Konec války v Čechách a na Moravě 1945
|
|
---|---|
čet.Hrad napsal v č. 184: tož ba že jo třeba zbylou municí a pokud si v té hře navolíš neomezené množství munice tak můžeš s jedním Thunderboltem srovnat se zemí celé letiště
"pokud bylo vůbec čím"
čet.Hrad napsal v č. 184: Ano i tak se to dá nazvat "myslíš asi náhradní, že?" |
|
|
|
fusilier napsal v č. 183: myslíš asi náhradní, že?
"sekundární-druhořadý cíl"
fusilier napsal v č. 183: pokud bylo vůbec čím "nebo se na něj zaútočilo po zpáteční cestě. " |
|
|
|
Algernon napsal v č. 182: Já jsem to pochopil takhle: bombardovací nebo bitevní formace letí bombardovat určitý cíl, jelikož má vysokou důležitost je určen jako primární-prvořadý, no a potom určili ještě sekundární-druhořadý cíl, na ktrý se útočilo v případě dejme tomu nenalezení primárního cíle nebo tak, nebo se na něj zaútočilo po zpáteční cestě."Tomu nějak nerozumím" PS: Czert hrál zřejmě letecký simulátor Il 2 Sturmovik Zapomenuté bitvy že? |
|
|
|
Tom napsal v č. 132: sekunarni cil - vedlejsi, pokud z jakehokoliv duvodu nebude hlavni cil dosazitelny (pocasi, silna protiletecka palba etc.) leti se bombardovat vedlejsi (zalozni)."Nerozumím sice přesně termínu "sekundární cíl", " Ale taky neni vylouceno, ze potom co se napadne hlavni cil, se poleti i na sekundarni (primarni cil byl vybombardovan podle planu mensim poctem letounu). |
|
|
|
Rixen napsal v č. 159: S rozbitými jednotkami něco přez milión. Nicméně Mitte zahrnuje vše co zbylo od Drážďan, KV, Slezko, Morava a Rakousko. "Je pravda že německá skupina armád Mitte měla v dubnu 1945 ještě 900 000 mužů?? " |
|
|
|
Nevíte někdo kde byly v okr.Blansko za 2svet.valky zajatecké a pracovní tábory.Když se stavěla Hitlerova dálnice pracovali na ni zajatci. | |
|
|
tincek napsal v č. 157: Myslím, že by požadovaná informace mohla být v některé z místních kronik či dobovém tisku, takže zkusit asi tam. "V okolí Letovic okr. Blansko za 2.svet. valky byl udajně vykolejen vojenský vlak.V kterem roce to asi bylo a asi kde." |
|
|
|
Rixen napsal v č. 159: trošku přitlač - cca 1.200.000 mužů. "Je pravda že německá skupina armád Mitte měla v dubnu 1945 ještě 900 000 mužů??" |
|
|
|
No když jsem si přečetl jak velký byl ten štáb tak jsem na pochybách jestli byl fakt i u nás, spíše to bylo nějaké generálské menší zvíře | |
|
|
www.fronta.cz/fotogalerie/velichovky-kveten-1945 | |
|
|
bobanek napsal v č. 165: jo no ale z křížkem po funuse našli už jen spálený archiv, ale stejně to byl husarský kousek přejet s celou kolonou demarkační čáru...a dojet kolik to bylo vlastně kilasů až tak do vnitrozemí "přijeli Američané" |
|
|
|
Ferdinand Schörner byl zajat Rudou armádou a odsouzen k 50. letům nucených prací. zajímalo by mne kde (samozřejmě že v SSSR, ale to je široký pojem), asi n Sibiři ne? | |
|
|
No napadl mě ještě Heinrici ten byl tak tady ale ten velel armádní skupině a ne skupině armád, jinak Schörner ustupoval přes Hlučínsko (v naší dědině měl prý štáb a částečně se dochoval ten bunkr ve kterém byl) jinak další stopro štáb v Lázních Velichovky... A pak zkoušel navštívit prahu... | |
|
|
Ero napsal v č. 160: Asi tak v okruhu 80 km v okolí Prahy, velitelství bylo ve Velichovkách, kam si pro velitele skupiny Mitte Schörnera přijeli Američané. "že na konci války se nacházela v okolí Prahy" |
|
|
|
Je pravda že německá skupina armád Mitte měla v dubnu 1945 ještě 900 000 mužů?? Dočetl sem se to v učebnici dějepisu, kde to bylo v souvislosti s tím že Němci zamýšleli udělat z čech a zvláště z Prahy pevnost | |
|
|
tincek napsal v č. 157: Tipuju tak rok 1944 nebo 1945. V 45 se takovejhe akcí dělo v Čechách nejvíc "V okolí Letovic okr. Blansko za 2.svet. valky byl udajně vykolejen vojenský vlak.V kterem roce to asi bylo a asi kde." |
|
|
|
V okolí Letovic okr. Blansko za 2.svet. valky byl udajně vykolejen vojenský vlak.V kterem roce to asi bylo a asi kde. | |
|
|
poaman napsal v č. 149: Já jsem napsal pouze toto a to korensponduje s tím co jsem napsal v předešlém příspěvku. Jinak chci dát najevo, že v rozhodujících chvílích se moc neukázal. Tečka. "jak se ho dneska pokoušejí glorifikovat" |
|
|
|
poaman napsal v č. 149: O současné glorifikaci se asi dá těžko hovořit.
"potkal pár zajímavých lidí a ty se vesměs shodli, že Beneš nebyl zas takovým dobrým prezidentem jak se ho dneska pokoušejí glorifikovat"
poaman napsal v č. 149: No, moje babička říkávaĺa, že za války k nim domů chodil poslouchat rozhlas nějaký státní zaměstnanec, jinak předválečný člen Národní obce fašistické - a ten pokaždé, když slyšel mluvit Beneše, vykřikoval: "A já blbec byl v osmatřicátým a předtím taky vždycky proti němu." "Taky jsem se setkal s názorem starších lidí, že mu nemůžou přijít na jméno za třicátejosmej." |
|
|
|
poaman napsal v č. 149: Glorifikovat? Asi žiješ v jiném státě než já (nebo čteš jiný tisk ) "Beneš nebyl zas takovým dobrým prezidentem jak se ho dneska pokoušejí glorifikovat" |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Československo, protektorát
- > Konec války v Čechách a na Moravě 1945