Dukelský průsmyk
|
|
---|---|
Ondík: A vyhráli jste? | |
|
|
Ondra: na té, co měla taky "kopřiváče" . Asi si po mých příspěvcích těžko dovedeš představit, že bych na sebe navlíkl něco jiného, že? | |
|
|
Ondíku, na které straně? | |
|
|
Ondík napsal v č. 68: Já tam nebyl,proto se ptám . "A co ty, že se tak ptám?" |
|
|
|
curahee napsal v č. 62: A co ty, že se tak ptám? "Tak jsme měli výročí,byl někdo z vás na slavnosti na Dukle?" |
|
|
|
curahee napsal v č. 62: Viz Ondra... " Tak jsme měli výročí,byl někdo z vás na slavnosti na Dukle?" |
|
|
|
curahee napsal v č. 62: "Tak jsme měli výročí,byl někdo z vás na slavnosti na Dukle?" Účastnil jsem se obou bojových ukázek (v Údolí smrti (pátek) i na Obšáru (sobota) Ondra |
|
|
|
Mel.: Stačí se podívat na některý pomníky z šestašedesátý a udělá se ti z toho špatně. | |
|
|
Mel.: Autogenem.... | |
|
|
Prej na Dukle to bylo letos velkolepé !! Vysoká návštěvnost !! | |
|
|
Tak jsme měli výročí,byl někdo z vás na slavnosti na Dukle? | |
|
|
leda bych z toho musel Ondro někde udělat nějaký bmp a zmenšit rozměr | |
|
|
Hofi 55 ad2 to je fakt. My byli v Tatranský Lomnici a Dukla byla fakt docela z ruky | |
|
|
Ondra US problém je spíš v tom, že jich mam asi 60. Každá má okolo 700 kb a to posílat po mailu dosti komplikované. Pokud by se nedostali sem na web rád ti pošlu eventuelně celý CD. | |
|
|
giro.c napsal v č. 51: Zhodou okolností som o takom niečom uvažoval aj ja. "chtěl jsem sem dát fotky z D průsmyku, ale egli zatim neodpovídá...................tamby to bylo všecko krásně vidět" |
|
|
|
giro.c napsal v č. 50: "Jinak pokud jsi tam byl - kousek pod Dukelským průsmykem ( přechod ) je stanoviště čs. dělostřelectva. Od silnice jsou vidět dvě děla. Když jsem došel k druhýmu uviděl jsem za ním další a pak minomet a když jsem šel dál najednou jsem v lese našel další. Mě osobně bylo dost líto, jakým způsobem je zde naloženo s takovými památkami. Prostě bych tam čekal, že to kolem nich bude upravený, popisky, naučný chodníky atd. " Niekedy to tak tuším bolo. Dôvodu súčasného stavu viz nižšie.
giro.c napsal v č. 50: Nemuselo by to byť ani tak do vlastníctva, ako skôr do akejsi "opatery". Tam je ale trochu problém aj to, že Dukla je dosť "od ruky". S kamarátmi sme sa o také niečo pokúšali v priestore Dargovského priesmyku neďaleko Košíc (dejisko ťažkých bojov v zime 44/45 - je tam vydtavená aj nejaká tá technika), máme aj podporu niektorých kompetentných ľudí, ale zatiaľ to stroskotáva na peniazoch (zháňame napr. farbu na tanky). Ale nevzdávame sa - zatiaľ sme totiž ešte nevyčerpali všetky možnosti. Do budúcnosti by sa snáď dalo uvažovať aj o tej Dukle. "Myslím si, že by možná nškodilo, pokud by se tyto apmátky dostaly do valstnictví nadšenců jako u nás třeba opevnění, ale je to pouze můj názor." |
|
|
|
Když už jste u těch památek - ono se dost "zajímavě" zachází i s upravenými památkami na podstavci. Kousek odsuď na Odolově jednou někdo "upálil" kus hlavně stojícímu dělu u památníku.... | |
|
|
chtěl jsem sem dát fotky z D průsmyku, ale egli zatim neodpovídá...................tamby to bylo všecko krásně vidět | |
|
|
Hofi s těma financema to je holá realita a myslím, že záleží do jisté míry na tom, pod čí zprávou tyto památky zůstanou. Jinak pokud jsi tam byl - kousek pod Dukelským průsmykem ( přechod ) je stanoviště čs. dělostřelectva. Od silnice jsou vidět dvě děla. Když jsem došel k druhýmu uviděl jsem za ním další a pak minomet a když jsem šel dál najednou jsem v lese našel další. Mě osobně bylo dost líto, jakým způsobem je zde naloženo s takovými památkami. Prostě bych tam čekal, že to kolem nich bude upravený, popisky, naučný chodníky atd. HOfi (49) souhlasím s tebou jinak jak jsem psal už dvakrát. Myslím si, že by možná nškodilo, pokud by se tyto apmátky dostaly do valstnictví nadšenců jako u nás třeba opevnění, ale je to pouze můj názor. |
|
|
|
giro.c napsal v č. 47: "nechtěl bych urazit" Fpohode. Nemusíš sa nijako ospravedlňovať, mňa zaujímal Tvoj názor, nech je akýkoľvek. Do značnej miery s Tebou súhlasím v tom, o si napísal v (47) a (48). Tam však ide hlavne o to, že pracovníci múzea majú totálny nedostatok financií aj ľudí na to, aby mohli dostatočne udržiavať taký rozsiahly koplex (teda okrem samotného múzea vo Svidníku + exponátov v jeho okolí aj tzv. prírodné múzeum). S týchto dôvodov má byť podľa mojich informácií tohto roku zatvorená aj vyhliadková veža na slovensko-poľskej hranici pri D. priesmyku. Okrem toho, ako tu už bolo viackrát spomínané, problémy spôsobujú aj naši "zberači šrotu", ktorý sú schopný napr. demotnovať motorový kryt od T-34, aby ho odniesli do zberných surovín. Dobrou správou je (aspoň z toho, čo som čítal v regionálnej tlači - viz. môj (44)), že do októbrových osláv 60. výročia KDO chcú kompetentní dať do perfektného poriadku všetky pamätníky v tejto oblasti. Tak som tda zvedavý, či sa im to podarí splniť. Osobne im veľmi držím palce. |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Československo, protektorát
- > Dukelský průsmyk