Výroky slavných osobností
|
|
---|---|
Když si ale uvědomíte, že se takto projevuje hlava nejmocnějšího státu na světě, tak vám trocu ztuhne úsměv... | |
|
|
Má cesta do Asie začíná zde v Japonsku kvůli jedné důležité věci.začíná tady proto, že po celých 150 let tvořili Amerika a Japonsko jedno z velkých a trvalých spojenectví moderní doby. ( že by přehodnocení útoku na Pearl Habor?) G. W. Bush |
|
|
|
Věřím, že jsme na nezvratné cestě směrem k naší svobodě a demokracii-ale to se může změnit! G. W. Bush |
|
|
|
Lidé, kteří jsou velmi podivní, se mohou dostat do významných pozic a mohou mít značný vliv na historii.. G. W. Bush |
|
|
|
"Budeme mít ty nejvzdělanější Američany na světě...! (G. W. Bush) |
|
|
|
,,Naše vítězství osvítí celý svět" Hiler při proslovu v Mnichově,krátce před vypuknutíkm operace Citadela |
|
|
|
curahee napsal v č. 336: To jsem asi splet,měl to tedy být Mnichovský měšťanský pivovar,kde Hitler promlouval ke ,,staré gardě NSDAP"(omlouvám se,vzal jsem to jako pivní puč) "To snad né!Stalingrad a pivní puč,má mezi sebou hezkou řádku let..." |
|
|
|
Lavockin napsal v č. 335: To snad né!Stalingrad a pivní puč,má mezi sebou hezkou řádku let... "Adolf Hitler při proslovu na svém pivním puči,na adresu 6.armady u Stalingradu" |
|
|
|
,,Kam vkročí noha německého vojáka,tak není na zemi síly,aby ho odtamtud dostala'' Adolf Hitler při proslovu na svém pivním puči,na adresu 6.armady u Stalingradu. |
|
|
|
"Já už jsem ku--a viděl hodně, i hada na kole jezdit, ale takový bordel jsem ještě neviděl!"// por.Choma 73.výcvikový prapor Přáslavice// | |
|
|
"Naši přátelé z východní fronty si nedokázali představit, oč se zde jedná. Toto nebyl případ fanatických hord útočících v masách přímo proti naší linii bez ohledů na ztráty a jen s málem umění taktiky. Tady čelíme nepříteli, který aplikuje veškerou svou přirozenou inteligenci k použití mnoha technických zdrojů, nešetří výdaji na materiál a jeho každá operace sleduje svůj cíl a také je všechny opakovaně nacvičoval. Odvaha a neústupnost už nedělají vojáka..." Polní maršál Erwin Rommel při operaci Overlord |
|
|
|
Vůdce nemohl vystát ruské klima - stěžoval si na neustálé bolesti hlavy Alfred Jodl
Když přišel Pearl Harbor, Vůdce a samozřejmě já jsme světu ukazovali šťastnou tvář, ale ve skutečnosti jsme potěšeni nebyli. Joachim von Ribbentrop
Při každé rozmluvě s Vůdcem jsem se ptal, kdy dorazí Luftwaffe Albert Kesselring
Vůdce rozkázal, že zpráva New York Times o poklesu výroby v Porúří na polovinu díky bombardování nemá být dementována. Dále pravil, že to byl přesně ten dojem, který chtěl vytvořit.
|
|
|
|
"Když selže válečná lest, nechej rozhodnout meč." - arabské přísloví. | |
|
|
"LETOUN NENÍ OBRANOU PROTI LETOUNU" Hugh Trenchard v roce 1916 a ještě jedna perla od stejného autora "NEDOKÁŽU NAPSAT, CO MÁM NA MYSLI, NEDOKÁŽU ŘÍCI, CO MÁM NA MYSLI, ALE OD KAŽDÉHO OČEKÁVÁM, ŽE POCHOPÍ, CO MÁM NA MYSLI" |
|
|
|
"Jako základní pravidlo je třeba akceptovat to, že efektivita pušek nemůže nahradit účinek, který přináší rychlost koní, magnetismus útoku a teror chladné oceli" Výcviková příručka britské kavalerie, 1907 |
|
|
|
Měli jsme na vybranou mezi válkou a hanbou. Zvolili jsme hanbu a budeme mít válku. Winston Chrchill | |
|
|
ragaz napsal v č. 324: Teda to fakt nebylo od nich sportovní "Búrové se odmítli nechat postřílet kulomety a kryli se za skalami a stromy což nezapadalo do hry." |
|
|
|
"Kulomet je přeceňovaná zbraň, dva kusy na prapor je více než dost" Generál Douglas Haig, 1915 |
|
|
|
omlouvám se, nepovedlo se formátovaní | |
|
|
Búrové nejsou jako Sudánci, kteří uznávají čestný boj. Vždycky totiž ujedou na svých ponících/b> Generál Kitchener, Jižní Afrika, 1900 - Búrové se odmítli nechat postřílet kulomety a kryli se za skalami a stromy což nezapadalo do hry. |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Osobnosti
- > Výroky slavných osobností