Podzemní továrny, podzemní komplexy
|
|
---|---|
Nevím,jestli Neustadt je vídeňské Nové město(německy neumím),kde před nálety sídlila firma Wiener Neustadter Flugzeugwerke(WNF).Výroba byla přesunuta do 3 tunelů(Lubenský,Loučský a Níhovský)u Tišňova,protože po náletech zahájených 13.8.1943,kdy z 65000 obyvatel zbylo 800 a 4000 domů zůstalo 17 nepoškozených to byla nutnost. Fuky:Není zač |
|
|
|
Přesně tak, díky. pro ty, co nevědí-po jednom z náletů na továrnu ve Vídni (v Neustadtu?) byla část výroby přesunuta do tunelů u Tišnova rozestavěné trati Brno-Havlíčkův Brod. Vznikl zde komlex nazvaný Diana. | |
|
|
FUky:Podle toho,co jsem našla tak trupy a motory Me-109 a údajně i Me-110(jestlis myslel tohle) | |
|
|
Co se vyrábělo ve Vídni za součástky k messounům konkrétně? | |
|
|
Fuky: nemusím , jen se pro ni musím stavit za dědou což je asi 15 kiláků od Brna a jak jsem psal v Chatu, IDS JMK je na prd, a auto zatím nemám | |
|
|
čet.Hrad: plánuješ si koupit tu Dianu-továrnu na smrt? | |
|
|
A co "děťátko" Eněrgija, jsou u ní nějaký informace o spotřebě? | |
|
|
Tom napsal(a) v č. 42: "Zahrádkáři v Turnově mají podtrupovou nádrž ze Su-7..." Je to možné, jak jsem napsal v (41), většinou jsou vidět PPN z "patnáctek," ale i já osobně jsem se setkal třeba s "doutníky" používanými na Mig-21, i když to mělo svou specifickou funkci . Používat nádrž ze "Suku" jsem ještě neviděl, ale těm zahrádkářům musí vyhovovat. Obsah 800 l mluví za vše. |
|
|
|
čet.Hrad napsal(a) v č. 22: "Hodně lidí po republice má na zahrádkách místo plechových sudů na vodu odhozené palivové nádrže Zatím jsem viděl jen jednu na zahrádce poblíž Adamova, ale nevím z čeho by mohla pocházet" Tyhle přídavné nádrže, nebo lépe řečeno "baky" pocházejí v drtivé většině z Migů-15 a mají obsah 400 l. |
|
|
|
No tak sedět na takovým soudku musí být taky pěkná odvaha. Však se to už dvoum posádkám podařilo zažít na vlastní kůži (i když u Chalengeru prý zemřeli až při dopadu na mořskou hladinu) Díky, spíše to byla taková řečnická otázka |
|
|
|
čet Hradec (36): 178 m3 vodíka a 64 m3 kyslíka za min. | |
|
|
Aspoň se rychle odlehčoval Kolik toho sežere takovej raketoplán při startu? | |
|
|
Ani bych neřekl že ohňostroj, ale z letadla a z pilota musel zbýt díky H2O2 tak akorát mastnej flek. | |
|
|
a při poruše byl pěknej ohňstroj... | |
|
|
Sakra jak se to do takového prcka mohlo vejít??? | |
|
|
Beru zpět, podle fotek jsem myslel ten Me 163, tam musela být nádrž objemem dosti malá ne? | |
|
|
Myslím asi ten Me 209, jak to tam bylo? je to to, co popisoval Honza? | |
|
|
Fuky jestli myslíš Kometa (malý, bez vodorovných ocasních ploch, pidivrtulka na čumáku), tak na jednu složku paliva byla nádrž za pilotem, na druhou složku byly nádže vedle něj. Stačilo při přistání trochu víc drcnout o zem a z pilota byl pes.....udělal baf! | |
|
|
Hodně lidí po republice má na zahrádkách místo plechových sudů na vodu odhozené palivové nádrže Zatím jsem viděl jen jednu na zahrádce poblíž Adamova, ale nevím z čeho by mohla pocházet | |
|
|
Prosímtě, ještě se chci zeptat na takového Messouna vyviutého až ke konci války, takový malý... asi víš, kterého myslím. No tak jak to tam bylo řešeno s nádržema? |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Opevnění, stavby
- > Podzemní továrny, podzemní komplexy