Zlobrův modelářský pokec
|
|
---|---|
Honza : A s těmi Bf 109 G od Směru máš také nějaké zkušenosti ? Ta G-6 jde myslím stavět od JG 3. | |
|
|
Éěééé,jo. Jedna je žlutá 2 od XI(?)/JG54 Hanse Pragera z operace Bodenplatte, druhá černá 14 od V/JG26 z jara 1945. |
|
|
|
Nejsem si úplně jistý, ale ty obtisky co tam dává Směr, to je všechno Propagteam, ne ? | |
|
|
Od směru lze všechny Fw-190 použít jen na konverzi. | |
|
|
To mě zase celkem i zajímá. Obtisky se dají použít a sem tam nějaký ten díl se taky hodí. A za tu cenu se to ještě dá. Techmod by byl kvůli obtiskům o hodně dražší. | |
|
|
Mě ani nezajímá, koho to nabízí, je to naprostá katastrofa. Jestli je bílek ex-Italeri, jdi do toho (v galerii je to ona).Ve finále jsem z toho vysochařil Ta-152H. A myslím, že se povedla. | |
|
|
Honza : No vím jen, že to nabízí W.Hohenburga a H.Pragera, ale dovnitř jsem ještě neměl možnost koukat. Spíš bych asi volil něco od Bílka, to by mohlo být lepší. Vypadá to jako by si měl nějakou špatnou zkušenost. |
|
|
|
Znáte Fw-190D od Směru? | |
|
|
DuGalle (26) : Tak jsem to nemyslel. Přece pokud není podle mých představ, tak ho nebudu kupovat ani kdyby byl od Dragonu. Je to spíš o tom, jestli jsem ochoten slevit z kvalit. |
|
|
|
BRUNNER napsal v č. 25: Jó někdo si holt kupuje funkční modely aut 1:3, jiný zase víc investuje do klasických plastikových "Onasisu" |
|
|
|
Marek napsal v č. 24: Těch pár stovek navíc nepoloží nikoho a položme si otázku, zda-li nám stojí jejich ušetření za vztek nad modelem který není tak zcela dle našich představ... "Určitě je nutné váhat. Zvláště když je v peněžence vymeteno " |
|
|
|
Někdy je hezký vybírat i podle krabičky. Vždyť některé kresby jsou tak pěkné .... Určitě je nutné váhat. Zvláště když je v peněžence vymeteno . |
|
|
|
No vidíš, já zase postupuju způsobem, že existuje-li lepší model, pak pořídím právě ten, i kdyby měl stát násobek ceny. Jsou-li rozdíly veliké tak, jako mezi Italeri a Dragonem, pak ani nemá smysl váhat | |
|
|
DuGalle (17) : Mě to takhle někdy vyhovuje. Já nestavím každý model ve stylu "někdy s ním určitě půjdu na soutěž". Takových se vyplatí mít jen pár. Vybírám si i takové, které si prostě chci rád postavit a neočekávám od toho, že to bude sedět všem rozměrům a tak. Takové to přiměřování výlisků k nákresům ( zvláště letadel v měřítku 1/72 ) a hledání jestli je ten XY o dva-tři milimetry delší nebo kratší, to vůbec nepochopím. Takže někdy volím i méně kvalitní, ale cenově snáze dostupný model. Hetzer od Dragonu bude jistě špička, ale na druhou stranu ten od Bílka ( Italeri ) bude určitě skoro třikrát levnější. |
|
|
|
Brunnere, polib mi... Dnes jsem Eglimu poslal další fotky. Takže jsem zvědav na Vaše reakce. Doufám, že nejste alergici.... |
|
|
|
Co mi poradíte po shlédnutí galerie modelů? | |
|
|
curahee napsal v č. 16: V čem? Jako každý model od Italeri je z měkkého plastu, co je opravdu příšerné jsou ale jeho pásy. A investice do kovových ve výši dvojnásobku ceny modelu mi nepřijde vhodnou alternativou k modelu od Dragonu, který podobnými věcmi netrpí... "Jo,je od Italeri,je docela dobrej." |
|
|
|
Marek napsal v č. 15: Jo,je od Italeri,je docela dobrej. "Hetzer 1/35 Bílek č.986 To je ten od Italeri " |
|
|
|
MIO : Doufám, že nemáš co lepšího na práci a tak bys mohl pěkně pootevírat krabice a něco napsat. Hetzer 1/35 Bílek č.986 To je ten od Italeri ? ISU 152 1/35 Italeri č.296 Jak vypadá tohle ? Dragon je asi podstatně dražší, že ? Bf 109 G-4/Trop č. 4721 Komu patřila ta „černá 1“ od JG 53 ? |
|
|
|
MIO (9) : Myslíš, že maník s plamenometem se bude vystavovat jak "na prvního mája" . Náhodou pozici má více než dobrou. Co dodat k tomu ostatnímu. Chce-li někdo stavět figuru od WH použije toho od Kurska, chce-li někdo stavět třeba dioramu o nějaké jednotce SS ( třeba též od Kurska), použije toho uvedeného. To je snad jasný, ne . |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Modelářství, muzea
- > Zlobrův modelářský pokec