Československá, Polská a Ruská obrněná vozidla do roku 1939
|
|
---|---|
Tak se k nám ten drobeček po necelých 70ti letech zas vrátil. Volejte sláva a pět dní se radujte:o)) www.army.cz/scripts/detail.php?id=12214 |
|
|
|
mbbb napsal v č. 180: Toto je taky velmi zajímavé: www.army.cz/scripts/detail.php?id=11818 "ono se vůbec na stránkách www.army.cz dá najít při troše hledání hodně zajímavého! Doporučuji tyto stránky pořádně proslídit. " |
|
|
|
Tom napsal v č. 174: Neproběhlo a jsem velice převelice potěšen (teda ne z Vlastičky, ta by se měla jít bodnout a zpívat někde jinde), ale z drobka železnýho "Možná že to už proběhlo, ale já to zaznamenal až teď: www.rozhlas.cz/izurnal/cesko/_zprava/496428 Je to hezké, ale současně si říkám, že je to od Vlastičky docela prdel a že její starosti bych chtěl jako ministr fakticky mít " Původně, při jeho restauraci do českých barev, bylo řečí, že ho nevydají ani nezapůjčí a nakonec, pokud toto skutečně vyjde, to bude bomba. Předloni Merkava, loni se vrátil tančík Praga ze Švédska, letos 35ka, co bude jako další? |
|
|
|
Nebo třeba toto www.army.cz/scripts/detail.php?id=12030 | |
|
|
Pavel Šrámek napsal v č. 179: "Několikaminutové video z vojenských přehlídek předválečné čs. armády www.army.cz/scripts/detail.php?id=12000" ono se vůbec na stránkách www.army.cz dá najít při troše hledání hodně zajímavého! Doporučuji tyto stránky pořádně proslídit. Třeba zde: www.army.cz/scripts/detail.php?id=12047 |
|
|
|
Několikaminutové video z vojenských přehlídek předválečné čs. armády www.army.cz/scripts/detail.php?id=12000 | |
|
|
To zpěvem zase nadělá jen psychické škody, neleze to do melounů z daní . | |
|
|
Hlavně když nezpívá. | |
|
|
Možná že to už proběhlo, ale já to zaznamenal až teď: www.rozhlas.cz/izurnal/cesko/_zprava/496428 Je to hezké, ale současně si říkám, že je to od Vlastičky docela prdel a že její starosti bych chtěl jako ministr fakticky mít |
|
|
|
deny1188 napsal v č. 170: derela.republika.pl/armtrain.htm"dik ale Polsky opravdu neumim" Jedno kliknutí. |
|
|
|
deny1188 napsal v č. 170: Tak myslím, že počet pancéřových vlaků z těch stránek bych vyčetl, i kdyby to bylo psané svahilštinou. "dik ale Polsky opravdu neumim" |
|
|
|
dik ale Polsky opravdu neumim | |
|
|
deny1188 napsal v č. 168: derela.republika.pl/pociagi.htm"chci se zeptat zda meli POlaci opravdu 10 ob. vlaků ,ale Němci jim 4 zničily?" Nějaké informace. |
|
|
|
chci se zeptat zda meli POlaci opravdu 10 ob. vlaků ,ale Němci jim 4 zničily? | |
|
|
Aha, zrada, ty dvě knihy mám doma, ale jelikož mne kolejová obrněná technika až tak nezajímá, nevšiml jsem si toho. To bude chtít asi přímo archiv. | |
|
|
Ahoj, víte někdo, jak se za 1. republiky kamuflovala obrněná kolejová vozidla? Podle knížky Obrněná drezína Tatra T 18 (P. Lášek, J. Vaněk, nakladatelství Corona, 2003) jsem myslel, že ve 30. letech bylo 5-ti barevné schéma zelená-hnědá-okr-černá-šedá. Teď je ale v časopise HPM článek o této drezíně a schéma je šedá-zelená-černá. Díval jsem se do knihy Čs. obrněná vozidla 1918-48 (V. Francev, CH. Kliment) a tam se mluví o oficiální kamufláži světle zelená-středně šedá-černá. Která varianta platí? | |
|
|
mbbb napsal v č. 164: Jo, jsou tam (přímo polské jen cca 4 nebo 5), další tam jsou z předávek a zkoušek. Popis služby u polské armády je na cca 6 stranách "jsou tam nějaké podrobnosti či fotky o službě těch dresin v Polské armádě? " |
|
|
|
čet.Hrad napsal v č. 39: jsou tam nějaké podrobnosti či fotky o službě těch dresin v Polské armádě? Já mám nějaký článek o tom, asi z ATM, tam základní informace jsou. "Taky by se zde mohla nakousnout otázka obrněných vlaků. Pustil jsem se do čtení Obrněná drezína Tatra T18. Ta navíc sloužila v čs. i pol. amádě, tak se sem hodí, ne?" |
|
|
|
Fuky napsal v č. 162: jj, už jsem se včera v noci podíval. V té chvíli jsem si ale za boha nomohl vzpomenout "Jinak, btw, značilo se to pochopitelně zkratkou "Tč", nebo nijak. Jiné označení jsem neviděl." |
|
|
|
čet.Hrad napsal v č. 161: Jinak, btw, značilo se to pochopitelně zkratkou "Tč", nebo nijak. Jiné označení jsem neviděl. "No jasně, ty neznáš?! " |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Obrněná technika
- > Československá, Polská a Ruská obrněná vozidla do roku 1939