Pevnosti a opevnění
|
|
---|---|
znám. ale díky. | |
|
|
Fuky napsal v č. 294: Sice nechceš odkazy, ale tyhle tedy znáš?"Nemám namysli internetové odkazy." liniastalina.narod.ru/str/main.htm stalin-line.by.com |
|
|
|
Pánové, nemá někdo nějaké podrobné informace (studie, články...), vztahující se k problematice opevnění SSSR, především Stalinovy linie? Děkuji. Nemám namysli internetové odkazy. | |
|
|
To může být prakticky cokoli, já bych ale řekl, že jde o Německo. Ale je to jen domněnka. Zvláštní tam jsou ty zvony. O naše opevnění samozřejmě nejde, ten sběratel007 neprodává první pohlednici pod blbým určením. | |
|
|
mbbb napsal v č. 291: No výborně, tak které to jsou? vše je pořízeno z jedoucího vlaku. "taky to nejsou" |
|
|
|
čet.Hrad napsal v č. 290: taky to nejsou "čs. bunkry nepoznávám " |
|
|
|
Pánové, v popiscích je sice udáno "Sudety", ale já v tom čs. bunkry nepoznávám (teda že bych byl slepy?) aukro.cz/item251902368_bunkr_se_zatarasy_sud... aukro.cz/item251903184_bunkr_se_zatarasy_sud... aukro.cz/item251905833_bunkr_se_zatarasy_sud... |
|
|
|
Pár odkazů: www.fortifikace.net/ii_sv_v_bojove_kochbunke... www.krawa.info/Ex-Feld/Koch-Bunker/koch-bunk... forum.axishistory.com/viewtopic.php?p=839643 |
|
|
|
Já jsem to asi nějak přehlédl, ale to koukám, ony Kochbunkry u nás nejsou moc běžné, respektive je to první případ na protektorátním území, o kterém slyším. Byly stavěny hlavně v Polsku, taky na slovensko-polském pomezí, ale o Kochbunkrech ve Valmezu slyším poprvé. Já abych se přiznal nejsem rozhodně odborníkem přes německé bojové objekty, takže pokud někdo ví ohledně Kb. na čs. území více, nechám se rád poučit. Jinak co se konstrukce týče, pokud je mi známo, je to narychlo vymyšlený prefabrikovaný válec, jestli byl armovaný a jak hustě netuším, výška stavby nějaké dva metry a osádka, řekl bych, jedna osoba. Čím se z toho mělo střílet netuším - asi samopaly. Pokud má o téhle krabici někdo podrobnější informace, uvítám je. |
|
|
|
Mohli by pánové přes beton napsat několik řádků o tomto: www.fronta.cz/fotogalerie/kochbunkry-valassk... Prosím, za nás nevzdělané... |
|
|
|
Dík! | |
|
|
tarponau napsal v č. 284: www.fronta.cz/dotaz/nacisticke-budovy-v-berl... "Ahoj! Mohli byste mi prosim poradit ? Chystam se na sluzebku do Berlina a rad bych tam videl nejake pamatky z doby 2. valky. Snad muj dotaz neni uplne mimo misu." |
|
|
|
Ahoj! Mohli byste mi prosim poradit ? Chystam se na sluzebku do Berlina a rad bych tam videl nejake pamatky z doby 2. valky. Snad muj dotaz neni uplne mimo misu. | |
|
|
karaya1 napsal v č. 282: to nebylo nic k pobavení ale návrh na výplň tvého volného času, buď rád, že ti to takhle "pofackujeme" a ty jen makáš "Pánové, už dlouho jsem se tak dobře nepobavil." |
|
|
|
Pánové, už dlouho jsem se tak dobře nepobavil. | |
|
|
čet.Hrad napsal v č. 280: tak to je jednoduché, milý karaya si najde čas a přeloží komplet celý dokument do češtiny a pověsí na net:o)) "A kdo německy neumí... Inu, tomu to karaya1 pomůže přeložit" |
|
|
|
karaya1 napsal v č. 279: "A kdo německy nerozumí... Inu, je tam spousta obrázků a fotek. " A kdo německy neumí... Inu, tomu to karaya1 pomůže přeložit. |
|
|
|
Pánové, kdo rozumíte německy, nenechte si ujít tuto práci: www.ub.uni-duesseldorf.de/home/etexte/diss/d... (pozor, má to 157 MB...). Pojednává dosti komplexně (práce má přes 900 stran) o německém opevnění v severní a západní Evropě. A kdo německy nerozumí... Inu, je tam spousta obrázků a fotek. |
|
|
|
Ondraha napsal v č. 271: A tou střílnou by tahaly dovnitř i Hotchisse? "Chci se zeptat zda pevnůstka typu FW3/28 Drum , která byla stavěna na "Ironsideově linii", měla vchod, nebo zda se do ní vstupovalo střílnou pro Hotchkisse?" www.pillbox-study-group.org.uk/type28page.htm s134542708.websitehome.co.uk/pillboxes/html/... |
|
|
|
Pánové, podívejte se, co udělali z vídeňského Flakturmu (konkrétně L-Turm v Stiftskaserne) - lezecké centrum... www.oeav-events.at/flakturm/ |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Opevnění, stavby
- > Pevnosti a opevnění