Výroky slavných osobností
|
|
---|---|
On Monty byl tak trochu namyšlený. Souhlasím s Ikem | |
|
|
Montgomery o Eisenhowerovi: "Dobrý chlap, špatný voják." Eisenhower o Montgomerym: "Dokážu jednat s kýmkoli kromě toho parchanta." |
|
|
|
„Války se nevyhrávají evakuacemi!“ Churchillové slová potom čo po operácii Dynamo britské noviny priniesli správy o "Dunkirkskom zázraku" |
|
|
|
Polský stát odmítl pokojné řešení našich problémů, které jsem si přál, a sáhnul ke zbraním
Začátek projevu Adolfa Hitlera 1.9.1939 k Wehrmachtu. |
|
|
|
"Gratuluji našim soudruhům z Československa k úspěchu a s radostí musím dodat, že i Finsko je na československé cestě." Marta Kuusinenová, předsedkyně finských komunistů Slavný výrok, který měl svoji autorku strašit až do konce života. Stěží bychom našli nějaký dokonalejší příklad situace, kdy jediná věta zafungovala jako dokonalá politická sebevražda nejen nluvčí samotné, ale i celé její strany. Finská vláda zareagovala okamžitě - zrušila propuštění vojáků základní služby, které se mělo konat den poté, uspíšila nové odvody a uvedla do stavu nejvyšší pohotovosti své policejní i armádní síly. V noci pak provedla sérii razií, při nichž prohledala prakticky všechny významné kluby, dceřinné spolky a sekretariáty komunistické strany, zabavila tiskoviny a zbraně a pozatýkala desítky vedoucích kádrů. Tyto sice musela den nato po protestech a pohrůžkách SSSR propustit, ale už bylo pozdě. Nejenže komunistická strana přišla o podstatnou část svého arzenálu (čímž jí bylo znemožněno vytvořit lidové milice), ale navíc byla z politického hlediska deklasována svými vlastními tajnými materiály, které finské úřady předaly tisku. Na veřejnost se dostaly výroky stranických špiček o tom, že Finský stát je pomíjivý a umělý útvar, seznamy lidí, které plánovali komunisté v případě puče pozatýkat, jejich plán na boj proti církvi a další skvosty. Následkem toho ztratila komunistická strana v následujících volbách více než polovinu svých mandátů a ocitla se v naprosté izolaci. Navíc přišla o prakticky všechny své již tak nečetné "trójské koně" v armádě i policii, Někteří byli promptně odstraněni, jiní zase vykopnuti směrem nahoru do nanejvýš čestných a zodpovědných (a z hlediska bezpečnosti státu naprosto bezvýznamných) funkcí. |
|
|
|
Tak proto Ale docela mě překvapilo, co dělal Ike při vylodění v Normandii. Četl si knížku | |
|
|
Strohost,pravdy. | |
|
|
curahee napsal v č. 233:
"Pěknej citát..."
Ondra US napsal v č. 234: A co se vám na něm tolik líbí ?? "Po dlouhé době pěknej citát" |
|
|
|
Fuj:Pěknej citát... | |
|
|
Dnes v noci zemře mnoho mužů. Měli bychom se za ně pomodlit. 5. červen 1944, Brit Wallace po spatření letadel směřujích k Francii. |
|
|
|
,,Hitler mne jmenoval polním maršálem"..,,Byl bych daleko raději,kdyby mi dal další divizi" Erwin Rommel |
|
|
|
Mňa doráža Pattonov výrok, ktorý sa dostavil potom čo dal Ike zelenú operácii Market Garden: „Byl by lepším prezidentem, než generálem.“ |
|
|
|
Tak nič... | |
|
|
Ad moje (205, 206, 208, 211 a 217): Nebolo mojím záujmom nikoho zosmiešňovať. Proste sa len snažím zistiť, či ide o skutočný výrok, alebo len o nejakú tradovanú legendu, pretože ma to veľmi zaujalo. Takže david gore ešte raz Ťa pekne prosím, či by si nemohol uviesť svoj zdroj. Vopred ďakujem. Prosím ostatných, aby si ušetrili tie ironické poznámky. Vďaka. |
|
|
|
"Pólo a války nevyhrávají gentlemani." gen. L. K. Truscott |
|
|
|
"Předpokládejme, že přijdete o ruku nebo vám ustřelí ucho nebo třeba kus nosu a vy si myslíte, že byste měli jít dozadu a nechat se ošetřit. Pokud vás při tom spatřím, bude to vaše poslední zatracená procházka v životě." G. S. Patton před operací TORCH |
|
|
|
David nějak nereaguje, i mě neodpovídá | |
|
|
Vše je zajímavé,ale p.Gore se ještě nevyjádřil. | |
|
|
To nepopírám, na druhou stranu se to klidně mohlo přihodit. Při té sběratelské horečce.... | |
|
|
Honza napsal v č. 214: Třeba je to opravdu vtip, jen je už tak známý a omílaný dokola, že už je brán jako fakt "Četl jsem to v jedný knížce výroků, uvízlo mi to v paměti. Máti mi to potvrdila, traduje se to od války." |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Osobnosti
- > Výroky slavných osobností