Podzemní továrny, podzemní komplexy
|
|
---|---|
Fuky napsal v č. 95: "Do některých štol se ale furt dá vlézt." například? Jiný úkaz- spousta pozůstatků v širokém okolí (viz. např. Kutiny) (děda mi říkal, že byl u jednoho staříka na zahradě, který měl otevírání ventilace skleníku pomocí hydraulické nohy podvozku ze 109 ) |
|
|
|
Hynek napsal v č. 93: "Co je to jiný úkaz - nahá ženská?"¨ Jiný úkaz jsou například základy baráků...
čet.Hrad napsal v č. 94: "Zasypané jsou jen pomocné části bývalé továrny- úniková štola zhruba v polovině dálky tunelu "A" a 2 místnosti nahrubo vyrubané také v tunelu "A" (myslím, že strojovna). Jinak na Kutinách toho samožřejmě moc nezůstalo." Do některých štol se ale pořád dá vlézt, alespoň podle fotografií z publikace Diana-Továrna na smrt. Zřejmě jde o některé z bočních štol. |
|
|
|
Zasypané jsou jen pomocné části bývalé továrny- úniková štola zhruba v polovině dálky tunelu "A" a 2 místnosti nahrubo vyrubané také v tunelu "A" (myslím, že strojovna). Jinak na Kutinách toho samožřejmě moc nezůstalo. | |
|
|
Tím tunelem od Diany se dneska běžně jezdí a i osobními vlaky. Co je to jiný úkaz - nahá ženská? |
|
|
|
Fuky:Já jen četla,že byla zasypaná...tak ted´ vím,že není.Díky aspon mám možnost si ji prohlédnout "oficiálně" z vlaku-pokud tam nejezdí jenom nákladní...Ale i tak díky | |
|
|
Melyngar: COŽE?! Diana (ta Diana u Tišnova) teď slouží k účelu, ke kterému byla budována, tj. železniční tunel= je v provozu! Nemyslíš jiný objekt úplně jinde? | |
|
|
Co se týče Diany,ikdyž je objekt zasypán,myslíte,že by ještě daly najít třeba ústí štol nebo jiný ukázy,podle kterých by se dalo usoudit,že tam Diana byla?(přesná poloha) | |
|
|
Fuky: www.detektorweb.cz/index.4me?s=show&i=44... www.detektorweb.cz/index.4me?s=show&i=38... |
|
|
|
Melyngar: Pokud máš nějaký odkaz na toho Richarda tak ho sem prosímtě šoupni. | |
|
|
čet.Hrad:Páni!To se máš!Stačí mi nějaký fotky,ale jestli je to v tý knížce,tak já si to najdu tam | |
|
|
čet.Hrad:Zatím na internetu(co se týče podzemních továren).Teď si chci dojít do knihovny pro knížku,o štolách a dolech v našem okolí+ty dvě o Dianě,jestli je budou mít.Když najdeš nějaký fotky nebo informace,tak budu ráda,když mi něco posleš. | |
|
|
Melyngar napsala v č. 67: "Díky,mrknu se na to.Mě tak nějak bere všechno,co je pod zemí(myslím,jako tunely,štoly,podzemní továrny..)Fakt moc díky,já si to seženu." Pokud bys něco o Dianě chtěla, zkusím se zeptat dědy kolik toho má v počítači a něco bych ti poslal. Odkud tak čerpáš informace o "podzemí"? Moc knížek nevychází (teda jenom to nejznámější) |
|
|
|
Fuky napsal v č. 66: Ty hade!! Vladimír Ustohal, Tunely pro Messerschmitty, 2003. Připravuje se reedice, momentálně je kniha vyprodaná (taky údajně díky velké reklamě na Dianu-továrna na smrt ) "Ještě bys o Dianě určitě našla něco v publikaci Tunely pro Messerschmitty autora nevím. (odpusť Martine )" |
|
|
|
Díky,mrknu se na to.Mě tak nějak bere všechno,co je pod zemí(myslím,jako tunely,štoly,podzemní továrny..)Fakt moc díky,já si to seženu. | |
|
|
Určitě, avšak nic konkrétního nevím, nezajímal jsem se o to. Ještě bys o Dianě určitě našla něco v publikaci Tunely pro Messerschmitty autora nevím. (odpusť Martine ) |
|
|
|
Díky Jo ještě něco,slyšel jsi o podzemní továrně Richard?(myslím,že se ani nemusím ptát) | |
|
|
Diana-Továrna na smrt. | |
|
|
www.detektorweb.cz Fuky:Jak se ta knížka jmenuje? |
|
|
|
Já řikala že německy neumím.K těm tunelům:V tunelu "C" byly vyráběny plechové dílce a části draků letadel s tepelným zpracováním duralových nýtů a plechů v solných lázních.V tunelu "B" byla vyráběna křídla a byla vybavována elektroinstalací a hydraulikou.Do tunelu "A" přicházel na počátku montážní linky holý trup,který se postupně vybavoval a posunoval na další stanoviště.Na konci tohoto tunelu výcházel úplně dokončený trup bez křídel.Ten byl spouštěn přes vrátek do údolí,odvlečen na nádraží v Tišňově.Odtud byly křídla a trupy odesíláný drahou do Olomouce,Prostějova nebo do Prahy. | |
|
|
Ano, Wiener Neustadt je Vídeňské Nové město. (mám pravdu jako vždycky ) Upřesnil bych názvy tunelů - říkalo se jim tunel A (u osady Dolní Loučky, délka 633m), B (u obce Lubné, 231m) a C (u obce Níhov, 531m). |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Opevnění, stavby
- > Podzemní továrny, podzemní komplexy