Vztahy Spojenců a SSSR po vítězství v Evropě, poválečný vývoj
|
|
---|---|
Jak uz jsem napsal vedle, nikdy nevis, co komous ma a nama, co ti prizna.. | |
|
|
Dík Algy, já si ani neuvědomil, že to je v těžkých bombardérech... Tak MiG-3 byl na konci války naprosto zastaralý, i kdyby byl...ale byly zde např. např. MiG I-222, 224, 225 a další. Např. I-225 měl rychlost 725 km/h v 10 km...stroje byly de fakto připraveny do výroby pod označením MiG-7, pokud by byly třeba... |
|
|
|
Tak to budu muset promyslet. Ja planuji jeste sraz s Algernonem, a ten by mel prednost, kdybych urval cas... | |
|
|
Já čas mám, akorát v týdnu se odmítám večer přepravovat autem, jelikož parkovacích míst je tu jak šafránu. MHD odmítám používat z principu. Takže pondělí až čtvrtek je nutné, aby šla hora k Mohammedovi... V pátek není problém, všichni jezdí kamsi, takže parkovacích míst je habaděj... P.S. Přiveďte s sebou Zimu, potřebuju vyzkoušet nový obušek |
|
|
|
Co takhle zítra večer? Pátek-sobota-něděle nemůžu. Mimochodem tady v Plzni sídlí ještě Stc | |
|
|
Co takhle pátek, časově někdy odpoledne? Pokud se na to někdo z nás impulzivně z hodiny na hodinu nevys..e | |
|
|
No jasne, akce R, rekne se a jde se...:D | |
|
|
Já jsem spíš na impulzivní akce z hodiny na hodinu než na ty plánovaný :)). | |
|
|
Mně je to vcelku jedno, čas mívám většinu odpolední, na příští víkendy taky nic moc neplánuju (na to ale bacha, protože nikdy nic neplánuju ). Co kdyby se sem vyjádřil Mr. Hartmann, jak je na tom s časem? | |
|
|
DuGalle: Spise na autobus. Vlakem je to drazsi, delsi a nepohodlnejsi... A kdyby jsi si to tak predstavoval. Ze by vsechny tri mouchy sedly na lep ve stejnou chvili...:D | |
|
|
Sedni na vlak a máš dvě mouchy jednou ranou. Když se to domluví i s Hartmannem, můžou to být mouchy tři... | |
|
|
Naposledy pred rokem a pul... | |
|
|
Máš někdy cestu do hlavního města piva? | |
|
|
DuGalle: Tak to se nejak domluvime, ze bych si ji od tebe prevzal...:) | |
|
|
Maďarsko 45 je geniální příklad. Nikoliv ovšem sovětských schopností ale německé neschopnosti. Takovým způsobem nasadit techniku se snad nepovedlo ani čabajkám... Mimochodem už tu mám tu kazetu Von Pearl Harbour bis Okinawa... |
|
|
|
to Dzin: Souhlas, také ji dočítám. | |
|
|
Jsi si tim tak jisty? Co takhle Balaton 45? | |
|
|
Beda: Tak ti odpovim...:) A abych udelal radost jednomu zdejsimu prispivateli, tak neco cerpam napr. z knihy 1. CS samostatna tankova brigada v SSSR, coz je opravdu prvotridni kniha! ;) | |
|
|
Důležité je, že pokavaď tu přesilu bolšáci neměli, dopadali velice špatně. Bez ohledu na to, kolika Pantherům rupla při ústupu převodovka a kolika potom při pokusu o jejich odtažení... | |
|
|
DuGalle: No prave, pomery v tankovych bitvach. Nemci radi uverejnovali prime ztraty, ale ponek mene uz se chlubili s neprimimi. Musis proste brat uplne vsechny ztraty. Treba i PR Bake ma pomer ztrat menci nez 2 ku 1 ve svuj prospech za dobu trvani sveho nasazeni... |
- Home
- > Diskuzní forum
- > WWII všeobecně
- > Vztahy Spojenců a SSSR po vítězství v Evropě, poválečný vývoj