Fotografie, video, média ve válce...
|
|
---|---|
curahee (67): Lee Millerová fotila v meste St. Mâlo, ďalej v Paríži po oslobodení a v roku 1945 aj v Buchenwalde. Jej fotky z Dachau bol zverejnené v časopise Vogue, pod názvom "Verte tomu!" ("Believe it!"). | |
|
|
Lipton napsal v č. 71: Ale no. Nesmieš to brať tak vážne. " kľudne ma ukamenujte" |
|
|
|
BRUNNER (58): Áno, odpočívajúcí/zranený/polmŕtvý vojak si na cigerete zgustne, ale vojak, ktorý sa musí sústrediť na útok určite nie - teda ak naozaj útočí na živé nepriateľské ciele, což sa o príslušníkoch bojovej skupiny SS Hansen pri Poteau povedať nedá. Páni, ak mi sem predložíte iný prípad ako Kapa na Omahe: Stiahnem svoje tvrdenia, priznám si chybu a kľudne ma ukamenujte. |
|
|
|
curahee napsal v č. 67: A co Ti říká takový Antonín Pánek? "No a všem známý fotograf Ladislav sitenský." |
|
|
|
mato napsal v č. 65: Co by dneska nějací lidi za tuto léčbu dali "hitler mal vraj parkinsona takze je dost mozne ze sa "liecil" tym kokainom" Na výstavě v Hošťálkové jsem měl příležitost číst Mladý svět a byla to celkem zábava. |
|
|
|
Dobrý vraj bol aj Paľo Bielik (SNP). | |
|
|
maťo:Američtí reportéři nosili nášivky "Official U.S. War Photographer" jako např.Lee Millerová která otřásla svět svými fotografiemi osvobozeného Dachau,Joseph Morton,který byl zavražděn Nižňasnkého komandem Edellweis ve slovenských horách.V Praze při Pražském povstání byl výraznou osobností Emil Fafek,u kterého jsou známé fotky příjezdu amerických válečných korespondentů do Bartolomějské ulice.No a všem známý fotograf Ladislav sitenský. | |
|
|
Lipton napsal v č. 54: Lipton: Myslím, že BRUNNER nemal na mysli toho Kriegsberichtera z Arden. To je samozrejme jasná propaganda. (Videl som to detailne rozobraté v jednej publikácii - tuším v tej, čo spomínal jasan). BRUNNER (a ja) zrejme písal o vojnových novinároch vo všeobecnosti. veď si to prečítaj ešte raz:
"BRUNNER: V prípade Poteau niet čo bagatelizovať: M8 boli zničené (väčšina deľostreľbou), šoféri utiekli a na miesto sa dostavili esesáci a pán Kregsberichter, ktorý ich nafotil "akože bojujú". "
BRUNNER napsal v č. 53: Proste ja a zrejme aj BRUNNER si myslíme, že Capa nebol jediným odvážnym vojn. novinárom, aj keď jeho "kúsky" sú skutočne obdivuhodné. "Bagatelizuješ odvahu ostatných vojnových novinárov..." |
|
|
|
glynwed:dik hitler mal vraj parkinsona takze je dost mozne ze sa "liecil" tym kokainom |
|
|
|
to mato: KAPA byl válečný reportér - fotografoval Omaha Beach nebo Berlín. Váleční reportéři byly obvykle přiděleni k nějakému bojovému útvaru. Víc z hlavy nevím . |
|
|
|
Kokain, viz pameti doktora Morela....... | |
|
|
DuGalle napsal v č. 59: K tomu se dá přirovnat Goringova závislost na morfiu. Taky pak hezky vypadal. Ale co teda použival Hitler, když byl tak mimo "Liptonkovi je určitě divné, že to není joint trávy" |
|
|
|
ten kapa bol vojak alebo nejaky dobrovolny reporter.ako to vlastne za vojny bolo. | |
|
|
nemalo by mu byt nie su vo vietname | |
|
|
Liptonkovi je určitě divné, že to není joint trávy... | |
|
|
www.oldphoto.info/HTML/cz_ramy.html | |
|
|
nikotin skracuje zivot. | |
|
|
Lipton:Proč by ten utočící voják,nemohl být závislí na nikotinu? | |
|
|
BRUNNER: V prípade Poteau niet čo bagatelizovať: M8 boli zničené (väčšina deľostreľbou), šoféri utiekli a na miesto sa dostavili esesáci a pán Kregsberichter, ktorý ich nafotil "akože bojujú". Naviac, aj človek so sedliackým rozumom Sancha Panzu (nemám na mysli teba, ani nikoho iného!!!) pochopí, že na útočiacom vojakovi s cigaretou v hube nebude všetko OK. |
|
|
|
Ako si mám vysvetliť toho ziráčika? S čím konkrétne nesúhlasiš? |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Fotografie, video, média ve válce...