Vojenská muzea, památníky, výstavy, akce
|
|
---|---|
Ty z vás, kteří jsou z regionu, zvu do Památníku II. světové války v Hrabyni u Opavy na muzejní noc s komentovanými prohlídkami (1. 6.) a přednášku o Heydrichovi a Heydrichiádě (10. 6.). | |
|
|
zpravy.idnes.cz/koncentracni-tabor-v-praze-d... Na Karlově náměstí bude od neděle otevřena symbolická napodobenina KT Mauthausen, která si za cíl vzala připomenout oběti druhé heydrichiády. Vypadá to zajímavě, určitě se zajdu podívat. |
|
|
|
Tak jsme včera se sedmiletou dcerou absolvovali program na Helicopter Air Show na letišti v Pardubicích. Vůbec není špatné shlédnout letecký den, kdy ve vzduchu připomíná vojenská éra jen Delfín s civilní imatrikulací, cvičné L-410, Z-142 a W-3A služby SAR. Vidět ve vzduchu skupinu deseti vrtulníků je u nás hodně neobvyklé. Pokud si vzpomínám, naposled jsem viděl něco podobného ve 12 letech, když v Hoškovicích u Mnichova Hradiště cvičil ruský vrtulníkový pluk s Mi-24 |
|
|
|
Pozvánka na akci NTM: Přiložené soubory jsou přístupné po přihlášení
|
|
|
|
auto.aktualne.centrum.cz/clanek.phtml?id=742386
Aerovku Edvarda Beneše má nově pražské technické muzeum
Místo bílé má černou střechu a uvnitř jsou jiné přední sedačky. Jinak černý automobil Aero 50 HP, který je čerstvým exponátem v dopravní hale Národního technického muzea v Praze na Letné, vypadá naprosto stejně jako na černobílých, poněkud zašlých fotografiích, pocházejících z druhé světové války. Dokonce má stále stejnou registrační značku. |
|
|
|
zpravy.idnes.cz/cesko-si-pripomene-ctyri-let... Chválím a za mě jednoznačně palec nahoru! |
|
|
|
Něco k novějším událostem na Blízkém východě, resp. některým jejich dopadům. www.cwgc.org/news-events/latest-cemetery-inf... www.bbc.co.uk/news/uk-17244211 (Namísto překladu: www.novinky.cz/zahranicni/svet/260863-islams... ) |
|
|
|
Chtěl jsem se zeptat, nemáte nějaké tipy na zajímavá vojenská muzea v Indii, Pákistánu, Tádžikistánu nebo Íránu? Nějak se mi nedaří se progůglit k jiným než "základním". Předem děkuji! | |
|
|
Na pátek (28. 10.) a sobotu (29. 10.) – pro Vás muzea čs. opevnění – dělostřelecká tvrz Bouda a Vysoký kámen společně připravila mimo běžných prohlídkových okruhů také Výroční nadstandardní prohlídku. Její začátek je situován do tvrze Bouda se vstupem v pátek i sobotu v 10.30. Podrobnosti boudamuseum.com/Muzea_pripom_1.php | |
|
|
Tak především má otevřeno naše "minimuzeum" lehkého opevnění v Ústí nad Labem - Hostovicích v pátek 28. a sobotu 29. října od 10 do 16 hodin. www.lo36.cz | |
|
|
Prosil bych všechny, kterým je známo o zajímavých akcích na svátek 28.10., aby se o ně podělili. Díky |
|
|
|
aktualne.centrum.cz/zahranici/evropa/fotogal...
Drážďany otevírají po rekonstrukci vojenské muzeum.
|
|
|
|
Zdar, nevíte někdo o museu tanků z 2.sv v okolí Dubrovníku?? Mám z doslechu, že je někde louka s technikou zanechanou z bojů. Dík za info tom148. | |
|
|
www.acr.army.cz/informacni-servis/bahna/den-... Bahna 2011. |
|
|
|
čet.Hrad napsal v č. 482: Martine, prosim prosim ,já budu od čtvrtka (zítra) v Rakousku a dostanu se do Lešan bůhvíkdy. Takže pokud pojedeš, udělej mi pár snímků krasavce LT-35 a kdyby tam byl náhodou Francev, pozdravuj ho ode mne. Až to uvidím na vlastní bulvy, tak mi asi vypadnou . Díky předem "21. května Ženijní den v Lešanech " |
|
|
|
LT-35 je konečně v Lešanech. Už se na tu parádu těším . | |
|
|
Jakpak asi dopadne bunkr u Novosedel? Taky ho dají do muzea, nebo bude zachován pro budoucí generace archeologů, kteří ho někdy za tisíc let vyhrabou? | |
|
|
www.ct24.cz/domaci/124115-mostecky-bunkr-zac... | |
|
|
A vůbec pánové, po zmínce o Aviatické pouti (www.fronta.cz/forum.php?tema=325) se ptám, kdo kam letos plánuje jet na akce? 21. května Ženijní den v Lešanech 4. června Aviatická pouť zatím mám obě akce v hledáčku, tak doufám, že se tam s někým z vás potkám A mimo Pařížské airshow na konci června se nejvíce těším na letecký den do polské Radomi na konci srpna, přidá se někdo? |
|
|
|
Tom napsal v č. 480: S tím samozřejmě počítám, i když bych rád sepsal i něco na stránky HaVu (ať z toho taky něco mám )."Uděláš, doufám, galerii " Mimochodem, zapomněl jsem na to, co mě vevnitř naprosto rozsekalo: jakýsi turecký prof. Dr. pro muzeum vytvořil odhadem tři až čtyři sta plastikových modelů, hotové modelářské sedmé nebe. Vitríny jsou rozděleny mezi expozice a na závěr je jedna velká odhadem se dvěma sty padesáti kusy. Je tam toho šílená spousta - třeba i takové kousky jako SM.55X, případně macci typu He 111Z, B-36, B-52 nebo Me 321 |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Modelářství, muzea
- > Vojenská muzea, památníky, výstavy, akce