Řády, medaile, vyznamenání
|
|
---|---|
dead man napsal v č. 61: Mě to zase příjde jako nadvakrát ražený X. "To před "i7" vypadá spíš jako písmo mezopotámský nějaký - to bude fakt složitý soukolí tohleto" |
|
|
|
To před "i7" vypadá spíš jako písmo mezopotámský nějaký - to bude fakt složitý soukolí tohleto. | |
|
|
Jeste jsem prisel na neco zajimaveho pred tim " i7" je znak a zrejmne se jedna o indicke pismo,nebo neco takoveho,kdo mel ten prsten tak si to tam nechal vyrazit kdyz bojoval nekde v (Africe). | |
|
|
Glynwed napsal v č. 57: máš recht! "Pečetní prsten to bude těžko, při otisku do vosku by byla "slepice" i číslo zrcadlově otočené" |
|
|
|
Ptal jsem se nekoho a o pecet se nejedna.Na internetu jsem nasel tuhle fotku a je mu dost podobna tvarem...na foto je prsten :NAZI WAFFEN 12 SS PANZER DIV HITLERJUGEND. Přiložené soubory jsou přístupné po přihlášení
|
|
|
|
Pečetní prsten to bude těžko, při otisku do vosku by byla "slepice" i číslo zrcadlově otočené. To značení na rubu by mohlo být označení výrobce (B*) a punc zlata (800)? | |
|
|
Zadne jine info bohuzel nemam a neznate nekoho kdo by to mohl vedet,nejaky znalec nebo odhadce? | |
|
|
lukasseffl napsal v č. 54: Docela jo... leda že bys měl nějaký bližší info "Nerikejte mi ze ten prsten je zahada..." |
|
|
|
Nerikejte mi ze ten prsten je zahada... | |
|
|
Může někdo poradit, co je to za odznak? Děkuji Přiložené soubory jsou přístupné po přihlášení
|
|
|
|
Honza M. napsal v č. 51: Nestraš!! Ale v pozdější fazí války to bohužel možný je. Taková obsluha flaku, to by tomu akorát odpovídalo. "Věk majitele? " |
|
|
|
Ero napsal v č. 50: Věk majitele? "Co by mohla znamenat ta patnácka nahoře?" |
|
|
|
Honza M. napsal v č. 49: Co by mohla znamenat ta patnácka nahoře? Mě napadá akorát nějaké zařazení - divize, prapor, letka... "takže to nejspíš bude osobní pečeť majitele" |
|
|
|
ero má pravdu - ten reliéf je výrazný a rovný jako na pečetidle. Pokud vím, tak němečtí oficíři ve 20. stol. pečetní prsteny nefasovali,takže to nejspíš bude osobní pečeť majitele | |
|
|
lukasseffl napsal v č. 47: Nepřipadá mi nějak oficiální Může být vyroben na zakázku, nebo zakoupen v nějaké kantýně luftwaffe (je na něm orlice luftwaffe). Různých druhů a typů se vyráběli stovky. Ten tvůj vypadá trochu jako pečetní, ale snad někdo poradí víc "Potřeboval bych pomoc identifikovat tento prsten,kdo ho dostal,za co ho dostal a co je na nem napsano.Diky" |
|
|
|
Potřeboval bych pomoc identifikovat tento prsten,kdo ho dostal,za co ho dostal a co je na nem napsano.Diky Přiložené soubory jsou přístupné po přihlášení
|
|
|
|
siglufjordur napsal v č. 45: Nejvyšší stupeň je Hvězda velkokříže, tu nedostal za WWII nikdo.
"Nevím,jestli je to tak logické,jak se to na první pohled zdá.Jestliže RK je vyšší stupeň ŽK,tak nejvyšší stupeň je Vekokříž.Ten dostal jen H.Goring a zlaté meče s diamanty přece nedostal."
siglufjordur napsal v č. 45: Taky nedostal Mamutí kříž velkokříže s diamanty na samohybným podvozku. " a zlaté meče s diamanty přece nedostal." Pokud by šlo o rytířský kříž se zlatými dubovými listy, meči a diamanty (Ritterkreuz des Eisernen Kreuzes mit dem Goldenen Eichenlaub mit Schwertern und Brillanten) tak ten vzniknul až někdy přes čtyři roky potom co Göring dostal svůj Grosskreuz. A šlo o výjimečný vyznamenání "v limitovaný sérii". V principu u "běžnejch stupňů" platí co jsem napsal - přímý udělení vyššího stupně, pokud k němu dojde, logicky zahrnuje i nižší stupně řádu. To chce takovej ten všeobecnej přehled, že. |
|
|
|
Z napsal v č. 44: Nevím,jestli je to tak logické,jak se to na první pohled zdá.Jestliže RK je vyšší stupeň ŽK,tak nejvyšší stupeň je Vekokříž.Ten dostal jen H.Goring a zlaté meče s diamanty přece nedostal. "RK byl jakoby vyšší stupeň EK - takže pak je asi logický, že když už někomu dají rovnou RK, udělej mu současně s ním taky i ty "pod ním"." |
|
|
|
siglufjordur napsal v č. 38: de.wikipedia.org/wiki/Ritterkreuz_des_Eisern..."Je pravda,že když německý voják,který neměl žádné vyznamenání a byl mu udělen rytířský kříž,dostal zároveň i železný kříž druhého a prvního stupně?" www.fronta.cz/dotaz/vyznamenani-zelezny-kriz www.fronta.cz/dotaz/rytirsky-kriz-zelezneho-krize RK byl jakoby vyšší stupeň EK - takže pak je asi logický, že když už někomu dají rovnou RK, udělej mu současně s ním taky i ty "pod ním". |
|
|
|
To giro: díky za ochotu, já mám tuhle příhodu zdokumentovanou odjinud. |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Jednotky, uniformy
- > Řády, medaile, vyznamenání