Stíhače tanků, samohybná děla…
|
|
---|---|
BRUNNER napsal v č. 1284: Ne, třeba z nějakého popisku. www.100thww2.org/support/776combat.html"Z tejto fotky má byť zjavné kto, alebo čo to spôsobilo? " Odkazem na obrázek jsem chtěl udělat radost jiným.
BRUNNER napsal v č. 1281: "Už len tá fotka nám chýba..." |
|
|
|
ja_62 napsal v č. 1280: Ja by som sa s tým po otvorenom teréne moc nepremával , ty ano?" A na šanci, že se vždy střetne s protivníkem čelně asi nešlo spoléhat" Ideálne sa niekde zašiť a číhať. |
|
|
|
ja_62 napsal v č. 1283: O údaje o dislokácii jednotiek , ktoré ním disponovali. "Já jsem si vědom teoretické obtížnosti důkazu, že se něco nestalo, nicméně by mě zajímalo oč je toto tvrzení opřeno." |
|
|
|
Nijak som nechcel spochybnovať Dugalov prehlad bože chráň, ale predsa len čerpá z rovnakých zdrojov ako každý smrtelník. Z tejto fotky má byť zjavné kto, alebo čo to spôsobilo? To môze byť super šťastná trefa artilerie.´Tak či tak explózia vezenej munície je evidentná. |
|
|
|
BRUNNER napsal v č. 1278: Já jsem si vědom teoretické obtížnosti důkazu, že se něco nestalo, nicméně by mě zajímalo oč je toto tvrzení opřeno. "JagdTiger nebol nasadený na východnej fronte." |
|
|
|
BRUNNER napsal v č. 1281: Rozhodně, na rozdíl od mnoha jiných, ví velmi dobře o čem píše.
"No keď to napísal sám DuGalle tak to musí byť pravda . "
BRUNNER napsal v č. 1281: Jak komu. efour4ever.com/44thdivision/destroyedhunting... Problém spočívá asi v tom, že tento stroj je někdy připisován i zásahu bazookou. "Už len tá fotka nám chýba... " |
|
|
|
No keď to napísal sám DuGalle tak to musí byť pravda . Už len tá fotka nám chýba... Inak v drvivej vačšine scenár bol asi taký, že keď posádka spojeneckého obrnenca zistila s kým má do činenia žhavili drát a riešila to air suport v podobe P-47.Ale v januáry 45 je zaznamenaný aj prípad zničenia tohoto stroja bazukou. |
|
|
|
Larry napsal v č. 1279: Pokud je mi známo tak ne."JagdTigerovi, je pravda, ze mal infracerveny zameriavac" Několik exemplářů Pantheru bylo vybaveno infračerveným zařízením pro noční vidění, ale infračervený zaměřovač také neměly. (U nerealisovaného Ausf. F měla být příprava pro instalaci infračerveného vybavení standardní, ale to nejspíš neznamená, že by jím nakonec byly všechny vybaveny)
Larry napsal v č. 1279: Zepředu asi ano pro cokoliv s čím se mohl na bojišti střetnout (nevím zda to platí i pro letecké rakety), ale na druhou stranu byl pancéřováním jeho motor chronicky přetížený, což mělo za následek poměrně zoufalou mobilitu. A na šanci, že se vždy střetne s protivníkem čelně asi nešlo spoléhat."a zpredu bol prakticky neprestrelitelny?" Svého času tu DuGalle naznačil jak dopadlo jeho slavné [téma č. 259 - přísp. č. 291] [téma č. 259 - přísp. č. 301] střetnutí s americkým stíhačem M36. |
|
|
|
Ked sme uz pri tom JagdTigerovi, je pravda, ze mal infracerveny zameriavac a zpredu bol prakticky neprestrelitelny? | |
|
|
Dzin napsala v č. 1169: JagdTiger nebol nasadený na východnej fronte. "Nevíte někdo, jestli byl JagdTiger nasazen i na Východní frontě? Já sice mám nějaké zmíňky, ale je to tako všelijaké..." |
|
|
|
deny2299 napsal v č. 1260:
"ja si myslim ze nejlepsi samohybné dělo 2. svetove valky byl Ferdinad(Elefant)"
Glynwed napsal v č. 1262:
"tak Ferdinand nebo Elephant???"
deny2299 napsal v č. 1264:
"To je jeden a ten samej."
