Řády, medaile, vyznamenání
|
|
---|---|
Krojc napsal v č. 41: Pokud by si chtěl, můžu to nafotit. "To sice nečtu, ale severní Afrika je můj šálek čaje " |
|
|
|
giro.c napsal v č. 40: To sice nečtu, ale severní Afrika je můj šálek čaje "Válka Revue" |
|
|
|
Krojc napsal v č. 39: Mam pocit, že jsem o něm zachytil nějaký krátký článek v Válka Revue. "Takovým případem, který musel být zvláště odůvodněn, byl například Guenther Halm, dělostřelec DAK, který zlikvidoval v první bitvě u El Alameinu svým protitankovým kanonem nejméně šest britských tanků v průběhu několika desítek minut. Nebylo mu v té době ještě ani celých dvacet let." |
|
|
|
Takovým případem, který musel být zvláště odůvodněn, byl například Guenther Halm, dělostřelec DAK, který zlikvidoval v první bitvě u El Alameinu svým protitankovým kanonem nejméně šest britských tanků v průběhu několika desítek minut. Nebylo mu v té době ještě ani celých dvacet let. | |
|
|
Je pravda,že když německý voják,který neměl žádné vyznamenání a byl mu udělen rytířský kříž,dostal zároveň i železný kříž druhého a prvního stupně? | |
|
|
jiri.stano: Zdravím, mělo by se jednat opravdu o odznak rozdávaný v roce 1942 v rámci WHW na podporu Policie (www.fronta.cz/dotaz/winterhilfswerk) Co se týká ceny, tak zachovalý originál se prodává kolem 500,-Kč, za tohle torzo nevím jestli by někdo dal 100,-Kč. |
|
|
|
Prosím o určení odznaku v jakých vojenských nebo policejních složkách byl používán.Případně zdali má nějakou sběratelskou hodnotu.Pro ident.zasílám i obrázek.předem děkuji Přiložené soubory jsou přístupné po přihlášení
|
|
|
|
jiri.stano napsal v č. 34: pravděpodobně proto, že nebyla dodržena maximální velikost souboru 350 kB "jsem se snažil připojit fotografii,ale asi se to nepodařilo" |
|
|
|
Zdravím,zasílal jsem příspěvek 21.7.2011(32)kde jsem se snažil připojit fotografii,ale asi se to nepodařilo.Nikde ho v mém příspěvku nevidím.Mohu tento soubor zaslat na nějakou e-mailovou adresu ,což mi nedělá problém?Můj e-mail je :[email protected]. | |
|
|
Dobrý den, pomohla by fotografie, ale jinak takhle z popisu mi to nepřipadá jako nějaké armádní vyznamenání/odznak. Možná že se bude jednat o nějaký pamětní odznak rozdávaný v rámci Winterhilfswerk? | |
|
|
Při návštěve v Krušných horách u známého jsem nalezl odznáček.Jakýsi ovál ve kterém je orlice stojící na kruhu s hákovým křížem.Ve spodní části oválku jsou patrné snad dubové ratolesti.pod kruhem s HK je jakási lenta s r.1942.Na zadní straně se ,,spínací špendlík " a číslice 24.Dá se určit které oblasti armády nebo policie patřil tento odznak.Případně sběratelská hodnota.Předem děkuji.Nevím jestli se připojil obrázek,nikde to nevidím.Bylo by možné připoji obrázek do e-mailu([email protected]).Díky za informaci | |
|
|
ruffus napsal v č. 30: www.fronta.cz/dotaz/prsten-ss-s-umrlci-lebkou "Dobrý den,chtěl bych se zeptat na finanční hodnotu prstenu s umrlčí lebkou, popřípadě kde a jak bych zaručeně zjistil pravost. Děkuji " |
|
|
|
Dobrý den,chtěl bych se zeptat na finanční hodnotu prstenu s umrlčí lebkou, popřípadě kde a jak bych zaručeně zjistil pravost. Děkuji |
|
|
|
Ahoj,chtěl bych se zeptat jestli někdo z vás neví co znamenal tento odznáček Přiložené soubory jsou přístupné po přihlášení
|
|
|
|
Podle zbytku nápisu bych tipoval, že je to zbytek odznáčku ke dni německé branné moci (Tag der Wehrmacht). Něco jako jsou tady ovšem jednodušší provedení (na skle se nedá tolik vyřádit): tinyurl.com/3yjnfnd tinyurl.com/3yt3ga3 Škoda je, že na té ulomené části zřejmě bylo místo a rok konání. |
|
|
|
Ero: Plast to neni, je to obarvené sklo. Nalezla jsem to jako malá v potoce, kde bylo spousta střepů. Potok se nachází kousek od Děčína, ale žádná sklárna tam v minulosti nebyla. | |
|
|
eggretta napsal v č. 25: Zdravím! Co to je za materiál? Jestli plast, typoval bych to na nějakou winterhilfe. "Ahoj, před nějakou dobou jsem nalezla fragment myslím si že odznáčku a ráda bych se dozvěděla co to vlastně je. Byl by mi schopný někdo pomoct?" |
|
|
|
Ahoj, před nějakou dobou jsem nalezla fragment myslím si že odznáčku a ráda bych se dozvěděla co to vlastně je. Byl by mi schopný někdo pomoct? Přiložené soubory jsou přístupné po přihlášení
|
|
|
|
Existovaly čtyři stupně střeleckého odznaku HJ, tady jsou vyobrazené: forum.axishistory.com/download/file.php?id=127826 Ten s runou Sig byl pro členy Deutsches Jungvolk (chlapci od 10 do 14 let). a co museli dosáhnout: forum.axishistory.com/viewtopic.php?f=9&... |
|
|
|
dejvi10 napsal v č. 22: Jestli se jedná o ten samý odznak jako v dnešním dotazu, tak jde o nějaký střelecký odznak Hitlerjugend, dle užité symboliky soudě."Dobrý den,můj příspěvek zřejmě patří úplně jinam,ale trošku se tu ztrácím,tak se omlouvám. Našel jsem německý odznáček a rád bych se o něm něco dozvěděl. Děkuji za pomoc" A tohle téma je k tomu asi nejvhodnější, jen je dobré k příspěvku s otázkou přiložit obrázek. Přiložené soubory jsou přístupné po přihlášení
|
- Home
- > Diskuzní forum
- > Jednotky, uniformy
- > Řády, medaile, vyznamenání