Jak by to vypadalo, kdybychom se nepodřídili mnichovskému diktátu?
|
|
---|---|
Glynwed napsal v č. 80: otázka je pokud by k tomu vůbec došlo, když by Německo utrpělo na nás takové ztráty (myslím i v potencionálním průmyslu a prac. silách) "muži, kteří se v roce 1938 musely vzdát, mohly v r. 1940 ukázat na nebi hrdého Albionu, zač je toho loket. A bez nich, kdoví jak by Anglie dopadla." |
|
|
|
Glynwed: v pohodě, díky moc za článek | |
|
|
egli napsal(a) v č. 141: "gringo: podívej se do Historie a vojenství č. 1/1999 na článek J. Fidlera a E. Stehlíka Německá panzerwaffe v září 1938" Posli mi to taky na mail prosim :) |
|
|
|
to FUJ06 - Predpokladalo, se ze e bude ustupovat a ze se bude branit Slovensko a Morava. | |
|
|
egli napsal(a) v č. 150: "Glynwed & čet.Hrad: článek jsem poslal" DÍKY MOC!!! |
|
|
|
Egli: Díky došlo mi to to, ale jak na potvoru mi to nejde otevřít | |
|
|
Glynwed & čet.Hrad: článek jsem poslal | |
|
|
egli napsal(a) v č. 146: "Dobře pošlu, ale až o víkendu." Jestli mohu poprosit, mohl by jsi mi ten článek poslat taky? Předem děkuji. |
|
|
|
K 147: presne tak, david gore, mal by si si vziať príklad od p. Vaňourka! | |
|
|
David: různé vzpomínky stále knižně vycházejí, vem si například hraničáře od p. Vaňourka. A já bych si to koupil určitě Egli: Předem díky |
|
|
|
čet.Hrad napsal(a) v č. 142: "Mohl bys mi ten článek z HaV poslat na mail?" Dobře pošlu, ale až o víkendu. |
|
|
|
Davide, nemáš v úmyslu tyto své poznatky nějak souhrnně vydat? Podle toho co říkáš, máš hodně vzpomínek pamětníků, stálo by to za vydání. Pokud ovšem pamětníci nejsou proti. | |
|
|
Egli: Mohl bys mi ten článek z HaV poslat na mail? Nebo nevíš kde by se dal sehnat (internet)? Mám z HaV jen pár čísel a tohle mezi nimi není | |
|
|
gringo: podívej se do Historie a vojenství č. 1/1999 na článek J. Fidlera a E. Stehlíka Německá panzerwaffe v září 1938 | |
|
|
Co myslíte o možném nasazení tanků LT-38 v konfliktu. ČSA objednala 22.července celkem 150 lehkých tanků. Předpokládala dodání dvacti vozů do konce roku a zbytek v prvnim čtvrtletí 1939. Je to čistě hypotetický - něž by se dostali k jednotkám, a ty se na ně vycvičili .... Ale jen by to bylo zajmavý srovnání :) |
|
|
|
egli udělal pěknou tabulku: www.fronta.cz/index.php?action=2&sekce=1... tady je složení např. 3.PzD: www.skalman.nu/third-reich/heer-panzer-div-3.htm Ta ikonka je fakt good, pořádnej frontovej bojec. |
|
|
|
to glynwed: Tak o tom mezistupni ( panzerbrigade ) jsem vubec nevedel :o( Dik za odkaz. Asi nahodou netusis, kolik meli Nemci v zari 1938 akceschopnych tanku PzIII a Pz IV ? Ja jsem dosel k cislum 70 ks Pz IV a 50 ks PzIII. K te ikonce : Nene, neni to nikdo z rodiny Jsem si rikal, ze kdyz tady vetsina ma ikonku nejakeho nacka, tak ze by to chtelo protivahu A hlavne mam pro sovetskou armadu slabost |
|
|
|
to Gringo: V roce 1938 byly tanky v německé tankové divizi rozděleny do dvou tankových pluků (Panzer-Regiment), které podléhaly tankové brigádě (Panzer-Brigade). Později byl tento "mezistupeň" ve velení odstraněn a v roce 1939 už pluky podléhaly přímo velení divize. To tabulkové složení divize....no, musím se přiznat, vycházel jsem z trochu pochybných zdrojů ....a je to spíš kombinace složení divize z roku 1939 a kusých informací o organizaci divize v roce 1938 z různých publikací....vlastně se divím že jsem ji tady zapoměl a nevymazal....ale odpovídá to znalostem které jsem v té době měl....takže jestly jsem tě sklamal tak se omlouvám. Jinak dobrá stránka o organizaci a počtech kusů v tankových plucích: www.panzerdiesel.com/data/e/2g0.html P.S.: Ta tvoje ikona je fakt dobrá...co je to za ruskýho gardistu, někdo z rodiny ? |
|
|
|
to Glynwed : Zdar, 06.03.2003 uvadis Tabulkové složení německé Panzerbrigade v roce 1938. Nemelo by se spise jednat o tabulkove slozeni Panzerdivision ? A, prosim, jaky informacni zdroj si pouzil ? DIK moc | |
|
|
V dohledné době dám do dokumentů záznam z jednání Hitler versus generální štáb. |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Československo, protektorát
- > Jak by to vypadalo, kdybychom se nepodřídili mnichovsk...