Československá armáda
|
|
---|---|
Našl jsem jen toto: Přiložené soubory jsou přístupné po přihlášení
|
|
|
|
Myslíš "Cestami života"? Ve dvojce jsem to včera večer nenašel a jedničku u sebe nemám. Mrknu se, jestli nebude v knihovně. Na polské wiki (Legion Czesko-Słowacki) je údajná fotka té budovy v současném stavu, ale potřeboval bych ověřit, zda je to skutečně ona. |
|
|
|
V Svobodovi fotka není? | |
|
|
Nemáte někdo dobové fotografie (třeba z nějaké knihy) turistického domu v Krakově, kde byli přechodně ubytovaní čs. vojáci, kteří v roce 1939 utekli do Polska? Nebo aspoň jeho přesnou adresu? | |
|
|
Měl by to být technický důstojník Třistadvanáctky. Žije tady v Brně a mám přes známé předběžně domluveno, že bych se s ním setkal, ale chtěl bych přijít v rámci možností připraven | |
|
|
Kdo to byl? | |
|
|
Když už jsi to načal, neví prosím někdo, jestli někde nevyšla biografie plk. Václava Strupka? | |
|
|
Z občasníku "Zpravodaj Mnichovohradišťska 1/2009":
Oznamujeme všem přátelům a známým, že dne 14. února 2009 zemřela nečekaně po krátké těžké nemoci ve věku 85 let RNDr. Jiřina Kopoldová, CSc., rozená Švermová, dlouholetá vědecká pracovnice ČSAV a příslušnice 1. československého armádního sboru na východní frontě. Rozloučili jsme se s ní na její přání bez obřadu v úzkém rodinném kruhu. Urna s ostatky bude uložena v rodinné hrobce v Mnichově Hradišti. |
|
|
|
A také zde: www.fronta.cz/dotazy/cs-armada-a-zahranicni-... |
|
|
|
Krátký přehled k tématu: www.fronta.cz/plukovnik-jiri-pavlic-o-sve-uc... www.fronta.cz/kniha/kopecky-ceskoslovensky-s... www.fronta.cz/kniha/jakl-boj-za-svobodu-1938... www.fronta.cz/kniha/prochazka-dunkerque-vale... www.fronta.cz/kniha/richter-pres-krvave-reky... www.fronta.cz/kniha/solc-smrt-prala-statecnym |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Československo, protektorát
- > Československá armáda