Československá, Polská a Ruská obrněná vozidla do roku 1939
|
|
---|---|
Fuky napsal v č. 160: No jasně, ty neznáš?! "Nějaký neobjevený předchůdce ZB-35?" |
|
|
|
čet.Hrad napsal v č. 155: "Tk vz.33" Nějaký neobjevený předchůdce ZB-35? |
|
|
|
LT-35 (5 znaků), Lt vz.35 (včetně mezery 8 znaků) - obrovské zrychlení | |
|
|
čet.Hrad napsal v č. 157: já to vím nejsu blbé, LT-35 používám kvůli tomu, že rychle píšu, co jsem se díval do moudré literatury tak pro tančík neuváděli zkratku, je to tančík vz.33 "Tak není LT-35, ale Lt vz.35 (velké a malé písmeno, mezera, vz. jako vzor, tečka a rok přijetí do výzbroje" |
|
|
|
fusilier napsal v č. 156: Tak není LT-35, ale Lt vz.35 (velké a malé písmeno, mezera, vz. jako vzor, tečka a rok přijetí do výzbroje)."Co to je TK vz. 33? co já vím tak LT-35 byly přezbrojeny z TK vz.35 na vz. 37 Máš na mysli že je TK vz 33 předchůdce vz. 35 nebo tak nějak?" Sakra, teď jsem úplně mimo a nevím, zda se Tančík vz.33 značil Tk nebo Tč, já blbec No rozhodně mám na mysli tento tančík |
|
|
|
Co to je TK vz. 33? co já vím tak LT-35 byly přezbrojeny z TK vz.35 na vz. 37 Máš na mysli že je TK vz 33 předchůdce vz. 35 nebo tak nějak? | |
|
|
fusilier napsal v č. 154: Nemyslím si, že by Lt vz.35 byl na svou dobu špatný, Lt vz. 38 také nebyl hned z TNH. Spíše je škoda, že armáda nepozdržela rozhodnutí k nákupu Tk vz.33 a nevzala o kousek mladší, ale ve všech ohledech lepší AH-IV "Tož ba že jo, to byla jen taká moja hypotéza. Tak asi mi to při čtení obrněných vozidel Franceva ušlo. Škoda, že armáda neprojevila o TNH dřív zájem" |
|
|
|
čet.Hrad napsal v č. 153: Tož ba že jo, to byla jen taká moja hypotéza. Tak asi mi to při čtení obrněných vozidel Franceva ušlo. Škoda, že armáda neprojevila o TNH dřív zájem "Z dostupných udajů Nestihli, tečka, první kusy byly plánovány tuším na konec března 1939, stačí se podívat do jakékoliv publikace o čs. obrněných silách popř. přímo o 38kách. Rok přijetí do výzbroje nerovná se rok výroby" |
|
|
|
fusilier napsal v č. 145: Z dostupných udajů Nestihli, tečka, první kusy byly plánovány tuším na konec března 1939, stačí se podívat do jakékoliv publikace o čs. obrněných silách popř. přímo o 38kách. Rok přijetí do výzbroje nerovná se rok výroby "Z čeho soudíš? Já na to právě píšu seminárku a nemohu se dopídit jestli by to stihli" |
|
|
|
Streso napsal v č. 151: Myslím že ty Čs. radiostanice, pokud byly namontovány, tak nebyly zrovna na vysoké úrovni, takže by se to v boji promítlo. Někde jsem četl, že elektrotechnika v LT-35 vůbec stála ta Ho...
"A co jako? Nějak to rozveď,co se Ti na nich líbí a co ne."
Streso napsal v č. 151: Jak s to uhod? "PS: Odkud jsi? Z prajzké?" |
|
|
|
fusilier napsal v č. 150: A co jako? Nějak to rozveď,co se Ti na nich líbí a co ne. "Viz. můj dotaz č. 142 o kvalitě Čs. radiostanic" PS: Odkud jsi? Z prajzké? |
|
|
|
to mbbb: diky , mel sem strach že mám nepodložené údaje a co si myslíš o těch radiostanicích? | |
|
|
fusilier napsal v č. 146: ano "je správný názor, že PzKpfw 35(t) a 38(t) pomáhaly na začátku války kompenzovat u něm. divizí nedostatek PzKpfw III" |
|
|
|
je správný názor, že PzKpfw 35(t) a 38(t) pomáhaly na začátku války kompenzovat u něm. divizí nedostatek PzKpfw III | |
|
|
čet.Hrad napsal v č. 144: Z čeho soudíš? Já na to právě píšu seminárku a nemohu se dopídit jestli by to stihli "Ne, nemohl" |
|
|
|
fusilier napsal v č. 143: Ne, nemohl "Ještě jeden dotaz, mohl by sériově vyráběný LT vz. 38 v případě války s Německem sjet z montážních linek ještě před konem roku 1938?" |
|
|
|
Ještě jeden dotaz, mohl by sérijově vyráběný LT vz. 38 v případě války s Německem sjet z montážních linek ještě před konem roku 1938? | |
|
|
Co soudíte o kvalitě radiostanic u LT vz. 35? | |
|
|
francuskie czolgi dotarly do Polski w lipcu 1939 i wszystkie byly zgrupowane w batalionie rezerwowym w Lucku. batalion ten w calosci przekrocztl granice wegierska okolo 18-19 wrzesnia, po wkroczeniu do polski Rosjan.natomiast mielismy wlasne kostrukcjie - czolgi lekkie 7TP,okolo 250 szt.Byly one zgrupowane w dwoch batalionach pancernych i stoczylu bitwe z VIII niemiecka armia pancerna w rejonie Piotrkowa miedzy 4 a 6 wrzesnia.Pozotale znajdowaly sie w Warszawskiej Brygadzie Pancerno-Motorowej i walczyly na podejsciach do miasta i w samej Warszawie. Resztki tych sił przekroczyly granice Wegier i Rumuni po ataku Rosjan.Pzdr! | |
|
|
jagdtiger:Otázka tanku 7TP se zde mám dojem již řešila, navíc si nejsem tak úplně jist, zdali byl srovnatelný s LT-38. |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Obrněná technika
- > Československá, Polská a Ruská obrněná vozidla do roku 1939