Lehké a střední bombardéry
|
|
---|---|
![]() |
Kralik: (479 -Bombardování) V tom případě by to ale mělo být "torpédující", protože je "bombardovací" letadlo a ne "bombové" letadlo. |
|
|
![]() |
Kreon: (477 -Bombardování) Ne, bombardovací proto, že "bombarduje". ![]() |
|
|
![]() |
Honza : Algernon něco přislíbil, tak se uvidí. Breguet je tuším v jedné větší encyklopedii, ale Leo.451 tam není určitě. A i tak je tam těch info dost poskrovnu. Díky. |
|
|
![]() |
O Breguetu 690/693 nemůžu najít technické údaje![]() |
|
|
![]() |
Pro Marka: Název Lioré-et-Oliveir LeO 451 B4 Typ čtyřmístný, dvoumotorový, jednoplošný těžký bombardér Vyráběn od 1939 Vyrobeno kusů 222 do 10.5.1940 (vyráběn i po okupaci) Posádka 4 Motor 2x G.R. 14 N 49/49 1140 koní Hmotnost / Vzletová / Max. Vzletová 7380 kg / 11400 kg / Rozpětí 22,5 m Délka 17,1 m Max. rychlost 500 km/h Dostup 9000 m Dolet 2280 km Výzbroj 2 000 kg bomb, 1x pohyblivý kulomet, 1x pohyblivý kanon, 1x pevný kulomet |
|
|
![]() |
To Algy: A co německá a sovětská? |
|
|
no...dokavaĎ nenapíšeš Spitfajr, tak to jde ![]() |
|
|
|
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
DuGalle: Ne, jenom kdyz si nevzpomenu, jak se presne pisi anglicky...:))))) Ja pouzivam bud cesky preklad, nebo originalni nazev. Nikdy je nemicham... |
|
|
![]() |
Moskyt nebo Moskyto, to máš jako Mesršmít nebo Meseršmit. Prostě first class fujtajbl ![]() ![]() Netrklo mě to, jelikož slovo Typhoon (foneticky) nepoužívá téměř nikdo, zatímco počeštěný Tajfun (opět foneticky) je u nás více než zdomácnělý. Nikoho jsem ale neslyšel použít výraz Moskyt, nemluvě o tom že to vypadá jako klasické slovo Hytler ![]() A když jsme u těch krásných překladů - používáš také pojmenování jako "Zuřivost", "Panika", "Osvoboditel", "Mstitel", "Ničitel" apod.??? ![]() |
|
|
![]() |
DuGalle: Nevim co ma byt Moskyto... Asi myslis Moskyta, v prvnim pade Moskyt a ve vete je to sklonovane (Moskyt, bez Moskyta atd...) :D Ci-li, za nejlepsi takticky bombardet beru (koho,co) Moskyta. :))) (divim se, ze te to netrklo u Tajfun(a)???) :D S bludem T-54/55 to nema co do cineni...:))))) (Dobre, ja ho take nekdy pouzivam, kdyz se mi to nechce rozepisovat...:) |
|
|
![]() |
Mosquito, B-25H (mně se tam prostě ta 75ka hrozně líbí![]() ![]() |
|
|
pravda....takhle napsané to vypadá dost šíleně ![]() |
|
|
|
![]() |
To Dzin: Co to kurwa má být to Moskyto? To je něco jako T-54/55? ![]() ![]() |
|
|
Též sdílím názor na nejlepší bitevník IL 2, ten byl prostě super a taktický bombardér? Asi Moskyto. | |
|
|
![]() |
Za nejlepsi takticky bombarder beru Moskyta, Tajfuna. Za nejlepsi bitevnik Il-2 resp. 10. |
|
|
Je to tryskové Arado taktický bombardér? Jestli ano, tak best bylo ono ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
To SK: Ty se nezapřeš.....![]() |
|
|
![]() |
No teoreticky by tým získali bitevník, ktorý by sa mal ubrániť stíhačkám...Niečo ako na nemeckej strane Fw 190F,G ale viac zameraný na prevádzanie bitevných akcií. ![]() Ale ak sa mám priznať, myslím, že nevyrábaním Su-6 urobili sovieti len a len dobre...Inak myslím, že najefektívnejší vývoj mal práve SSSR...oproti iným krajinám sa nevyvíjalo moc zbytočných hračiek a výsledky výja boli mašiny lacné a pritom efektívne v boji (tak je to v Rusku doteraz) ![]() |
|
|
![]() |
Algernon napsal(a) v č. 33: "Jenže ono asi právě je výhodnější netříštit výrobní kapacity na více typech, a plně se věnovat výrobě jednoho typu…" Myslím, že rozhodnutie vyrábať 3 druhy stíhačiek (MiG-1,3, Jak-1, a LaGG-1,3) bolo správne napriek tomu, že sa tie výrobné kapacity trieštili...Myslím, že teda dosť závisí na tom o aké stroje sa jedná. Je pravda, že Su-6 bol stíhací bitevník a teda ani jednu úlohu nemohol plniť dokonale. Navyše nakoniec bitevné úlohy zvládli s úspechom aj modifikované verzie frontových stíhačiek (napr. Jak-9B,T,K, ...)... |
- Home
- > Diskuzní forum
- > WWII ve vzduchu
- > Lehké a střední bombardéry