čet.Hrad napsal v č. 1265: Jen tak pro oživení "e e e, nebyl zkus se na to podívat na najít rozdíl www.fronta.cz/tezky-tank-tiger" |
|
|
|
Jaroslaw.Kratena napsal v č. 1274: Ehm, už evidentně bereš vše proti sobě to bylo myšleno na dennyho "Neplácl jsem větu," |
|
|
|
čet.Hrad napsal v č. 1273: Neplácl jsem větu, ale napsal jsem, co si myslím a to, že je lepší než invektivy na jeho adresu mu napsat, jak to bylo a proč došlo k té změně názvu a čeho se týkala modernizace Ferdinanda resp. Elefanta/ SdKfz 184/. Jinak s odkazem na četbu a prameny souhlas. "Není tato cesta až moc jednoduchá? Po zkušenostech (a nejen po jeho několika "výkřicích" bez odůvodnění názoru) mohu říct, že je lepší odkázat na literaturu a prameny.... stačí číst a vědomosti přijdou, ale je třeba pro to něco udělat, ne jen takto plácnout větu" |
|
|
|
Jaroslaw.Kratena napsal v č. 1271: Není tato cesta až moc jednoduchá? Po zkušenostech (a nejen po jeho několika "výkřicích" bez odůvodnění názoru) mohu říct, že je lepší odkázat na literaturu a prameny.... stačí číst a vědomosti přijdou, ale je třeba pro to něco udělat, ne jen takto plácnout větu "Co mu takhle vzhledem k jeho věku napsat" |
|
|
|
bush napsal v č. 1268: Co mu takhle vzhledem k jeho věku napsat, že Elefant byl po zkušenostech bitvy u Kurska modernizován, dovybaven kulometem MG 34 umístěným vpředu v trupu. Dále byl osazen lepší velitelskou kupolí, širšími pásy a byla též aplikována antimagnetická pasta Zimmerit. Vzhledem k tvému věku bych byl trochu skromější, protože se jednalo o stejný stroj pouze modernizovaný. "Ale zpátky k Denymu2299: místo zbytečného psaní, by bylo dobré, kdyby jsi pročítal zdejší fóra anebo nějaké kvalitnější publikace než Svojtka and Co., atp. Především číst, psaní přijde časem samo.." |
|
|
|
Sám Pejčoch je kolikrát dost hutnej (ne teda že bych sám kolikrát nebyl taky, ale já na tom nevařím peníze). Vzpomínám si na nějakou kratenskou dedukci proč měly Tigery ty úzké přepravní pásy, už nevím detaily. Mám dojem, že to je v jeho Obrněné technice, kterou ale už několik let nevlastním, takže sorry s konkrétním příkladem. | |
|
|
K M10 je dost "hutná" Pejčochova minimonografie v HPM 11/2007 - když jsem si přečet, že M10 měl kulomet v trupu nevěřil jsem a když to doplnil, že každej tankista měl jako osobní zbraň samopal Thompson ráže 7,62 mm jen sem zíral. Asi holt řádila miniaturizace i tam. | |
|
|
Je to dáno věkem. Přiznávám se, že jsem měl obdobné názory v jeho letech, než jsem se v jedné debatě náhodně pohádal s DG, který mi konečně otevřel oči. Ale zpátky k Denymu2299: místo zbytečného psaní, by bylo dobré, kdyby jsi pročítal zdejší fóra anebo nějaké kvalitnější publikace než Svojtka and Co., atp. Především číst, psaní přijde časem samo.. |
|
|
|
deny2299 napsal v č. 1264: Díky, už mám obrázek o Tvojí úrovni znalostí. Asi budu tvoje názory brát s velkou dávkou rezervy....nebo je raději nebudu brát na vědomí vůbec. "To je jeden a ten samej." |
|
|
|
deny2299 napsal v č. 1260: Z hlediska materiálové náročnosti kraluje zcela jistě. "ja si myslim ze nejlepsi samohybné dělo 2. svetove valky byl Ferdinad(Elefant)" |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Obrněná technika
- > Stíhače tanků, samohybná děla…