SNP - Slovenské národní povstání
|
|
---|---|
Hofi napsal v č. 213: Pokud vím tak některých operací se účastnila i Hlinkova mládež(HM). "Protipartizánskych operácií sa zúčastňovali niektoré tzv. Pohotovostné oddiely Hlinkovej gardy (POHG)." |
|
|
|
Hlinkova garda bola len jedna. Protipartizánskych operácií sa zúčastňovali niektoré tzv. Pohotovostné oddiely Hlinkovej gardy (POHG). | |
|
|
Nevim jestli to tu je nebo neni, nechtělo se mi prokousávat těma fšema příspěvkama. Účastnili se Hlinkovy Gardy bojů při SNP? Na čí straně? dík |
|
|
|
nemetko napsal v č. 209: Máš pravdu. Proti mostu M.R. Štefánika je to dost krátké. Ale když je to v centru SNP, tak by mohli kromě památníků atd. udělat těmto mužům památku i jinak . Ale je to jenom můj názor. "oficialne ma ten nazov byt "Most generala Viesta a generala Goliana" oproti "Stefanikov most" ci "Most M.R.Stefanika" fakt dlhe..." |
|
|
|
nemetko napsal v č. 206: No tak to si potom normálny... "momentalne ako dostat jednu kost do postele :) ale to sa netyka SNP takze pardon" |
|
|
|
FUJ06 napsal v č. 207: "A co je tak dlouhe na ,, Moste generála Viesta a Goliana " oficialne ma ten nazov byt "Most generala Viesta a generala Goliana" oproti "Stefanikov most" ci "Most M.R.Stefanika" fakt dlhe... bratislava.sme.sk/clanok.asp?cl=1641125 www.bratislava.sk/vismo/dokumenty2.asp?u=700... www.metroba.sk/sk/projects/kosicka/index.html |
|
|
|
nemetko: (204) Jestli si to pamatuji dobře, tak asi polovina všech dotázaných Slováků neměla ani potuchy o tom, co SNP bylo, pouze věděli, že bylo. Stejně tak asi polovina se o SNP vůbec nezajímala a jen 10 procent uvádělo, že si o SNP získávali informace z odborných publikací (prostě že si o něm něco přečetli). | |
|
|
nemetko napsal v č. 199: A co je tak dlouhe na ,, Moste generála Viesta a Goliana " ?? "No ale kto si bude taky dlhy nazov pamatat? hlavne ked dalsie moznosti su masarykov a stefanikov, ze?" |
|
|
|
momentalne ako dostat jednu kost do postele :) ale to sa netyka SNP takze pardon | |
|
|
nemetko napsal v č. 204: A teba zaujíma vari niečo iné? "Priemerneho slovaka aj tak tusim najviac zaujima pivo s borovickou a sposob ako sa co najlahsie dostat k peniazom..." |
|
|
|
nevies ako presne? podla mna ak to takto dopadlo medzi vzdelancami, tak celoslovenska vzorka na tom musela byt hodne biedne... Priemerneho slovaka aj tak tusim najviac zaujima pivo s borovickou a sposob ako sa co najlahsie dostat k peniazom... |
|
|
|
Co jsem viděl průzkumy, které zveřejňovaly vaše televize, tak tam to dopadalo daleko hůře... | |
|
|
robil som maly prieskum u nas v praci a tak 50/50 vedelo kto bol viest a golian... podotykam 90% vysokoskolsky vzdelanych ludi... skoda.. | |
|
|
Obvzláště co jsem se dověděl, jak to vypadá na Slovensku se znalostí SNP u laické veřejnosti... | |
|
|
Tak to já bych asi hlasoval pro tu druhou možnost. | |
|
|
FUJ06 napsal v č. 198: No ale kto si bude taky dlhy nazov pamatat? hlavne ked dalsie moznosti su masarykov a stefanikov, ze? "Myslím, že by to kvuli jejich pamatce měli přejmenovat." |
|
|
|
Nemetko: Myslím, že by to kvuli jejich pamatce měli přejmenovat. | |
|
|
FUJ06 napsal v č. 196: Novy most v BA sa mozno bude volat po golianovi a viestovi... teda je to jedna z moznosti " Zajem na slovensku o SNP ( tedy alespoň na STV ) je celkem velký. " |
|
|
|
Zajem na slovensku o SNP ( tedy alespoň na STV ) je celkem velký. Ráno dokument o Golianovi a Viestovi, potom nějaký film taky z doby SNP a nakonec Hofim zmiňovaný dokument Financoval jsem SNP. Byl jsem celkem spokojený. Teď mě naštvalo, že na nově přestaly dávat dokumenty. Teď tam dávaji jakousi opici atd. | |
|
|
FUJ06: Tak to je přesně i moje zjištění. Myslím si, že je to škoda, protože účast Čechů v SNP není rozhodně nějak zanedbatelná a navíc SNP je i část naší historie (opět docela podstatnou). |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Československo, protektorát
- > SNP - Slovenské národní povstání