Co by se stalo kdyby…
|
|
---|---|
tomasek: já vím, že to neni zas tak super rekonstrukce jak o tom amíci mluví | |
|
|
Cassius Chaerea: (495) Ono těch 250 kg možná vzniklo tak, že se buď vzal údaj z A6M7, nebo se brala jako zdroj anglicky psaná literatura a došlo k záměně hmotnostních jednotek (250 lbs). | |
|
|
Dzin napsala v č. 494: Je to zajímavý, ale asi máš opět pravdu. Mám doma dvě knihy a v té první jsem četl že A6M2 z roku 1940 mohla nést 250 Kg, ale po tvém příspěvku jsem se radši chtěl ujistit a kouknul i do té druhé knihy, a tam píšou že unesl jen 2 60 Kg. Tak máš asi pravdu. Co člověk neuvidí na vlastní oči tomu se dneska už nedá věřit . "Cassius Chaerea: (493) 250 kg pumy dokázaly nosit až verze A6M7. Předchozí typy zvládaly 120 kg pumy." |
|
|
|
Cassius Chaerea: (493) 250 kg pumy dokázaly nosit až verze A6M7. Předchozí typy zvládaly 120 kg pum. | |
|
|
giro.c napsal v č. 492: Typy zér které mělo Japonské námořní letectvo mohli nosit 250 Kg bomby, ale jestli je používali to nevím. "pokud je mi známo tak Zera ještě dlouho nenosila pumovou výzbroj." |
|
|
|
Dzine dík nebyl jsem si na 100 % jistej čili pro Marseill nad pear Harborem nebyly žádný stíhací bombardéry a pokud je mi známo tak Zera ještě dlouho nenosila pumovou výzbroj. |
|
|
|
Nejlépe jsem se pobavil když ti dva borci, co sundavali nad Pearl Harborem zera s těma tomahawkama(nebo co to měli), si pak sedli do bombrů a uháněli si to na Tokio. | |
|
|
tomasek: (489) Byla, jen ten čas, kdy přilétla byl kratší. Druhá vlna byla ta letadla, co zaútočila, když už se Amíci připravovali na letišti. | |
|
|
Kralik napsal v č. 488: Nevím, nevím jestli je to maximálně podle pravdy-vždyť tam nebyla ani ta druhá vlna,.. "Můžeš si to ověřit 7. na Nově" |
|
|
|
Tom napsal v č. 480: Můžeš si to ověřit 7. na Nově "Nad Pearl Harborem tedy určitě ne. Leda tak v tom filmu " |
|
|
|
...čímž by nesení 120 kg pumy odpadlo. | |
|
|
no ale stejně Japončíci udělali velké škody Americkému loďstvu které ještě dlouho poté nemohlo naplnit početní stavy. | |
|
|
Já mám takoví dojem, že zera nesly přídavné nádrže... | |
|
|
Když to řikáš ty Dzine. To ale udělali pěknou chybu. Mohli toho zničit pak ještě dvakrát tolik. | |
|
|
Cassius Chaerea: Nad Pearl Harborem operovali Zera bez pum. Stihačky Američanu na zemi ničily jen za pomoci palubních kanonů a kulometů. | |
|
|
No mám pocit že část těch zer byla vybavena bombama. Rozhodně většina stíhaček byla bez bomb, jako krytí Valů a Katů. Rozhodně ty letadla na letišti neničily jenom kulometama a kanónama. | |
|
|
Cassius Chaerea napsal v č. 479: Nad Pearl Harborem tedy určitě ne. Leda tak v tom filmu "Jo i zera byly vybaveny 250 kg bombami." |
|
|
|
giro.c napsal v č. 477: Jo i zera byly vybaveny 250 kg bombami. Takže se určitě našla stíhačka co to hodila na loď, ale většina stíhaček to spíš naházela na americká letiště. "oni potopily americké bitevní loďstvo stíhačky? tady se člověk doví hodně zajímavých věcí " |
|
|
|
Vieme, o čom je reč . Aj keď Američania mali mnoho správ o možnom napadnutí Japoncami, netvrdil by som, že s útokom počítali. To by vyhlásili pohotovosť... a japonský útok bez využitia momentu prekvapenia by dopadol ináč. | |
|
|
Marseill napsal v č. 470: oni potopily americké bitevní loďstvo stíhačky? tady se člověk doví hodně zajímavých věcí "Japonské stíhačky měli hodně snadný cíl protože všechny lodě byli pěkně seřazené " |
- Home
- > Diskuzní forum
- > WWII všeobecně
- > Co by se stalo kdyby…