Fotografie, video, média ve válce...
|
|
---|---|
Stejně tak tady: www.mission4today.com/index.php?name=ForumsP... Stojí za to projít si celý jejich fórum. Doufám, že už to tady nebylo, nejsem zrovna historickým členem a nechci si to nechat jen pro sebe, takovej objev | |
|
|
Spousta zajímavých fotek: www.mission4today.com/index.php?name=ForumsP... | |
|
|
aktualne.centrum.cz/domaci/spolecnost/fotoga...
Foto: Fotbal na pokraji smrti. To byla terezínská liga
|
|
|
|
orwelldiaries.wordpress.com/ Deníky George Orwella 1938-1942 - záznamy publikované postupně s odstupem 70 let od napsání. |
|
|
|
www.youtube.com/watch?v=H8ZScRrewMk www.youtube.com/watch?v=oFFkW2su38Q Dobové americké filmové týdeníky zachycující výcvik černošských pilotů USAAF v Tuskegee, a jejich pozdější bojové nasazení (v druhém odkazovaném případě obsahující i inscenované záběry). |
|
|
|
www.youtube.com/watch?v=3TGiZmOYUOM Vzpomněl jsem si na to v souvislosti s jiným odkazem - [téma č. 28 - přísp. č. 6025] - zde ale Donald "vrací úder", aneb "Komando-Kačer". |
|
|
|
Tak té fotografie u textu jsem si původně nevšimnul vůbec. Tím se celá věc jaksi zcela vysvětluje. | |
|
|
Já vycházím z textu, jak jsou fotky označeny/popsány přímo v článku. | |
|
|
Honza M. napsal v č. 204: Nevím zda mezitím nedošlo k nějakým úpravám fotogalerie (eventuelně po nějakém upozornění ze strany čtenářů), ale v době kdy jsem se na fotogalerii minulý týden konečně podíval, označené coby "unikátní fotografie tajně pořízené českým četníkem" jsem našel jen snímky č. 2 a 5: aktualne.centrum.cz/domaci/fotogalerie/2012/..." zejména bych opakovaně upozornil, že na fotce "pořízené tajně českým četníkem Josefem Sýkorou" jsou lidické děti." aktualne.centrum.cz/domaci/fotogalerie/2012/... |
|
|
|
ja_62 napsal v č. 201:
"řada fotek tam je cudně označena slovy "autor: osobní archiv Eduarda Stehlíka""
ja_62 napsal v č. 201: Tak především jsou jako pocházející z archivu E. Stehlíka označeny úplně všechny fotky v té galerii, ale zejména bych opakovaně upozornil, že na fotce "pořízené tajně českým četníkem Josefem Sýkorou" jsou lidické děti. "a za ony tajně pořízené jsou označené jen ty dvě" |
|
|
|
Krojc napsal v č. 202: akorát ten podvozek safra! a nemá to chybu "račte se, panstvo, pokochati : www.novinky.cz/koktejl/270896-rus-si-postavi... Aneb: zlatý ruský ručičky" |
|
|
|
račte se, panstvo, pokochati : www.novinky.cz/koktejl/270896-rus-si-postavi... Aneb: zlatý ruský ručičky |
|
|
|
Popravdě, před přidáním odkazu jsem neměl čas si fotografie pořádně prohlédnout, ale přikláněl bych se k variantě kterou uvádí karaya - řada fotek tam je cudně označena slovy "autor: osobní archiv Eduarda Stehlíka" - tj. ilustrační "výplň" - a za ony tajně pořízené jsou označené jen ty dvě. | |
|
|
karaya1 napsal v č. 197: Já naopak na "tajně" pořízené fotky nacistických zločinů nevěřím."jedné z nich bych „tajné pořízení“ věřil" Dřív nebo později se vždycky ukázalo, že je pořídil někdo z aktérů, nebo "nestranný pozorovatel", který byl ovšem s pachateli zadobře. Každopádně se zatím vždy podařilo prokázat, že ti na fotkách o focení věděli. |
|
|
|
A aby mě někdo nenařknul z nepřesnosti, Motojama je pláž pod Suribači na ostrově Iwojima . | |
|
|
karaya1 napsal v č. 197: Když se na titulce objevily Stars and stripes nad Motojamou, tak to na celostránkové články ve většině US tisku stačilo . "Kolem jedné-dvou fotek článek nepostavíš…" |
|
|
|
Honza M. napsal v č. 196: Ne že bych se chtěl novinářů nějak zastávat, ale tímto titulkem byly označeny jen dvě fotky - jedné z nich bych „tajné pořízení“ věřil, a ta druhá (s dětmi) může pocházet ze stejné pozůstalosti, kterou šmahem označili celou za „tajnou“ Že do galerie pak přidali ještě další snímky? Kolem jedné-dvou fotek článek nepostavíš… "To se zase novináři vyznamenali." |
|
|
|
Fotka pořízená tajně českým četníkem Josefem Sýkorou.
Ha, ha ,ha! - Typická "tajně" pořízená fotka:aktualne.centrum.cz/domaci/fotogalerie/2012/... Nehledě na to, že fotka označená tímto titulkem je z doby, kdy Lidice normálně fungovaly (jsou na ní děti). To se zase novináři vyznamenali. |
|
|
|
ja_62 napsal v č. 194: Skoro se mu nedivím. Svědci lecčeho bývají často nepohodlní, dokud jsou naživu... "Fotky z Lidic skrýval 60 let český četník v šuplíku" |
|
|
|
aktualne.centrum.cz/domaci/spolecnost/clanek...
Fotky z Lidic skrýval 60 let český četník v šuplíku
|
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Fotografie, video, média ve válce...