Konec války v Čechách a na Moravě 1945
|
|
---|---|
To Jamamoto .."Já zase znám jednoho důchodce, co má ve své škodě 120 GLS hodiny z Tigra..." Já bych radši tigra s hodinama ze Š120!!! |
|
|
|
Já zase znám jednoho důchodce, co má ve své škodě 120 GLS hodiny z Tigra... | |
|
|
curahee napsal v č. 74: nenebo j..to střílel po válce...věděl kde je i tank,ale ten už tam dávno není..škoda "Netrefil ho tím "pancenfauzem"?" |
|
|
|
Royal napsal v č. 73: Můj děda ti k tomu asi těžko něco řekne..munice je nahouby a zbraně a všechno už zrezivělo...jo a znal člověka který ukrýval tu paradesantní jednotku co je o ní ta knížka Klay Eva volá Londýn... "tvůj dědeček i zakopaný němec mě velmi zajímá, myslíš, že je možné se nějak vyrozumět třeba přes e-mail?" |
|
|
|
babička měla doma v kuchyni cedník dělanej z německý přilby - ale dělanej fabricky, to znamená, že se to muselo po válce dělat ve velkým nedaleko co bydlím je vesnice, kde je/byla textilka. Za války zde dělali křídla z hliníkového plechu a půlka vesnice má dodneška z těch křídel střechy na kůlnách, zakrytý žumpy a tak |
|
|
|
Levant napsal v č. 72: Netrefil ho tím "pancenfauzem"? "ví kde letí zakopaný němec i ze zbraněma...a dokonce sřílel vůl spancenfauzu když byl mladý..." |
|
|
|
to Levant: tvůj dědeček i zakopaný němec mě velmi zajímá, myslíš, že je možné se nějak vyrozumět třeba přes e-mail? | |
|
|
Můj děda má na dvoře zakopano skoro metrák nábojnic...ví kde letí zakopaný němec i ze zbraněma...a dokonce sřílel vůl spancenfauzu když byl mladý...blázen...u nás ve vesnici se to pěkně mÿdlilo... | |
|
|
A u nás běžně používaly německé přilby jako "žufany" na maltu. Dokonce jeden takový mám!! Soused má z hliníkového víka ventilů T34/85 krmítko pro slepice. Sousedka má z motorového krytu na Pz IV (asi???) "dekl" na studnu Vše bez keců. Fotky mám! |
|
|
|
Na naší chalupě (v JČ) jsme měli souseda (budiž mu země lehká), který velmi barbarsky naložil s německou helmou- použil ji jako střechu k budce pro ptáky | |
|
|
zpravy.idnes.cz/domaci.asp?r=domaci&c=A0... | |
|
|
Dolezal napsal v č. 65: Jamamoto, byl bys tak hodný a poslal mi tu fotografii třebe na e-mail,díky moc "Jo jo, fotečku toho TII mám. Dokonce se u něj fotí jiný fotograf se stativem. Bohužel neznám přesnou lokaci" |
|
|
|
xfish5 napsal v č. 62: Kéž by... "Dolezal: A to tam jěště stojí? " |
|
|
|
Dolezal(65):Radši!!! | |
|
|
To Lavočkin Jo jo, fotečku toho TII mám. Dokonce se u něj fotí jiný fotograf se stativem. Bohužel neznám přesnou lokaci |
|
|
|
To xfish5 Dolezal: A to tam jěště stojí? Jo!!! Dojeď se podívat!!! Včera jsem v tom Kingtigerovi jezdil. Pak došel fuel tak jsem si zakalil v Panteru (ale má poškozenou věž) takže se blbě střílí z kanonu na projíždějící auta. Jinak ty Su 76 jedou pouze některá!! Jinak kovošrot je cca 1,5km (těžké železo 4Kč/kg), ale TII si odevzdám JÁ!! |
|
|
|
xfish5(62): Já ti vidím až do žaludku, určitě ho chceš naložit na dvoukolák a odvézt do sběru.... No byl by to asi slušnej vejvar.... |
|
|
|
Dolezal: A to tam jěště stojí? | |
|
|
Jěště mám dojem,že poblíž Brna byl nalezen opuštěný Tiger II. | |
|
|
Zkuste napsat kde ve vašem okolí (nebo i jinde) stály podobně opuštěné vraky. Doplněk: Moravský Žižkov: 2X 150mm SfH (i s municí) (zanecháno 14.4.45) Hrušky : SdKfz 7(10) s Flakem zničený cca 5.4.45 náletem ---------------------------------------------- -------------------- Lanžhot: Tiger II (2ks) Su 152 (?) z torza podvozku není znát typ Su 76 (5-6ks) Pz IV J (Rumunský) ---------------------------------------------- -------- |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Československo, protektorát
- > Konec války v Čechách a na Moravě 1945