Konec války v Čechách a na Moravě 1945
|
|
---|---|
mujweb.cz/www/tanks/1945.htm | |
|
|
adam-panzermayor napsal v č. 124: Co bombardování za Protektorátu? Jak jsem ti jednou psal zkus se kouknout do Archivu..... "??????????? " |
|
|
|
To Zdeněk: jednotka: Stamm Kompanie Grenadier Ersatz Bataillon 368 přeloženo kmenová rota náhradního granátnického praporu 368 č.2437 je stammroll nummer- osobní číslo vojáka a A je Bluttgruppe neboli krevní skupina |
|
|
|
Glynwed: Rád som pomohol. Zdeněk Latislav: Skús sa obrátiť na jasana z tohto fóra - on sa v týchto známkach dosť vyzná. |
|
|
|
Ke konci války došlo nedaleko od Prahy k střetu něměckých a ruských jednotek na tomto místě jsem včera našel mimo jiné i německou ID známku poradí někdo o koho šlo předem děkuji Latislav. Stamm Kp.Gr.E.B.368 2437 A |
|
|
|
to Hofi: Tak tu knížku už mám objednanou, počítám že do týdne dojde. Už se těším. ještě jednou díky za tip !!! | |
|
|
nevite něco o WW2 na Pardubicku?? | |
|
|
Nebolo času. | |
|
|
Super, díky MOC !!!! Co text, zkouknul jsi to trošku? | |
|
|
Hofi napsal v č. 112: "To bola dosť nová knižka, takže neviem, či by ju už niekde mali. Snáď sa tam ešte zastavím a opíšem si ten názov. Inak bolo tam viacero zaujímavých fotografií, tuším aj nejaký Hetzer." Hetzer aj pekné SU-čko, tuším 100 a ešte Bf-109. Z tej popravy esesákov je tam séria asi štyroch fotiek. |
|
|
|
Glynwed: Volá sa to Poslední rok vákly na Nybursku, bližšie info nájdeš tu: www.kosmas.cz/knihy/126502/Posledni-rok-valk... Medzi tými dostojníkmi 20. SS je možno veliteľ jej 45. granátnického pluku. |
|
|
|
Jakla poznám - mám ho. Toto bola taká menšia knižka. Posnažím sa. | |
|
|
Hmmm...formát A5....nová knížka...to je nějaký podezřelý. Květen 1945 od jakla to být nemohl...když budeš tak hodný, mrkni na to ještě, díky. | |
|
|
To bola dosť nová knižka, takže neviem, či by ju už niekde mali. Snáď sa tam ešte zastavím a opíšem si ten názov. Inak bolo tam viacero zaujímavých fotografií, tuším aj nejaký Hetzer. | |
|
|
to Hofi: Díky za poznámku...teď už ji jen musím sehnat . Škoda že si nepamatuješ alespoň autora, snad bych to sehnal někde v knihovně... | |
|
|
Glynwed napsal v č. 98: Nedávno som si v pražskom kníhkupectve Academia (?) listoval knižku, kde bola séria fotiek z popravy niekoľkých dostojníkov (jeden bol snáď veliteľom pluku lebo práporu) z 20. divízie SS. Žiaľ, nepamatám si názov (formát A5), ale viem, že súvisel s koncom vojny v nejakej časti dnešnej ČR. "Neví někdo nějaké podrobnosti jak skončila 20.SS a 31.SS divize, které kapitulovaly na našem území? (kudy ustupovaly, jak s nimi bylo zacházeno po zajetí, boje s partizány,...?)" |
|
|
|
Cetli ste nekdy knihu Pod kridly je Ostrava ?? Je tam psano jak vykopavali spoustu letadel v okoli Ostravy a Opavy a je to good ! | |
|
|
Možná jste si nevšimli, ale dokud se projednávala otázka "nadzvukové stíhačky ano či ne?" spadl aspoň jeden vojensky letoun za semestr (nebo aspoň upad kanón z vrtulníku). Pak padlo rozhodnutí "Gripeny" a od té doby jsem žádnou havárii nezaregistroval - že by nátlakový prostředek? | |
|
|
BRUNNER napsal v č. 106: Ted je otázkou jestli ty naše nebo vaše . Gripeny maj velkej dolet " U nás už to padá..." |
|
|
|
BRUNNER napsal v č. 104: Na vás taky dojde "Máte nové lietadlá " |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Československo, protektorát
- > Konec války v Čechách a na Moravě 1945