Protektorát Čechy a Morava
|
|
---|---|
curahee: Proboha! dovedeš si představit kolik toho je?!? Desítky kartonů vyšetřovacích spisů pro každý okres a to ani nemluvím, kolik toho nashromáždili u StB, OBZ atd. Nejlepší bude opravdu nahlédnout do kronik, tam bývá stručné info o těch nejkřiklavějších událostech. |
|
|
|
Leda že by tu byl nějaký kronikář... | |
|
|
Fuky napsal v č. 88: Ale ano,........jen jsem chtěl jestli někdo z Vás něco neví! "Místní kroniky..." |
|
|
|
Místní kroniky... | |
|
|
Fuky napsal v č. 86: Praha je známá,např.napadení sekretariátu Národního souručenství Svatoplukovými gardami a jinými vlajkaři v čele s Jaroslavem Čermákem a Vojtěchem Musilem.Zajímavější by byly historky z menších měst nebo městeček! "Marně pátrám v paměti, ale o Praze toho moc konkrétního nevím" |
|
|
|
V tom případě doporučuji navštívit archivy. Marně pátrám v paměti, ale o Praze toho moc konkrétního nevím... |
|
|
|
Mám mapu protektorátu, tušim z roku 1942. | |
|
|
Fuky napsal v č. 83: " curahee:nemohl bys poněkud upřesnit svůj dotaz" Nevím jak bych to měl přesně upřesnit, všechno jsou to fašistické organizace,které vznikli za doby protektorátu nebo před?! Snad jen informace o jejich aktivitách,protižidovských akcích,shromážděních atd.Základní historická fakta znám,zajímají mne spíš regionální události. |
|
|
|
curahee:nemohl bys poněkud upřesnit svůj dotaz? | |
|
|
Nemáte někdo nějaké informace z vašeho regionu o činnosti např.Vlajky,Národního souručenství,Strany zeleného hákového kříže,Svatoplukových gardách aj. v období okupace?! | |
|
|
Všechno to jsou stejně jen spekulace. nikdo neví, jak to vlastně mělo být... | |
|
|
Takže: tvrz se jmenuje Immerhof (opevněný prostor Thionville), skládá se z 3 bojových objektů a objektu vchodového. A ty stropy mají tloušťku 2,5m železobetonu | |
|
|
david gore napsal(a) v č. 69: "Myslíš Orlík ?" Jo Orlík myslím david gore napsal(a) v č. 69: "Vím co myslíš, ale hlava děravá" Hele pozor, zvedám se ze židle a jdu hledat do knihovny!! |
|
|
|
Já se domnívám, že by se orel budoval buď s podzemím, nebo vůbec. Ne jako tvrz bez podzemí. Otázkou je, jak by byla vyřešena absence pevnostního dělostřelectva. | |
|
|
Teď si z hlavy nevzpomenu na jméno francouzské tvrze na Maginotce, která se budouvala z výkopu a měla asi 1 metr silné stropy podzemních chdeb. Ale znáte ji, ne? Takhle by to u nás asi nebylo (tak bohatí jsme nebyli) Ale jak by se potom řešila otázka pevnostních zbraní? Zvládly by to vše IDS, IMS a IDV? |
|
|
|
Arnošt: délka odvodň. štoly by tomu moc nepomohla, vzhledem k nadmoř. výšce nejbližšího místa, kam se voda dala odvést... | |
|
|
A nebo zatraceně dlouhá odvodňovací štola | |
|
|
pánové, on tam byl taky celkem zásadní problém se spádem vody, aby bylo zajištěno odvodnění, muselo by být podzemí tak cca 20m pod povrchem. A zde je písčité podloží... | |
|
|
david gore napsal(a) v č. 61: "Možná by se použil projekt dělotoče z Orlíku, i když v tomto případě by se dostal před linii Orla, konkrétně MO - S 20" Ten dělotoč měl být před linií (resp. MO-S 20) postaven už podle starých plánů, ne? david gore napsal(a) v č. 61: "Možná by se použil projekt dělotoče z Orlíku" Existuje k tomu nějaká dokumentace? Nebo rovnou k celému Orlíku, zatím jsem nic takového neviděl a ani nevím, že by něco existovalo |
|
|
|
Jaké z objektů by zůstaly zachovány? Nebo jestli by by některé přidány dodatečně (jako např. dělostřelecký srub) |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Československo, protektorát
- > Protektorát Čechy a Morava