžky. Jen tlačit shora. Pak se alobal (ani nic jiného) nepotrhá. "a to se ti ten alobal netrhá? já ho vždycky zkoušel porcovat skalpelem" |
|
|
|
nen - staci nastrihat prouzky a lepit lepit lepit - konce pak zahnes a prelozis aby vypadaly jako nastavovany na delku - alobal delam co nejkratsi - jen k reminkum na helmy . Taky Extratech dela lepty neneckych polnich opasku a sumek - neni to spatny kup - ale ja je nevlastnim | |
|
|
a to se ti ten alobal netrhá? já ho vždycky zkoušel porcovat skalpelem a utrhnul se mi nebo pomačkal.... a jak děláš ty sumky? to vyrábíš úplně nový? | |
|
|
Mocny_Fanda napsal v č. 5708: na sumky tiskarsky papir , na poutka olovenou folii , vylozny zatim nezkousim vyrabet - jen malovat , na reminky k helme alobal , na hacky karabiny medeny drat - pak si jeste pohraju s barvama a parinou a taky poradne s ksichtikama ( ty nahrazuju odlivanyma , stejne jako ruky - protoze to co je v krabicach postrada detaily a zivot - vsecky ksichtiky a rucicky z krabicek vypadajou stejne ) "a co na co používáš?" |
|
|
|
Georgy napsal v č. 5698: jasne ! vydali kolejci 3 Lt 38 a nejvic se pro čsa hodi verze A-D - no krasavci sou ale vsichni " Lt.38 ? Od maqete v super kvalite aj s interjerom a trochou reziny za 350 SK" |
|
|
|
Mocny_Fanda napsal v č. 5667: dragon je lacny na www.valka.cz tam si dajte obchod "a Dragonský figurky by jsi mohl sehnat? Za kolik cca?" |
|
|
|
tak zkuste tohle je to internetovy obchod z ruska www.okupant.cz a ceny sou docela v pohode - akorad nevim jak je to s dobirkou protoze sem si objednaval uz v lete a jeste nic nedoslo | |
|
|
jo...uz som o tom hovril... to pokracovanie tigra zaujima aj mna... by the way pavle...ako si vyrobil clanky pasov a kolesa? odlievanim? |
|
|
|
to Pavel: Moc se mě to líbí...jen mě tam chybí na věži otisky rukou a jedněch psích tlapek. A propó...jak jsi na tom s Tigerem? | |
|
|
jaka je to změna tam vidíš jaká byla barva jak byl nový jaká je teď jsou tam rezavé mista ale nikde to zas tak moc neteče mastnota prosakuje akorát u ložiska věže Jinak měl by někdo zájem o koupí komponentu na T 34? v měřítku jedna ku šesti? |
|
|
|
Martin R. napsal v č. 5624: dalsia vec na uchovanie faried je pravidelne ich premiesavat(premiesavanie pigmentu a riedidlovej latky)...jeden znamy mi poradil hodit nejake vecsie gulicky do farieb a potom len raz za tyzden nimi zatriast....je to ciste,jednoduche...a vyzaduje si to len tolko energie ako.... "Určitě to zkusim.........jestli to pomůže.." |
|
|
|
Martin R. napsal v č. 5619: Pokud se Ti tvoří na povrchu v plechovce ona vrstva, zavřený je máš naopak špatně. Vždycky po otevření plechovky otři jak víčko, tak dottykovou plochu na plechovce. Mě to stálo hromadu barev... "hmm..ja je nerad... v plechovce se mi vždy vytvoří taková pudinková vrstva (a zavreny je mam dobre)... a to nemluvim o tom,že se občas sloupávají..." |
|
|
|
Mocny_Fanda napsal v č. 5618: hmm..ja je nerad... v plechovce se mi vždy vytvoří taková pudinková vrstva (a zavreny je mam dobre)..."Agamy jsou žůžo..." a to nemluvim o tom,že se občas sloupávají... |
|
|
|
mato napsal v č. 5614: (tiež súhlasím ......) Ja som dávnejšie na pištoľ nemal, tak som modely maľoval štetcom, ale nedávno som si jednu zaobstaral a ide to lepšie a rýchlejšie,"po 5 rocnej praci so stetcom a 2 rocnej s pistolou sa mi zda ze dosiahnutie kvalitneho povrchu je ovela zlozitejsie stetcom ako pistolou....tiez stetec ma svoje hranice" Ale modely maľované štetcom maju svoje čaro.... |
|
|
|
po 5 rocnej praci so stetcom a 2 rocnej s pistolou sa mi zda ze dosiahnutie kvalitneho povrchu je ovela zlozitejsie stetcom ako pistolou....tiez stetec ma svoje hranice | |
|
|
A co tohle? |
|
|
|
Dost dlouho sháním Dodge T215-WC27 (sanitní vúz) v měřítku 1/35, nevíte prosím, která firma by ho mohla vyrábět? | |
|
|
www.fronta.cz/fotogalerie/lukas-hocek |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Modelářství, muzea
- > Modelářství - figurky, technika, RC