Heinkel He 100
|
|
---|---|
Ale co sa da povedat o He-100? Technologicky precackana vec nevhodna na nasadenie na fronte (a to uznali aj sami nemci), co uz tu odznelo a podla toho sa vyvyja diskusia dalej... | |
|
|
nooo...čekal jsem, že se tady dozvím nějaké zajímavosti o He 100 a zatím se tu dozvídám o krásách (podle mě vyloženě nic moc stíhačky) P40...hm, neřeknu, kdyby to byl odklon od tématu na 500. příspěvku, ale takhle? | |
|
|
Tak to asi nemám tolik fantazie. Já jim na to nějak neskočil nebo co Ono toho bylo v tomhle "veledíle" mnohem víc. | |
|
|
Na dekály se juknu, snad se něco najde. PH je shit, ale tyhle záběry jsou nejlepší. Člověk u nich zapomene čím Warhawk byl a představí si ho pomalu jako Air Superiority Fighter |
|
|
|
To jo! Ale nejhezčí zuby jsou z Indie, z Assámu. Takový ty "šavle". Nevíš, jestli někdo na ně nedělá dekály? P.H.? Shit!!! |
|
|
|
Paradoxně nejlepší je ta mrcha v Pearl Harboru, když tam ty dva típci dělají své průlety kolem věže. Se správným zvukovým doprovodem ty mašiny prostě vypadají na přemotorované bestie, které dostanou k zemi cokoliv . Nejhezčí Warhawk je vždycky ten, který má namalovanou žraločí tlamu, bez ohledu na verzi |
|
|
|
Konečně někdo, kdo ocení drsňácký vzhled P-40. Mně se z nich asi nejvíc zamlouvá "M", ten dlouhej ocas mu dodal na elegenci i při tom celkovém vzhledu. Prostě je tak ošklivej, až je krásnej. Je fotogenickej, skoro jako Corsair. | |
|
|
To Tom, viděl a dlouho jsem na to koukal, jestli to není Mustang. Vypadá to zajímavě i když je na tom vidět sešroubování dvou technologií dohromady - ten čumák a bublina se prostě k tomu ocasu generačně nehodí... Ale já mám prostě rád klasický Warhawk právě pro ten jeho charakteristický chladič |
|
|
|
Spita Mk. XVI delal take Matchbox, ale ta kvalita je mozna jeste "lepsi" nez u Hellera..... | |
|
|
Ne, vážně, viděl jsi, DuGalle, prototypy P-40Q? Dělal v horizontu skoro 700km/h v 3000m. A byl to nádherný elegán. Prostě plnokrevník. Škoda, že ho po válce rozbili při závodech. Nebo i XP-40K s chladičem na úrovni náběžné hrany křídla? Taky nádhera. A konečně dostaly i pořádné motory. | |
|
|
Diskuze o He 100 již proběhla v rozsahu ekvivalentním bojovému nasazení tohoto zázraku Tak přetechnizovaný stroj neměl v té době na obloze co dělat, mnohé konstrukční prvky (viz chladič) by se člověk bál použít i u civilních letadel, natož u bojové stíhačky s předpokládaným frontovým nasazením... |
|
|
|
pánové......tohle je diskuze o He100. Své Spitfiry a Warhawky si proklamujte jinde. Neprzněte mi Heinkela spojencema. P.S. algy měj rozum, ty to snad děláš schválně .. |
|
|
|
No právě, to je kouzlo toho modelu, tam se liší i draky... | |
|
|
Mk.XVI už tak rád nemám, poněvadž ho jako model dělá pouze Heller v zajímavé kvalitě. Když to člověk postaví vedle ostatních tak snadno nabyde dojmu že těch rozdílů bylo více než jen am. motor a bublina... | |
|
|
It was bad joke , F.R. Mk.XIVE je můj velký oblíbenec, ještě o něco před tajfůnkem... | |
|
|
Ale ta bublina místo kabiny, kdo to kdy viděl, no fuj. Ještě aby bylo bývalo někoho napadlo takhle předělat Spita, brrr | |
|
|
Jo, tak to je vlastně skoro celej Warhawk | |
|
|
Z Warhawka to má tak akorát ocas a možná i pilotní sedačku Ale jo, je to ukázka co by se z Warhawka dalo vytěžit, nebýt P-47 a P-51... |
|
|
|
To už ale není pouze Warhawk bez vystouplého chladiče, že? A jak létal? Jako rychlejší Warhawk, nic víc. Každopádně to je taková překopávka, že pro představu designu klasického Warhawka bez jeho ještě klasičtějšího chladiče je to nepoužitelné... |
|
|
|
Warhawk bez chladiče by byla nicka jako třeba Buffalo |
- Home
- > Diskuzní forum
- > WWII ve vzduchu
- > Heinkel He 100