Modelářství - figurky, technika, RC
|
|
---|---|
To Samotaar: Avia BH.21 v roce 1938 jistě už ve výzbroji nebyla, ale myslel jsem, že se Tvůj obor zájmu zabývá širším úsekem předválečného období, tedy řekněme už od roku 1918 ![]() ![]() E-39 za 220 Kč? Dobrý úlovek!! ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
Pdívej se na www.forteg.cz/ do sekce modely |
|
|
Pokud máte někdo ještě neslepený model něčeho, co měla naše armáda v roce 1938 dejte mi prosím vědět. třeba věci od RVHP !!! | |
|
|
Erskine: Jo a pokud vím tak Avia BH.21 v našem letectvu v roce 1938 již nebyla ! Ale teď se mi povedlo sehnat asi za 220 korun PRAGA E-39 !!! SUPER !!! | |
|
|
to Wittmann - pokial ma pamat neklame - skus Dragonackych "Red Devils" v Arnheme - su z tych starsich,ale daju sa este zohnat | |
|
|
Lidi jenom taková malá otázečka.Nevíte,kde bych mohl sehnat plastiky (1:35) vojáků 1.britské výsadkové divize.Předem děkuji. | |
|
|
![]() |
ROMMEL: samek má docela dobrý věci až na to, že se musí brousit a upravovat. Porovnej si hlavně tvar zvonů a tvaru betonu kolem nich (mám zatím K-Ba-S 22a + 24 a někdy neodpovídají ani tloušťky zdí![]() |
|
|
Samotaar:Mrkni po opevnění od SAMEK models,za poměrně ucházejcí cenu docela dobrý věci,ale připadne mi že vz.36 a.37 ma předražený..kus sádry,posyp,a PU mřížový vratka:O(Jinak vchodový objekty to je nádhera!:o))) | |
|
|
To Samotaar: Ještě bys tam měl přidat Letov Š-328, Bloch MB200, Avia BH.21 (KoPro), z techniky pak třeba ještě LT vz.38 (patrně Italeri) a mnoho dalších kousků... ![]() |
|
|
|
Já si děklám sbírku modelů naší předválečné techniky, to byste nevěřily, co je to za problém to shánět !!! Zatím se můžu pochlubit ( :) ) Avia B-534 Letov S-16 Avia B-35 Aero A-100 (vše od KOPRO v 1:72) Tupolev SB-2 (od MPM dokonce i s českejma obtiskama, 1:72) LT vz.35 (od CMK 1:35) a opevnění ov Interwingu v různejch měřítkách Kdybyste věděli o něčem dalším, dejte mi vědět |
|
|
|
Zhanam nejake info a podklady o M8 Greyhound - chcem ho dat do dioramy spolu s Dragonackymi SS z Arden 1944, viem mi niekto poradit?? | |
|
|
![]() |
Mato:Hej bratia česi, to aj u vás sú modeli také drahé? Za schwimmwagena(tamiya)a kováky(eduard) som zacvakal niečo cez 1000sk. |
|
|
To Kelby: Pokud bys ji nesehnal v Myslíkovce u MPM, mrkni o pár ulic níže do Opatovické v prodejně Bílek, tam se vyskytuje taktéž ![]() ![]() Jinak jsem úspěšně završil stavbu jednoho poválečného krasavce, M41 Walker Bulldogu v novozélandském markingu a pětibarevné kamufláži. Prohrabal jsem svá HPM, ale žel jsem ten článek o Valentinech v Africe nenašel, patrně jest v některém z čísel, které si půjčil kámoš ke kopírování ![]() |
|
|
|
Erskine:Doufám, že ji v Myslíkový budou mít ještě za týden. Dřív se do Prahy nedostanu. M 8 od Tamiye mám taky postavenou. Je to nádhernej stroj. Před dvěma lety jsem měl možnost se v něm povozit v Normandii. Bohužel tu M20 jsem koupil od Italerky a není tak precizní jako Tamiya. |
|
|
|
To Kelby : Matilda od Tamiyi je stále k dispozici v obchodech MPM za cca 560 Kč. Viděl jsem ji včera v Myslíkově ulici v Praze. M20 nevlastním, mám její sestřičku M8, kterou Britové používali ještě v Korejské válce. Ten Cromwell se staví téměř "sám", je to velmi příjemná stavba ![]() ![]() Na to HPM se přes weekend podívám a napíšu Ti kde to najdeš (teda pokud už mě mezitím někdo nepředběhne ) ![]() |
|
|
|
Erskine. Dík. Tamiyáckou Matildu jsem ještě v krámě nepotkal. Škoda - asi bych po ní skočil:)) Já stavím pouze 1/35, ale donedávna jsem dělal jen kolová vozidla, nebo polopásy. Na těžkou techniku jsem si troufl zatím jen ve třech případech: Sherman M4A1(Ta), T34/85 (TA) a Panther (Dr). Teď stavím šestikolku US M20 a potom se chci vrhnout na Cromwella a Valenina. Poraďte mi někdo číslo toho HPM, s článkem o čs. Valentinech v Africe. Dík |
|
|
|
To Kelby: Matildu v pětatřicetině vyrábí Tamiya, je to sice letitý model, ale stále velmi pěkný. Valentine od Maquette vlastním taktéž, tato firma vyrábí na tomtéž podvozku i Bishop a Valentine Mk.XI a dokonce se má objevit i Archer, na ten se moc těším ![]() ![]() ![]() Ty Valentiny od Tobrúku by měly být skutečně dva, jak píše Ondík. Já mám v "našem" markingu zatím jen Stuart Mk.VI od Dunkirku. Srdečně zdravím!! ![]() |
|
|
|
Erskine: Píšeš,že máš postavenou Matildu. V jakém měřítku? Dělá ji někdo v pětatřicetině? | |
|
|
![]() |
O Valentině čs. vojáků u Tobruku byl taky článek v HPM, ale je to už několik let. Pokud si vzpomínám, tak to byly dva kusy. |
|
|
to Erskine: Díky moc. HPM s kamuflážemi Matild mám doma. Právě tam je zmínka i o Valentine. Mám taky jen jednu fotečku Valentine v téhle kamufláži - asi stejnou jako ty. Možná ani jiné foto tohoto stroje neexistuje. Leží mi doma krabice s Valentine od Maquette a přemýšlím jak ho postavit. Kdysi dávno jsem četl článek o tom, že pár kusů měli naši u Tobruku, díky šikovnosti našich mechaniků. Ale už nevím v jakém časopisu to bylo. Nemáš nějaké informace? |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Modelářství, muzea
- > Modelářství - figurky, technika, RC