Dukelský průsmyk
|
|
---|---|
Na pevnosti.szm.sk/ som pridal fotky z akcie "Dukla 2004". | |
|
|
John, Ondik, Hofi - diky panove | |
|
|
Ondík napsal v č. 109: "guano, John: Přidám ještě, že na německé straně Panther, StuG III, Sd.Kfz. 251 a u Sovětů dost vzácné IS-1." Dodám, že sú to stroje, ktoré sú doložené fotografiami (neviem ako s tými Haklami - ja poznám len foto vrakov nejakých polopásov, ale neviem, či sú to 251..). Pre upresnenie - mne známe Panthery sú Ausf. G. A aj ten StuG je Ausf. G. Videl som ešte pekné foto Kettenkradu (pozná ho aj Ondík ). |
|
|
|
guano, John: Přidám ještě, že na německé straně Panther, StuG III, Sd.Kfz. 251 a u Sovětů dost vzácné IS-1. | |
|
|
Myslis HaV c. 3/2004 ? Tu jeste nemam. M. Kopecky je zaruka kvality. | |
|
|
to guano: Vyčerpávajúco sa téme venuje na 20 stranách M.Kopecký v poslednej Historii a vojenství č.3/2004 | |
|
|
Mohl by nekdo shrnout, jake typy tezke techniky se zucastnily karpatsko dukelske operace ? Mam na mysli obrnenou techniku obou stran ? Diky. | |
|
|
jasan napsal v č. 104: Nějaká vlastní zkušenost? "možná se snad jedná o toho samého " |
|
|
|
to ondík:ty víš že já můžu ctít více tradic ,s tím blbem to je klasika,možná se snad jedná o toho samého a ten by zasloužil přes tlamu. to DuGalle:nebo taky o bolševika míň |
|
|
|
jasan: Kdybys ctil pořádně tradici, jel bys za jinou stranu a byl bys asi bez problému. Jinak výběr Němců trochu zklamal, objevil se tam jeden naprostý blb, co střílel vlastníma dřevákama a 2x zblízka trefil jednoho našeho kolegu /velmi nepříjemně, ale snad bez následků/. Doufám, že už příště pojede do....Myslím, že většina lidí se nejezdí nechat vystřelit oko . | |
|
|
Johny napsal v č. 94: Pokud je mi známo, tak ne. Jinak se už vysvětlilo, že unikal olej z motoru. "Není náhodou v poválečných modelech. které měla naše armáda, také hydraulický stabilizátor? " |
|
|
|
curahee: Určitě ne. | |
|
|
Dzin napsala v č. 98: Když jsme u toho,rád bych se přiučil,chránili z německé strany průsmyk i oddíly SS? "DuGalle: Raději míň... " |
|
|
|
jasan napsal v č. 91: dobrý!! láká mě i ta Pz IV, ještě jsem ji neviděl "snad Panter z rakouska " |
|
|
|
DuGalle: Raději míň... | |
|
|
O jednoho elektrikáře míň nebo víc... | |
|
|
spoustě lidí nedošla a tak i euro zp byl k ...,realita byla jiná je to divadlo pro lidi a pro ty je lepší podívaná s více účinkujícíma,ale to je věcí názoru ,já snad jen chtěl podotknout že třeba na ořechově v min.ročnících se sešlo přes 300 a na bohumíně přes200 účinkujícícha to nebylo žádné kulaté výročí.Možná to bylo dáno určitou nevraživostí jistých lidí z Eriky kteří mají pocit že to dělají nejlépe na světě,a ostatní jsou jen plebs.jen tak pro zajímavost Erika určovala kdo z čr z něm.klubů pojede a kdo ne ale toto nikoho nezajímá,už si připadám jako babka na pavlači hovg | |
|
|
jasan napsal v č. 91: Tento počet účinkujúcich bol pre Údolie smrti ideálny. Na Obšár je to až veľa, už to tam bolo veľmi prehustené. Pôsobilo to potom zbytočne nerealisticky. "možná tomu odpovídá i počet účinkujících cca 200 což je této operace nedůstojné" |
|
|
|
Ondík napsal v č. 85: Není náhodou v poválečných modelech. které měla naše armáda, také hydraulický stabilizátor? To jen pro úplnost, na divadelní představení by to nemělo mít žádný vliv, jedině snad, že by hlaveň zůstala trčet v nějaké nepřirozené poloze. "Co prosím Tě měl s hydraulikou? Vždyť kromě kapaliny v brzdovratněm zařízení tam žádná dohromady není." |
|
|
|
jasan napsal v č. 91: jaké problémy s flintama na hranicích?? To že to je střelecká akce bylo na pozvánkách i v minulých ročnících. Díky tomu nám na Slovenském konzulátu v Brně vyřizovali zbrojní průvodní listy daleko jednodušeji než kdyby to nebyla střelecká soutěž. A těch 200 lidí se ti zdá málo?? "střeleckou akci a tak dost lidí od nás nejelo byli problémy s flintama na hranici, a navíc spojení se s klubem Erika není nepříliš štasná volba (možná tomu odpovídá i počet účinkujících cca 200 což je této operace nedůstojné) .jinak " |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Československo, protektorát
- > Dukelský průsmyk