Francouzská armáda
|
|
---|---|
Mne najväčšia známa webová databáza francúzskych a Francúzmi používaných tankov,samohybiek a pod. : www.chars-francais.net/images/archives/ | |
|
|
Honza napsal v č. 29: Mně spíše T-54
"Trochu věží připomíná T-34."
Honza napsal v č. 29: Tipoval bych že ano, bohužel k tomuto tanku mám jenom pár fotek, žádný popis. Ale ta věžička je docela asymetricky takže to vypadá, že v druhé polovině věže mohl přebývat další žabožrout... "Ta věžička na věži s kulometem měla být velitelská?" |
|
|
|
No ale na kolika tancích byly umístěna? Jde taky o jejich nevhodné umístění... | |
|
|
to Honza: Francouzká 47ka nebyla ve své době nijak špatná, apokud vím v roce 1940 stačila spolehlivě na jakýkoli německý tank. | |
|
|
Du Galle: tak jsem se mrknul a je to zajímavý, Trochu věží připomíná T-34. Šlo mi hlavně o to, jestli někdo ve Francii vyslyšel volání po odstranění jedné z největších nevýhod jejich tanků, tedy jednomístné věže a málo účinného kanonu. Ta věžička na věži s kulometem měla být velitelská? | |
|
|
Ještě by se mohlo uvést boje mezi Francouzi a Japonci v Indočíně (než došlo k dohodě mezi Vichi a Tokiem) a regulerní válka mezi Francouzi a Thajskem, ve které Thajsko utrpělo porážku od trojnásobně slabších francouzských sil a ukončila ji až politická intervence thajských spojenců, Japonců (samozřejmě v prospěch Thajska). | |
|
|
Třeba G-1, což byl sice jenom projekt, ale letmý pohled na jeho tvarování říká dost... | |
|
|
Otázka pro technikáře: Měli Frantíci v prototypu nějaký novější tank (nástupce Somuy 35 s lepší věží nebo tak něco)? | |
|
|
V Africe se vedly boje o kolonie mezi vichysty a FFF. | |
|
|
V Severnej Afrike bojovali Frantíci v Maroku a v Alžírsku proti americkým jednotkám, avšak 11. novembra 1942 sa pridali na ich stranu. Hlavným dôvodom ich rozhodnutia bolo nemecké obsadenie neokupovanej južnej časti Francúzska. | |
|
|
Na Madagaskaru proti Britum | |
|
|
Milo napsal v č. 13: V Palestině a Sýrii proti Britům a FFF. "V severnej Afrike proti Američanom." |
|
|
|
to Honza: jednalo se o kanón vz.1897 ráže 75mm(mírně modernizovaný ve třicatých letech), houfnice Schneider ráže 155mm. Dále fr.armáda disponovala 105mm kanónem Schneider. | |
|
|
Luksa: pokud vím měli Frantíci houfnice ráže 75 a 155mm. Odborníci na pozemní vojsko mě jistě doplní. | |
|
|
Nevíte někdo jaké měla Francie typy děl? | |
|
|
Brano: No D-520 se celkem vyrovnaly Bf-109E(a s jakým motorem!), VG -33-39 byly super, bohužel je shodil nedostatek materiálu, který měl naopak zajistit nedeficitnost. | |
|
|
Vždy sa mi francúzske lietadielka páčili...pestrosť typov je neskutočná...kvalita bola viac než slušná.Rozvinutie prác na VG.33-VG.39 by bolo veľmi zaujímavé. | |
|
|
V severnej Afrike proti Američanom. | |
|
|
Honza: A Vichistická armáda někde bojovala ? (bohužel tato oblast je mi velice neznámá). Jinak díky za ty počty. | |
|
|
Jak je ta stranka zjednodušene? |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Západní fronta
- > Francouzská armáda