Jak by to vypadalo, kdybychom se nepodřídili mnichovskému diktátu?
|
|
---|---|
....a dopadli jako neutralni Norsko, Dansko, Nizozemi, Belgie a Lucembursko | |
|
|
No kdybyste se nepodřídili, zůstali byste neutrální jako Turecko a Portugalsko. | |
|
|
Možná by dnes nevysílali Ženu za pultem. | |
|
|
Tento plán se používal v míru, nevím jak by se při napadení stěhovala např. Škodovka na Slovensko. Tento plán počítal s výstavbou továren na Slov. již v míru (vznikalo hodně zbrojovek v údolí Váhu). | |
|
|
Byl plán na postupné přestěhování vojenského průmysluna slovensko, dál od frontové linie. | |
|
|
To záleží na tom, jestli by Hitler zaútočil hned po Mnichovu. O B-35 toho moc nevím. První kusy tanků (obou typů) měly být dodávány na jaře 1939. Ale silně pochybuji o tom, že pokud by konflikt vypukl (je jedno kdy) nestačili bysme doplňovat ztráty, natož vyrábět nové jednotky. Také by se asi těžko vyrábělo za nepřátelského bombardování a neustálého schovávání v krytech. | |
|
|
Zajímalo by mě, jestli by v případném konfliktu se stihly do naší armády dodat LT-38 a další moderní zbraně co byly ve fázi prototypu. Např.: letadlo Avia B-35 (135) či střední tank ST-39 | |
|
|
Přečtěte si záží 1938 od johna | |
|
|
Proč si to myslíš? Existuje pro to někde jediný důkaz? | |
|
|
Já si myslím, že Rumuni by nám pomohli, pokud by na nás Maďaři zautočili. | |
|
|
Kazdopadne by vazali urcite bojove svazky z cs. armady a to by moc prijemne nebylo! no, ale co muzu rict, tak urcite z Male dohody strach nemeli, protoze ta uz byla uplne v rausu. Neexistovala, leda tak na papiru! kazda z dohodovych zemi mela v te dobe vetsi ci mensi problemy, takze je osud CSR moc nepalil! | |
|
|
Maďaři by se určitě neodhodlali zaútočit, dokud by nebylo jasné vítězství Německa, pak by se teprve snažili urvat co nejvíc pro sebe. Je tu také otázka kudy by Maďaři zaútočili- pochybuji, že by bez problému prošli i slabým opevněním na Slovensku (a určitě dosti urputně hájeným vzhedem k důležitosti Slovenska jako poslednímu útočišti) | |
|
|
Ale já nemyslel jestli jsme se s madary měli či neměli v lásce. Mě šlo o to, jestli by si to maďarská armáda troufla, na sebe vázat nejméně dva silnější státy | |
|
|
Doporučuji (zvláště Samotaarovi) přečíst si knihu:"Češi pod německým protektorátem". Autor: Detlef Brandes Tam najdeš odpověďi třeba i na otázku česko - maďarských vztahů před válkou. |
|
|
|
Co myslíte, šlo by na nás i Madarsko ? Pokud ano, podepsalo by si tím rozsudek smrti, protože by na něj vyrazilo krom československé armády i rumuni !!! A třeba i Rusáci !!! Přečtěte si od Johna záží 1938, 2.díl ! | |
|
|
OK, jake cile trefit jsi mel na mysli - na to jsem se ptal, v poradku. mas pravdu, v tom Narviku se jednalo skutecne o nemecke lode potopene Royal Navy. | |
|
|
,,netrefit mesto a netrefit lod je mysim docela rozdil" netrefit nemyslím v případě koercových náletů (netref se z metru do stodoly ale bomb. komunikací, opevnění, kasárna, atd. | |
|
|
Myslím tím lodě v přístavech (i když ve fjordech to nemají lehké ani letadla). Narvik, Donald MacInytre- loď Bittern byla celý den vystavena útokům letadel a teprve až v 17 hod ji zasáhla první bomba (a rychle ji potopila) No a třeba potopené lodi v Narviku jsou potopené brit. loděmi. |
|
|
|
to cet. Hrad - netrefit mesto a netrefit lod je mysim docela rozdil (nevim jestli pochybujes uspesnosti zasahu mest nebo vojenskych cilu). Mimochodem, par potopenych lodi jsem v Narviku videl, ale byly vestinou nemecke . | |
|
|
No jasně, máš pravdu s civilisty. Při bombardování hodně pochybuji o úspěšnosti zásahů, v 38 nebyli ani trochu tak dobří jako ve Francii a zvláště v Rusku. V knize Narvik je popsáno kolik náletů na britské lodi vykonali a jakou měli přesnost (Stuky) |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Československo, protektorát
- > Jak by to vypadalo, kdybychom se nepodřídili mnichovsk...