Anthropoid - atentát na Heydricha
|
|
---|---|
Mám obavu, že to tomu filmu u zahraničních diváků může zbytečně uškodit. I na mě ten trailer působí trochu zvláštně, třeba když se na konci říká "If we fail I fear freedom will be wiped from the map" - to mělo určitě působit velmi dramaticky, ale nemůžu se prostě zbavit vnímání toho východoevropského akcentu... (sám mluvím anglicky určitě s podobným přízvukem, dodávám sebekriticky :) Každopádně jsem zvědav na celý film. |
|
|
|
Moc mi tam nesedí ten přízvuk, vůbec by mi tam nevadila "normální" angličtina. Pár komentářů na tohle téma: www.reddit.com/r/movies/comments/4oekxx/anth... |
|
|
|
Trailer k filmu Anthropoid. www.youtube.com/watch?v=58FUhbJ7p8Q |
|
|
|
Po delší době nově pojatá publikace z nakladatelství Academia: Šmejkal, Padevět "Průvodce - Anthropoid". Její mutace v A a N jsou knihy, které nebyly na trhu desítky let Přiložené soubory jsou přístupné po přihlášení
|
|
|
|
www.svandovodivadlo.cz/inscenace/332/pankrac-45 Divadení hra "Pankrác 45" - jednou z postav je Hana Krupková |
|
|
|
novaplus.nova.cz/porad/brana-do-historie/vid... Hlavně zajímavé filmové záběry Kubiše z Vánoc 1940! |
|
|
|
Vyšel druhý svazek (z tří plánovaných) edice dokumentů "Atentát na Reinharda Heydricha a druhé stanné právo na území tzv. protektorátu Čechy a Morava" od Vojtěcha Šustka. Druhý díl obsahuje situační zprávy SD a dokumenty k propagandistické kampani po atentátu, zejména projevy protektorátních představitelů. www.ahmp.cz/index.html?mid=65&wstyle=0&a... |
|
|
|
po 3 dnech natáčení scény atentátu to vypadá, že je pojata zcela "tradičně": - je účasten i Valčík se svým zrcátkem, dokonce přebíhá před přijíždějícím autem aby jej zpomalil - Gabčík vbíhá před mercedes od chodníku - Kleinovi i Heydrichovi pistole neselhaly Přiložené soubory jsou přístupné po přihlášení
|
|
|
|
Natírají se sloupy, zatírají zebry, odstraňují se značky - - mercedes se bude o víkendu blížit od Dejvic ... Přiložené soubory jsou přístupné po přihlášení
|
|
|
|
chafre napsal(a) v č. 1095:
"Neděle-pondělí se bude točit v okolí Řezáčova náměstí, dnes tam už visely cedule kvůli parkování, samozřejmě to asi nebude vlastní atentát, tý části se za války říkalo Malej Berlín a na nadráží v Bubnech se shromažďovaly transporty, tak předpokládám, že jak je to dneska v módě do všeho tohle dávat, tak tam budou asi točit něco takovýho. V neděli to omrknu osobně:)"
Tak se omlouvám, natáčení proběhlo, ale evidentně se nejednalo o Anthropoid, zmátlo mne to označení americké produkce na cedulích. Ulice byly plné žigulíků, trabantů apod. a podle oblečení komparsu bych to viděl na 70tý léta. Snad se to má jmenovat Legendy a je to nějakej USA thriller. Tak ještě jednou omluva za mystifikaci, všichni jsme tu byli přesvědčený,že to bude ten atentát, koneckonců pár válečnejch filmů už se tu opravdu točilo.
|
|
|
|
chafre napsal(a) v č. 1095: To je fajná móda. Němci si v posledních letech stále hlasitěji stěžují na odsun, takže je dobré jim připomínat, kdo s tím začal. "na nadráží v Bubnech se shromažďovaly transporty, tak předpokládám, že jak je to dneska v módě do všeho tohle dávat, tak tam budou asi točit něco takovýho" |
|
|
|
V květnu byl v Praze holandský filmový štáb veřejnoprávní televize VPRO, který tu prováděl přípravy k natáčení osmidílného dokumentu o operaci Anthropoid podle románu HHhH Laurenta Bineta | |
|
|
V Resslově ulici se bude točit 8. a 9. srpna | |
|
|
Neděle-pondělí se bude točit v okolí Řezáčova náměstí, dnes tam už visely cedule kvůli parkování, samozřejmě to asi nebude vlastní atentát, tý části se za války říkalo Malej Berlín a na nadráží v Bubnech se shromažďovaly transporty, tak předpokládám, že jak je to dneska v módě do všeho tohle dávat, tak tam budou asi točit něco takovýho. V neděli to omrknu osobně:) | |
|
|
Hodně ostrých zatáček s kolejemi je na Žižkově - pak bude hlavně potřeba, aby počítač nahradil činžáky vilkami
Další důležitý aspekt - dostatečně široká ulice, je například na Klárově (kde to koupil Gončarenko).
V megaseriálu Heydrich - konečné řešení, dokonce točili rekonstrukci atentátu v Lešanech
|
|
|
|
Kde se bude točit "Atentát 2015" ?: Mimo prvních 2 českých filmových ztvárnění atentátu (Atentát 1964, a Sokolovo 1974) , které se točily v historické zatáčce se další 3 verze točily postupně na Praze 5 (koprodukční Operace Daybreak , 1975 a 2x na Praze 6 – dokument SS2 a Lidice). Vaše typy , kde to bude letos ? Počítačová postprodukce sice vytvoří (téměř) vše, ale 2 předpoklady by vhodná lokace asi měla splňovat - vhodná zatáčka a tramvajové koleje. Tyto aspekty + info z TK = můj typ – křižovatka ulic Šafaříkova a U Zvonařky na Praze 2. Přiložené soubory jsou přístupné po přihlášení
|
|
|
|
A to se ještě v případě škpt. Morávka mělo jednat ne o připálení cigarety komisaři Fleischerovi, ale od připálení Morávkovy cigarety od komisaře Fleischera.. | |
|
|
Honza M. napsal(a) v č. 1090: ...a proto všichni tušíme, jak to s tou otázkou je "Připálení cigarety šéfovi referátu gestapa se připisuje škpt. Morávkovi" |
|
|
|
Tom napsal(a) v č. 1089: Připálení cigarety šéfovi referátu gestapa se připisuje škpt. Morávkovi - Člověk by získal dojem, že neměli odbojáři nic lepšího na práci, než běhat za Němcama a připalovat jim cigarety? Snažili se je vyhubit rakovinou plic?
" "správná" odpověď bude ta cigareta"
Twiggy napsal(a) v č. 1088: Osobně tipuji, že nic z uvedeného Kubiš po atentátu nuedělal. "Háchu a zbraně můžeme vyloučit, ale o zbytku taky nic nevím" |
|
|
|
Já bych se na první pohled vsadil, že "správná" odpověď bude ta cigareta I když asi všichni tušíme, jak to s tou otázkou je... |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Československo, protektorát
- > Anthropoid - atentát na Heydricha