Vojenská muzea, památníky, výstavy, akce
|
|
---|---|
Guano: Určitě to nikdo neví. Pořadatelé si to nechávají JAKO VŽDY pro sebe. Malé tajemství! Já osobně jsem zvědav na exponát ze Švédska. Já to tipuju na severského suveréna CV 90 ve verzi CV 90120-T. | |
|
|
Nevite nekdo vice podrobnosti k tankovemu dni v Lesanech - vice nez je na www.vhu.cz ? Jaka technika tam bude ? Diky. |
|
|
|
Johny napsal v č. 370: Doplním že to bylo dobudováno v r.1938 a mnoho dělníků při těžkých pracech v terénu a při vrtech tunelů přišlo o život... přímo v Orlím Hnízdě je v jedné chodbě menší výstava která popisuje stavbu..."Pro nás je zajimavá zmínka, že část přístupové silnice byla vybudována sudetoněmeckými firmami zdarma jako dík za osvobození." A pro ty kdo neví-bylo to postaveno k příležitosti vůdcových 50.narozenin na rozkaz Martina Bormanna... |
|
|
|
Perry napsal v č. 368: O tu hlavně Dík za reportáž, nejspíš se tam pojedu v létě podívat "tak pokud stojíš hlavně o historii tak to není to pravé. |
|
|
|
Ero napsal v č. 366: Tak z Berghofu nic v podstatě nezbylo. Orlí Hnízdo je zajímavé ale spíše polohou. Již zmiňovaný růžový krb je v podstatě naprosto otlučený tím, jak si US vojáci odsekávali suvenýry. Celé dílo je zajímavé především technicky a tím, že i dnes by to finančně unesl pouze diktátor (přístup šachtou a výtahem). Pro nás je zajimavá zmínka, že část přístupové silnice byla vybudována sudetoněmeckými firmami zdarma jako dík za osvobození. "Chtěl bych se zeptat, stojí zato se jet podívat na Hitlerovo Orlí hnízdo a na Berghof ? " |
|
|
|
je to atrakce, podle toho, co jsem o tom četl | |
|
|
Byl jsem tam v září 2005 a musím říct že je to docela pěkné...pokud tam ovšem jedeš jen za historií tak tam toho moc nenalezneš, můžeš se projet legendárním pozlaceným výtahem(z logických důvodu bylo zlato nahrazeno mědí , podívát se na opravdu krásný výhled na okolní hory, ve vnitř uvidíš jen čajovnu ze které je udělaná restaurace a které vévodí mramorový krb který dostal Hitler darem od Mussoliniho. Je to zvláštní pocit být na místě kde pobýval Hitler...Je tam také jedna zajímavost-Hitler se bál výšek a proto toto sídlo navštívil pouze párkrát takže to nejvíce využívala Eva Braunová. Jinak cesta nahoru autobusy stojí zato jedeš v hrozném převýšení a navíc ani úzká silnice nemá svodidla a občas když se podíváš z okna vidíš pod sebou jen prudký sráz. Já osobně jsem potom navštívil ještě Berchtesgaden. To je také velice pěkné městečko ale jak se zmiňuji výše tak pokud stojíš hlavně o historii tak to není to pravé. Jako takový menší poznávací výlet to ale mohu doporučit... |
|
|
|
v posledním BOINGu (zpravodaj KHV Brno) o návštěvě této atrakce vyšla reportáž. | |
|
|
Chtěl bych se zeptat, stojí zato se jet podívat na Hitlerovo Orlí hnízdo a na Berghof ? Je tam něco k vidění, prý je z Orlího hnízda udělaná restaurace. kdo tam byl, dejte vědět jak to tam vypadá. dík |
|
|
|
Mocny_Fanda napsal v č. 352: Originál 251 v žádném z českých muzejí určitě není. Nejbližší originál je v Banské Bystrici, což není daleko."Nevíte, jestli je v nějakým českym muzeu Sdkfz251/1D???" Je volně přístupný ze všech stran, takže jestli si ho potřebuješ prolézt s foťákem a metrem - není problém. Jo další je ve Varšavě, ... ale to je kousek z ruky ...vlastně teď jsem si vzpoměl. Jeden pojízdný a krásně zrestaurovaný originál SdKfz 251/D u nás je. Ale je v soukromých rukách. |
|
|
|
MOC PĚKNÉ!!!! Díky! | |
|
|
UŽ JE I AKTUALIZACE. STÁLE VYLEPŠUJI Posunujte odkaz dále,.................Pokud máte někdo vstup na forum.axishistory. Tak to tam dejte..... Pls. |
|
|
|
petrdole: Pěkné fotky, zvláště ten PzKpfw IV . | |
|
|
www.dolin.estranky.cz/fotoalbum NĚJAKÉ FOTEČKY - NECHCI ZBYTEČNĚ NOVÉ VLÁKNO. |
|
|
|
Fuky napsal v č. 359: No vzhledem k tomu, že na to Ondra už týden nereaguje, tak asi nic nechtěl "čistě náhodou ano. co potřebuješ?" |
|
|
|
Ondraha napsal v č. 357: čistě náhodou ano. co potřebuješ? "Pánové, byli jste někdy v Dárkovičkách? oblast MO" |
|
|
|
Ondraha napsal v č. 357: No tak asi třikrát, možná víc "Pánové, byli jste někdy v Dárkovičkách? oblast MO" |
|
|
|
Pánové, byli jste někdy v Dárkovičkách? oblast MO | |
|
|
Mocny_Fanda napsal v č. 355: Nemají čistě náhodou zrovna Lešany na netu seznam exponátů? Jinak netuším, OT mají určitě, protože to považují za nejlepší obchodní artikl, každy chce mít "hakla" "Co Lešany? Já tam už taky přes dva roky nebyl, tak si to nepamatuju...neměli tam hekla?" |
|
|
|
Co Lešany? Já tam už taky přes dva roky nebyl, tak si to nepamatuju...neměli tam hekla? |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Modelářství, muzea
- > Vojenská muzea, památníky, výstavy, akce