Knihy a časopisy o 2. světové válce a vojenské historii
|
|
---|---|
Nemáte náhodou někdo knihu Bombardovali jsme Německo, autor Rudolf Nedoma? Případně nějaké info o službě autora u RAF? | |
|
|
Včera jsem objevil u nás ve městě stánek s levnýma knihama za totálně směšné ceny, a tak jsem hned zainvestoval stokorunu a koupil knihu "Voják". Jsou to vzpomínky německého vojáka z let 1936 - 1945 a napsal to nějaký Siegfried Knappe a Ted Brusaw. Vyšlo to tento rok v nakladatelství Naše vojsko. Čte se to docela zajímavě, ale kolikrát mi to příjde takové až moc umělecké. Zkuste si to někde sehnat, levné knihy mají spoustu titulů z druhé světové, za malé peníze :) | |
|
|
Asi nemaj papír nebo barvu | |
|
|
sosák napsal v č. 2573: tiskárna má žial bohu zpoždění, ještě as 2 až 3 týdny "Pro mbbb, a co tvoje nová kniha?,už je na světě ? " |
|
|
|
Pro mbbb, a co tvoje nová kniha?,už je na světě ? | |
|
|
není to sice o 2. sv. v., ale je to zajímavé: dneska dopoledne jsem si byl u Baťů pro boty a prodávaj tam publikaci "Baťa, ze Zlína do světa, příběh Tomáše Bati". Je to brožované, asi 60 stran větší formát, kvalitní papír a příznačná cena - rovných, baťovsky kulatých 99,- co jsem s tím listoval, vypadá to velmi zajímavě! _________________________________ V týdnu mi přišla taky zásilka z Avisu, docela zajímavá je ročenka VHA 2006. Je i ke stažení na jejich stránkách. |
|
|
|
čet.Hrad napsal v č. 2567: Jsi milý jinoch ochotou překypující; i já jsem došel k názoru, že bude lépe svěřit se do cizích rukou a můj přítel z Chebu mi doufám knihu po aukci doveze. Kdyby ne, s důvěrou se obrátím na sosáka (rovněž díky za nabídku). Kolegové, mile jste mne překvapili a staříkovu duši hřejivým slovem potěšili. "já to zkusím přes svůj účet." |
|
|
|
U nás mají Vachka komplet v antikvariátu. Tuším že za 500,-, ale to bych kecal. | |
|
|
Náhodou mám zrovna tendle prví díl a je zroku 1945 | |
|
|
1.díl=Hitlerovo tažení proti Československu.
Teda po přečtení tohoto uvažuju, zda Krojce nebudu sám přehazovat |
|
|
|
Krojc: problém je, že pro možnost účatsi v drtivé většině aukcí musíš být zaregistrován, reps. ověřen, a to trvá cca 14 dní. Pokud chceš něco dražit dej mi vědět co, jakou max částku a já to zkusím přes svůj účet. | |
|
|
egli: skvělé, díky, už se registruji v Aukru. Ty další díly už nepotřebuji. | |
|
|
Krojc napsal v č. 2564: www.aukro.cz/item226113813_nemecka_valka_1_d..."Nemáte náhodou někdo povědomost o prvním dílu?" www.antikvariatpocta.cz/index.php?p=search&a... www.antikvariaty.cz/index.php?action=ShowBoo... www.antikvariaty.cz/index.php?action=ShowBoo... www.google.cz/search?hl=cs&client=firefo... |
|
|
|
Z dovči se mi podařilo dovézt druhý a třetí díl trilogie Německá válka od Emila Vachka - brožované vydání, nákladem fy. V.Neubert a synové, Praha - Smíchov, Kobrova 1040, vydáno v Praze roku 1946. 2. díl má podtitul Válka počne v Praze a 3. díl zase Bleskové války začínají. Nemáte náhodou někdo povědomost o prvním dílu? | |
|
|
Kreon napsal v č. 2562: Vidíš a já slyšel pravý opak, z čeho čerpáš - podotýkám, že jen slyšel . Samože němců bylo v legii hromada, kord po válce . "Nechci nikoho obhajovat, ale co se týče prvního dílu, tak německá jednotka v rámci legie skutečně existovala (zdroje z archivu legie) a podle všeho měla i slušné výsledky. Co se týče druhého dílu, tak tam už asi těžko něco zjistíme. " |
|
|
|
Nechci nikoho obhajovat, ale co se týče prvního dílu, tak německá jednotka v rámci legie skutečně existovala (zdroje z archivu legie) a podle všeho měla i slušné výsledky. Co se týče druhého dílu, tak tam už asi těžko něco zjistíme. | |
|
|
Boj německého útvaru Task Force"G" (jsou šaceni a zbrojeni Strýčkem Samem),na území Vietnamu,zapojení nehlučných kluzáků do průzkumu i do bombardování lehkými pumami,plamenomety a další vychytávky s předešlého dílu. | |
|
|
Očempak druhý díl je? | |
|
|
Už jsem jí přelouskal,výborná beletrie,nad pravdivostí asi netřeba přemýšlet,ale možná se mýlím. | |
|
|
Kreon napsal v č. 2557: To je vážne podľa skutočnosti ? Ak áno, tak to bude riadna pecka... "vyšla Ďábelská garda 2." |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Knihy a časopisy o 2. světové válce a vojenské historii